» »

HP prenosnik - ventilator na polno

HP prenosnik - ventilator na polno

jurre ::

Ima kdo kaksen nasvet, zakaj se na HP 550 prenosniku zadnje case veckrat vklaplja ventilator, ki vcasih dela neprestano.
Prenosnik je star pol leta, na njem se delajo osnovne stvari - internet, glasba, seminarske ipd...skratka za faks, ni nobenih igric gor. Od prahu tudi ni zabasan. Nalozeni so windowsi XP, procesor ni obremenjen na 100%. Tudi ko ventilator dela stalno na polno, kaze taskmanager priblizno 10,15% uporabo CPU. Problem se je pojavil recimo zadnji mesec dni, pred tem je bilo OK - ventilator se pac vsake toliko casa vklopi in izklopi.
Prenosnik sem nesel na pooblascen servis, kjer so rekli da je bil problem v ventilatorju in da so zamenjali celo maticno plosco 8-O (baje se drzi vse skupaj na plato?). (problem je bil se, da se ene 3x ni hotel polniti, ko sem vklopil v elektriko je utripala rumena lucka). Recem ok, pa ze, zdaj pa se problem spet pojavlja.. Npr. v petek sem predvajal musko na racunalniko preko winampa. Edini odprt program je bil winamp, nekaj casa je bilo OK, po recimo 1 uri pa se je vklopil ventilator in je kar laufal neprestano (kot da bi obremenil z nekim programom procesor sso fula)...Mislim, da je laufal ene pol ure skupaj, dokler nisem ugasnil celega racunalnika (ker sem moral it,drugace bi verjetno se kar...). Task manager zopet ne kaze nic uporabe CPU, oz par procentov.
V katerem grmovju tici zajec?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404735 (3504) solatko
»

100% uporaba CPE

Oddelek: Omrežja in internet
102316 (2128) Siddh
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507605 (5612) Icematxyz
»

med igranjem CPU na 100% - kako znižati uporabo?

Oddelek: Igre
112419 (2256) ant
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575903 (4629) venetu

Več podobnih tem