» »

Procesor za prenosnik

Procesor za prenosnik

atasmrk ::

Namen imam nadgraditi svojega acer-ja (5110 mislim da je njegova oznaka). Ram sem že nadgradil, sedaj pa bi zamenjal še procesor. Trenutno v njem tiktaka najšibkejši Turion, pa me zanima, kje bi se dalo dobiti kaj boljšega. Gledal sem že na vseh zame običajnih mestih (mimovrste, enaa), ampak nikjer niti vonja o teh procesorjih. Nekaj procesorjev sicer je na ebay-u, ampak to ni to. Se te procesorje sploh dobi v prosti prodaji?

Hardstyle ::

Pri nas težko, če sploh.

Mitja358 ::

poglej na mlacomu ali pa na ceneje.si

No, sem pogledal še na mlacomu pa na ceneje.si, ampak nikjer sledu o teh procesorjih. Tako da se bom verjetno moral po pomoč zateči k ebay-u.

Sedaj pa me skrbi naslednje. Malo bolj podrobno sem pogledal, kaj imam v drobovju, pa sem ugotovil naslednje. Procesor je Turion 64 X2 TL-50 (torej res res res najšibkejši turion), sedi pa na S1 podnožju. Sline pa se mi cedijo po turion ultra seriji. Ti procesorji sicer sedejo na isto podnožje, ampak ali ima matična lahko probleme s temi procesorji? Navadno je tako, da je treba BIOS flash-at, ne? Če bios seveda obstaja.

No, s pomočjo programa cpu-z sem izvedel, da je čipset na moji matični ati-jev xpress 200. Ta naj bi (vsaj tako pravi AMD) sprejel vse turione tega sveta. Kje bi to kaj bolj natančno lahko izvedel? In pa, se glede menjave komu porodi še kakšna misel?

rdecaluc ::

Hmm če se prav spomnim je nekje pisalo, da so nekateri proizvajalci omejili "chipset" (sej ne vem) da sprejema samo procesorje določenega batch-a. Tko da :S
Est modus in rebus. ,typos

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri SSD v 10 let star prenosnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
222801 (2075) golf3
»

Nakup strojne opreme v tujini (Geizhals)

Oddelek: Kaj kupiti
131679 (1464) kmetek
»

Nakup prenosnika - Mnenja?!

383071 (2483) 357M
»

Nakup novga kompa

61117 (1030) <JuRe>
»

Nova plata, procesor in rami...do 200 ojrov