» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
85 / 102
»»

Mitja358 ::

Jaz bi vzel Phenoma. L3 je vseeno zelo pomemben, razen če misliš furat kak server ali kaj nezahtevnega.

Dr_M ::

Ta racunalnik laufa 24/7 zato je najbolj pomembna poraba. Plata nima nekih hudih nastavitev v biosu, zato tut ne morem undervoltat.
Na temu racunalniku se dela vse, razen iger se ne igra.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

destroyer2k ::

Dr_M

Katere programe, boš uporabljav oz. imaš namen delati kaj zahtevnega?

Ubistvu nic zahtevnega. Za internet, kaksen film in to je to.
Sicer zaenkrat stari 5050e se zadostuje, samo obcasno kaksno jedro "zmanjka" :)

destroyer2k ::

Dr_M

Potem lahko greš kamot na 45w procesor z brez l3, ker jaz imam en računalnik z 65w različico (amd x2 245) z intregrirano grafično in za ta namen deluje tip top (občasni tf2 ali l4d2 tudi še dela brez problema).

Tako da ni se ti treba na l3 sekirat.

Skoda, ker so vsi C2 stepping :\

PrimozR ::

Zakaj? A misliš navijat al kaj?

Sicer pa 505e ni dual core?

Ne bom naviju....veliko >:D
5050e je dual core ja.

Zakaj bi anviju neki, kar more bit low pover? o_O

Pa pri dual core fali jeder?!? Dude, jest sem na Celeron 420 (pa FSB na 300 MHz) gledal FullHD filme. Gladko.

Naviju samo toliko, dokler ni treba napetosti dvigovat.
Ce bo to 50MHz, bo pac 50.
Pr men pa precej stvari laufa v ozadju in ze zdele mam v "idle" toliko obremenjen procesor, da je c&q komaj aktiven.

Nekaj novic:
AMD plans two six-cores in Q2 2010
Intel has no plans for quad 32nm cores Dr_M imel si pravilna predvidevanja glede tega.

Sem pravkar zasledil, da bodo imeli 6-jedrni Thubani 2.4 GHz HT-ja namesto zdajšnjih 2.0 GHz. Torej bodo vseeno kompatibilni z zdajšnjimi matičnami?

ModriN96 ::

Sevede da bo...nove bios-e bojo nardil pa bo delal ;)

gruntfürmich ::

lahko pričakujem kakšne zaplete glede plate in procesorja, ker so sem montiral gor hladilnik, sem imel plato na postelji in se mi je malo zvijala in zvila, procesor pa sem 2× namestil!?
thx
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ja to vem ja. Ampak me zanima če bo s tem tudi overclocak NB na 2.4 GHz, saj NB mora biti enak ali višji kot HT. Torej bodo morali malo povečati vcore NB-ja ...

AMD Athlon 2650e & X2 3250e - Better than Atom for SFF Desktops: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

x45 ::

Ja to vem ja. Ampak me zanima če bo s tem tudi overclocak NB na 2.4 GHz, saj NB mora biti enak ali višji kot HT. Torej bodo morali malo povečati vcore NB-ja ...

AMD Athlon 2650e & X2 3250e - Better than Atom for SFF Desktops: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh...

spet dokaz da AMD dela boljše rešitve :)))

M-XXXX ::

spet dokaz da AMD dela boljše rešitve :)))

Hočeš rečt, da v ultra varčnem segmentu, kjer preformance ni tako pomemben ponudijo procesor, ki je malo hitrejši, ob enem pa porabi 50% več elektrike.
[sarkazem]
Yeeey, definitly WIN for AMD>:D
[/sarkazem]

Definitivno. Medtem imaš pa (sicer discontinued) Celeron 420, ki ima TDP 35 W in v single threaded apih (80-90% vseh za zdaj) poje tako Atome kot nove AMDje :)Pa je 65 W :P

Hočeš rečt, da v ultra varčnem segmentu, kjer preformance ni tako pomemben ponudijo procesor, ki je malo hitrejši, ob enem pa porabi 50% več elektrike.

2x hitrejsi, za polovico visjo porabo. Niti ni tako slabo :)

Single core proc? Dokler smo v singlethreaded appih mogoče. Pri multithreaded pa poklekne ko mrtva kobila.

Jebes single core.
Ampak kljub temu, mu SC Atom ne pride niti blizu, ceprav ima HTT. :)

V multithreaded apih pride. Heck, Atom 330 poje celo Celerona 420, kar mi je bil čisti WTF.

2x hitrejsi, za polovico visjo porabo. Niti ni tako slabo

Glej: navit i7 ima recimo 130-150W porabe in je za faktor 5x-10x boljši od teh AMD-jev. To pomeni 3-4x višja poraba, za 5x-10x višjo zmogljivost. Not bad, not bat at all:D

Upam da vidiš kam ciljam?

Ne, i7 ma v tem primeru 10x višjo porabo, single core Athlon ima TDP 15 W.

Nisem ciljal na Atome:) Saj lahko tudi na single core atome naredimo primerjavo: i7 je za faktor 30 boljši, ob enem pa porabi le 10x več elektrike...

Glej: navit i7 ima recimo 130-150W porabe in je za faktor 5x-10x boljši od teh AMD-jev. To pomeni 3-4x višja poraba, za 5x-10x višjo zmogljivost. Not bad, not bat at all

Moras upostevat, da ima tudi i7 ceno 5x-10x visjo.

Upam da vidiš kam ciljam?

S prihodom Athlon II X2 260U se bo marsikaj spremenilo. 45nm, clock to clock precej hitrejsi od K8, 2x1MB L2, 25W TDP in dual core.
Aja, pa 1.8GHz. Noben od varcnezev ga ne bo dohajal. :)

jest10 ::

Intelova SU serija z do 10W porabe nekako nima konkurenčnega izdelka na AMD strani.
klik
klik in podobno

mesas jabolka in hruske.

Nisem ciljal na Atome:) Saj lahko tudi na single core atome naredimo primerjavo: i7 je za faktor 30 boljši, ob enem pa porabi le 10x več elektrike...

Vem da nisi, Atomi imajo porabo 4 oz 8 W v primeru 270/330. Pineviewi pa itak še niso na trgu tko da je brezveze govoriti o njih. Itak so pa v single core počasnejši od single core athlona tko da je tut to irrelevant.

mesas jabolka in hruske.

Cenovno definitivno, če pa ceno pustimo ob strani pa ne. In pač za nekoga ki hoče performance in nič drugega kot performance, ampak hoče zadevo ne vem, v avtu, je tole super. Zmogljivost ima, porabo ima majhno, cena je pa visoka, tako kot je to povsod.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Cenovno definitivno, če pa ceno pustimo ob strani pa ne. In pač za nekoga ki hoče performance in nič drugega kot performance, ampak hoče zadevo ne vem, v avtu, je tole super.

Ne samo cena, kam bos utaknil to?

Če mogoče kdo ve, kako mi lahko na Crosshair III Formula delajo 3x2 GB DDR3 rami v DC-ju? Sem pogledal že v petih programih in vsepovsod piše DC.

Zgodovina sprememb…

galu ::

Zadnja palčka se razdeli na 2 strani (leva in desna), pa je potem kao DC (no, vsaj toko mislim da je...).:P
Tako to gre.

Cenovno definitivno, če pa ceno pustimo ob strani pa ne. In pač za nekoga ki hoče performance in nič drugega kot performance, ampak hoče zadevo ne vem, v avtu, je tole super.

Ne samo cena, kam bos utaknil to?

Se dobijo miniITX plate z mobilnim socketom. Ampak so spet drage, tako kot proc.

Da najdes tako plato, mas ravno ene toliko moznosti, da na ulici najdes zlato palico.

Sicer dobro, intel fanboyi se radi pomikate v extreme, zato pa imamo AMD, da lahko ostanemo malo bolj realni (predvsem glede cen).

...

Sem lepo povedal, da je cena visoka. Obstaja, ja, ampak za nekoga povprečnega je popolnoma vseeno, če kupi plato z Atomom, za Celerona (s775) ali pa katerega od novih Athlonov. Plato pa dobiš servirano čez nekaj minut.

pa ne vem od kje sem kar naenkrat intel fanboy...

http://www.mini-itx.si/Mini-ITX-plosce/...

A bo kul?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Pa si videl chipset? Zakaj bi imel padalo odprto, ce hoces it hitro? >:D

Dej prosm naj še en izgovor, na samo enga se mi ne da odgovarjat... Sheesh. Če bi blo tole za AMD bi bla pa najboljša plata po narezanem kruhu .

x45 ::

mxxx in company ste krepko nasmetil tole temo ...tole o intelu ne sodi sem.

glistovje ::

AMD > INTEL

če gledamo po "zdravi" pameti :)

Če bi blo tole za AMD bi bla pa najboljša plata po narezanem kruhu .

Oprosti, ampak za 200€+ hocem najboljsi mobilni chipset, ki ga premore intel, ne pa nek zastarel. Tudi AMDja bi se na siroko izognil, ce bi bila taka situacija. Samo AMD si ne more privoscit crapa prodajat. Ce nekaj obstaja, se ne pomeni, da je dobro, ja?
Sam ti in se ene par ljudi tega tako ali tako ni sposobnih dojet.

Jao Dr_M pa sem mislil da se s tabo da imeti neki spodobno debato. Apparently not...

PIPI: bolj kot s tabo ze.

No torej. Intel SU serija, ki je bila omenjena v tej temi je za BGA956. To pa ni ni ne Socket-M ne Socket-P, ampak je cpu direktno nalotan na plato.
Ze na zacetku sem rekel, da naj se ne mesa hrusk in jabolk. Ampak neee...intel fanboy se kar nekaj nabija po svoje in kaze neke plate, ki nimajo veze s tistim procesorjem.

Prosim, odstranite se.

glistovje ::

trolling

trolling

and PLZZZ

trolček

trolček

:))

Hm, ne vem zakaj sem videl s479... Ampak vseeno sem za plato rekel da je pač za nekoga, ki ima zelo specifične želje, takšne nekoliko manjša zmogljivost ne bo motila. Pa še zmer ne vem od kdaj sem Intel fanboy...

Zgodovina sprememb…

mare4444 ::

kupujem nov hladilnik za amd 955. zanima me kateri je boljši Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2 ali se splača odšteti malo več in kupiti Scythe MUGEN II SCMG-2000? za prvega ne najdem podatka o glasnosti.

Frizerja sploh ne glej. Ga je imel kolega in montažni kit ima najbolj blesav na svetu. Po parkratni montaži se ti zlomijo ta ušesa za pritrditev.

Vzami Mugena 2 za 35EUR http://www.commit.si/sl/virtuemart/22-s...

Pšenični ::

http://www.qdigrp.com/product.asp

Ali ve kdo kaj je to. Sej vem da sem malo iz teme, ampak to so bile včasih prav dobre plate za AMD. Jaz imam še zmeraj 2 delujoče doma.

svetetko ::

Zdravo!
Zanima me kakšna bi bila razlika, če bi za P2 x4 955 vzel 785g, 790x ali 790fx matično? Ali se mi splača kupovat dražjo z boljšim čipovjem, ali bi bila 785g dovolj dobra za navijanje tja do 4ghz (če bo proc tega zmožen)?

Seveda je 785G čist dovolj.
««
85 / 102
»»