Forum » Pomoč in nasveti » bad bios checksum
bad bios checksum
kitewing ::
Zanima me, v kakšnem primeru se lahko pojavi sledeča napaka:
boot block compatible version vr.020
bad bios checksum
Virus pobrisal bios?
Napaka v bisou?
Napaka pri Flash-anju?
boot block compatible version vr.020
bad bios checksum
Virus pobrisal bios?
Napaka v bisou?
Napaka pri Flash-anju?
kitewing ::
Plata ima CrashFree BIOS 2, ki omogoča recovery bios. Bios sem naložil in sem ga nekajkrat zbutal in se je napaka ponovila. Ali je bios čip v okvari ali je kaj drugega?
Azrael ::
>Bios sem naložil in sem ga nekajkrat zbutal in se je napaka ponovila. Ali je bios čip v okvari ali je kaj drugega?
Možno je, da je EEPROM zanič, lahko pa samo slabo stoji v podnožju. Če je vprašljiv EEPROM. rabiš identičnega drugega (enaka velikost in napetost programiranja) in ga moraš pred vgradnjo sprogramirati s Hot Swap tehniko ali programatorjem.
Ostale možnosti so: plošča dobila elektrošok (napajalnik?) in tudi z drugim EEPROM ne bo šlo ali hudo defekten RAM.
Možno je, da je EEPROM zanič, lahko pa samo slabo stoji v podnožju. Če je vprašljiv EEPROM. rabiš identičnega drugega (enaka velikost in napetost programiranja) in ga moraš pred vgradnjo sprogramirati s Hot Swap tehniko ali programatorjem.
Ostale možnosti so: plošča dobila elektrošok (napajalnik?) in tudi z drugim EEPROM ne bo šlo ali hudo defekten RAM.
Nekoč je bil Slo-tech.
Azrael ::
Slabo to.
Poskusi z drugim napajalnikom in drugim RAM modulom:
Za foro mogoče zamenjaj še jumper za CMOS Clear (če so trije kontakti)
Poskusi z drugim napajalnikom in drugim RAM modulom:
Za foro mogoče zamenjaj še jumper za CMOS Clear (če so trije kontakti)
Nekoč je bil Slo-tech.
Spajky ::
Plato bo treba forsirat flash s komando in switchi:
FlashPROGRAM FlashFILE /SN /PY /CP /CD /CC /LD /R
preko FD-ja ali bootable CD-ja. Te zadeve s komandami in imeni fajlov lahko spraviš v autoexec.bat skupaj s pripadajočimi ostalimi fajli; dobiš jih TLE za disketo; naredi pa vse samo ... probat ni greh, meni je pomagalo tako na nekaj platah s tem sindromom ...
FlashPROGRAM FlashFILE /SN /PY /CP /CD /CC /LD /R
preko FD-ja ali bootable CD-ja. Te zadeve s komandami in imeni fajlov lahko spraviš v autoexec.bat skupaj s pripadajočimi ostalimi fajli; dobiš jih TLE za disketo; naredi pa vse samo ... probat ni greh, meni je pomagalo tako na nekaj platah s tem sindromom ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napaka pri nadgradnji BIOSa - plošča GigabyteOddelek: Strojna oprema | 1823 (1189) | Ahim |
» | Kako rešiti zaflashan BIOS?Oddelek: Strojna oprema | 1385 (1102) | s1m0n |
» | BIOS UpgradeOddelek: Pomoč in nasveti | 941 (863) | Tilen |
» | Flashal sem BIOS in sedaj..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1615 (1280) | billy |
» | BiosOddelek: Pomoč in nasveti | 1186 (1057) | AvAkI |