Forum » Kaj kupiti » Optični čitalec (scanner) za diase in negative
Optični čitalec (scanner) za diase in negative
Furlo ::
Rad bi nabavil skener. Prioriteta bi bila skeniranje diasov in negativov, ki se mi jih je nabralo preko 10.000. Želim dokaj kvaliteten sken, da ahko potem digitalne fotke ponucam še za izdelavo slik.
Ne bom se stegval preko 500€. Zanimiv mi je Epson "Perfection V500 Photo", ki stane ranga 250€.
Ali ima kdo kake izkušnje? Hvala za nasvete... :)
Ne bom se stegval preko 500€. Zanimiv mi je Epson "Perfection V500 Photo", ki stane ranga 250€.
Ali ima kdo kake izkušnje? Hvala za nasvete... :)
gokky ::
Imam EP V350 Photo. Zamerim mu samo to, da sčasoma postane vlečenje negativov nezanesljivo (kot bi gumica, ki vleče negative drsala). Sicer pa soliden skener.
Furlo ::
OK, torej predpostavljam, da je V500 še razred boljši - saj je tu skor dvojna cena (V500=295€, V350=159€).
še kdo kak hint? Se da kje probat kak sken diasa narest?
še kdo kak hint? Se da kje probat kak sken diasa narest?
fosil ::
Ne pozabit preverit kako je z nastavki za skeniranje diasov.
Kako priročni so, koliko diasov naenkrat lahko noter daš, ali software podpira odstranjevanje prašnih delcev iz scanov...
In pa, ali podpirajo tudi diase s stekelci.
Jaz mam recimo Canon 4400F in je zadeva precej nerodna. Uradno nastavek podpira samo diase brez stekelc, sicer se da skenirat tudi take s stekelci ampak je potem vse skupaj še bolj nerodno. Za občasno skenirat kakšen dias je v redu, če bi jih moral skenirat 10.000 naenkrat bi pa sigurno zgubil živce.
Obstajajo pa tudi posebni skenerji za filme in diase. Precej kvalitetne ima recimo nikon - klik
Kako priročni so, koliko diasov naenkrat lahko noter daš, ali software podpira odstranjevanje prašnih delcev iz scanov...
In pa, ali podpirajo tudi diase s stekelci.
Jaz mam recimo Canon 4400F in je zadeva precej nerodna. Uradno nastavek podpira samo diase brez stekelc, sicer se da skenirat tudi take s stekelci ampak je potem vse skupaj še bolj nerodno. Za občasno skenirat kakšen dias je v redu, če bi jih moral skenirat 10.000 naenkrat bi pa sigurno zgubil živce.
Obstajajo pa tudi posebni skenerji za filme in diase. Precej kvalitetne ima recimo nikon - klik
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
opeter ::
V500 je odlična zadeva za svoj denar! Če imaš še kaj malo denarja, pa poglej še za V700 ali pa V750.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitaliziranje slik iz negativovOddelek: Sedem umetnosti | 5025 (4010) | Okapi |
» | Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16812 (9212) | cekr |
» | Scanner za diapozitive/negativeOddelek: Kaj kupiti | 5461 (3523) | no comment |
» | Kateri skener za negativeOddelek: Kaj kupiti | 6150 (5176) | no comment |
» | Skeniranje diapozitivaOddelek: Programska oprema | 3673 (3565) | dr. Zgemba |