» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
51 / 102
»»

Banfe93 ::

940BE pri nas samo še 186€: http://www.pcplus.si/strojna-oprema/pro...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Banfe93 ()

kikibeck ::

Asus Crosshair III

še mal fotk: link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kikibeck ()

Meizu ::

Uu, nice, všeča plata. Najverjetneje 200+ € sam drugače pa ja :) Nice!

DJ MartiNi ::

Asus Crosshair III

še mal fotk: link

Le dva PCI-E 16x slota, verjetno le navideznih 8+2 faz (dejanskih 4+1), najbrž visoka cena in najveretneje BIOS, ki ne bo omogočal odklepanje jedra in L3 so razlogi, ki podo plato postavili pod vprašaj ali je to sploh smiselno kupiti. Sam namreč še vedno uvrščam MSI 790FX-GD70 na vrh ponudbe AM3 plat.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

PrimozR ::

Od kdaj se na 790FX sploh da odklepati jedro?

Od takrat ko plata podpira acc.

x45 ::

torej rabiš SB 750 ali SB 710 tam tud gre...
NB ni važen....

destroyer2k ::

Evo ena dobra novica za amd, pravzaprav najbolša novica.

The European Commission in Brussels placed a big order with an overall value of about 63 million Euros. Given a closer look this big deal for Dell is a tough setback for a major chip producer.
EU places a large order with Dell

EU places a large order with Dell
Goods on order are all in all 74,300 computers of the Optiplex 740 series, which are equipped with Phenom and Athlon processors. The order is most significant because of the fact that the European Commission just recently fined the competitor Intel with a record monetary of 1.06 billion Euros. According to the decision, which has been made public the previous week, Intel has used illegal methods in the competition with AMD.

The order also lists 44,600 flat screen displays, but those don't really cause any stir. The official point of view is that AMD has been chosen because of the better price-performance ratio, higher stability and very good manageability of the processors. Without imputing any kind of wrong conduct to the European Commission, the recent action against Intel might also have had an effect on the contract placing.

M-XXXX ::

higher stability

Tole pa je tako iz trte zvito da bolj ne more bit:D Če imajo vsi procesorji kaj enako pa je to stabilnost (pozabimo TLB bug pri prvih Phenomih).

Pomoje bo bolj to krivo da jim Intel ali noče prodat, ali se mu EU hoče še dodatno maščevat:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

destroyer2k ::

M-XXXX

Ah pomojem so kupili amd zaradi tožbe in hočejo sedaj malo plusa im narediti (in še ob pravem času).

+1

Ne razumem, zakaj jim intel nebi hotel prodat procesorjev. Konec koncev bi INtel zaslužil in to kar mastno.
Najverjetnejši razlog je zgornji.

ModriN96 ::

Sm že 1x napisu pa bom kr še 1x... AMD ne pozna meje obupa ;)... Zdej je to več kot očitno...

+1

Ne razumem, zakaj jim intel nebi hotel prodat procesorjev. Konec koncev bi INtel zaslužil in to kar mastno.
Najverjetnejši razlog je zgornji.

Pravzaprav je bilo tole bolj iz šale kot zares napisano, vendar je neka micena možnost da se to res zgodilo (sam res micena:))

tiborrr ::

Morda nihče ni pomislil, da so vzeli AMD-je zato, ker v idleu res manj kurijo od konkurence, v tem delovanju pa so mašine 99.95% časa? Tajnice, posranci, birokracija in podobna klientela.

Kaj imate nekateri toliko proti AMD-ju? A so vam morda izgnali familijo, vzeli kruh iz lačnih ust? Prav ne razumem vašega srda... Fanboy-izem je znak čustvene in duševne nezrelosti osebka, res, dajte se malo zamisliti.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Moj odgovor je letel IZKLJUČNO in SAMO na izjavo o stabilnosti, ali trdiš da je Intel stabilnejši od AMD-ja, oziroma obratno?

Se pa strinjam- v low end ima AMD resnično poceni in dobre procesorje. Pravzaprav za tajnico je vsak DC preveč.

Izjave o 'stabilnosti' sploh nisem komentiral, ker se mi itak zdi rahlo butasta. Resnično vsem še enkrat na dušo polagam drug del mojega prejšnjega posta.

PaX_MaN ::

all 74,300 computers of the Optiplex 740 series

44,600 flat screen displays

A še kdo opazi neskladnost med številkama? :D

Predvidevam da ima marsikateri računalnik zaslon že od prej?:)

PaX_MaN ::

Aha, zaslon je (še) dober, računalnik pa ne (več)? A takšne se gredo v EU upravi, a?

Aha, zaslon je (še) dober, računalnik pa ne (več)? A takšne se gredo v EU upravi, a?

Točno tako! Del računalniških zaslonov so menjali že pred recimo letom, ostalih 44 600 bodo pa še zdaj.

Adrijan0 ::

Mi lahko priporočate kakšno pametno ploščo za phenoma II X4 810, MATX. Sam nevem kaka bi bila uredu.

Mitja358 ::

ASUS M4A78-EM.

Ki se dobi kje? AGT, Comshop in Mimovrste majo samo po eno potencialno uporabno 780g plato. Poudarek na potencialno.

Ki se dobi kje? AGT, Comshop in Mimovrste majo samo po eno potencialno uporabno 780g plato. Poudarek na potencialno.

Mylemon :D

Mitja358, povej nekaj kar se dobi v slo.

Če cena ni pomembna, potem posezi po DFI LP JR 790GX-M2RS za 124€. Mislim, da je ta moment tole najboljša mATX plata za AMDja. Drugače pa že omenjeno ASUS M3A78-EM ali pa recimo GigaByte GA-MA78GM-US2H, čeprav bi se GigaBytea jaz nekoliko ognil.

Ja meni se zdijo te cene pretirano nabite. Kaj pa ta plata (ne gledat cene, ker ni zdej bistven faktor).
KLIK

Cene teh plat me prau odvračajo od nakupa phenoma. Če to kupim upam da je tud toliko vredno.

Dr_M ::

Saj so tudi cene za spodobne intel plate take.
FX in GX plate so ze visji razred, tako da so tudi cene take.
Ce te zanima se kaj cenejsega, pa poglej malo amd 780G in nvidia 8300. Te imajo cene nekje med 70 in 100€.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ja meni se zdijo te cene pretirano nabite. Kaj pa ta plata (ne gledat cene, ker ni zdej bistven faktor).
KLIK

Cene teh plat me prau odvračajo od nakupa phenoma. Če to kupim upam da je tud toliko vredno.

Dej ne joči no, 90€za super AMD plato je odlična cena, ker dobro Intel plato za tale denar težko dobiš. Kaj naj rečem jaz, ki sem za mojo i7 plato odštel 270€? Misliš da sem imel v načrtu? Zdej sm jo nabavil in ni mi žal niti centa, ker je odlična plata.

Mi zna kdo povedat, če je tista plata, ki sem jo zadnjo prilimal uredu? Če vem da bo plata ql mi ni teško dati 90€.

OmegaM ::

Obstaja mogoče kaka AM3 plata formata uATX?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

OmegaM ::

Hvala vendar ni to kar sem iskal.

Zanima me kaka cistokrvna plata za AM3 procesorje z podporo za DDR3 ram in da bi bila formata mikro ATX.

Tu nisem nasel nic kaj takega
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Dr_M ::

Asus jih se nima.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Adrijan0...jaz bi ti predlagal ASUS M3A78-EM. Tista Sapphirka ima kar nekoliko napihnjeno ceno.

OmegaM zdej enkrat nej bi prišla nova DFIjeva 790gx, mATX in DDR3.

Jap. Prihaja DFI LP JR 790GX-M3H5. Cena najbrž ne bo ravno nizka, saj gre za 790GX+SB750 matično. Ocenjujem, da bo cena okrog 135€.

Pričakuje se pa še eno DFIjevo plato, in sicer za AM2+ platformo. Gre za šibkejši model od DFI LP DK 790FXB-M2RSH (790FX+SB750) poimenovan DFI LP DK 790X-M2RS (790X+SB750). Cena bo verjetno nekje okrog 120€ (upam da ne bo več).

Zgodovina sprememb…

Dinokomp - je ex. elektronika ?

plate am3 :
http://www.dinokomp.si/index.php/cPath/...

Asus croshair 3 ( pri Dinu bo ugodna ):

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

X2 42nm AMD ji - cene:

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

OmegaBlue ::

Resno vas bom ven pometal.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

IVo ::

DFI je tak tak, sicer plate so odlične ko delajo (dosegajo najvišje overclocke itd) ampak se zelo rade kvarijo. En prijatelj je svojo v enem letu 3x al 4x (ne spomnim točno) nesel na servis.

Za DFI sem slišal ja, da se rade kvarijo. To je bilo v času, ko je bil še socket 939 aktualen. Kako je pa z današnjimi platami, je pa zaenkrat težko rečt. Upam da so se kar se tega tiče kaj popravili.

Danes sem dobil Procesor AMD Athlon (Phenom jedro) X2 7750+ 2.7GHz, matično ASUS M4A78 PRO 780G čipset. Razlika proti prejšnjemu procesorju AMD Athlonu X2 4850E je več kot očitna. Računalnik se malo hitreje naloži, predvsem pa igre delujejo še bolj tekoče in inštalacije so hitrejše (če dam eno 5 naenkrat).

Ce smo ze pri overclockih, jaz sem ze pokazal 5.5GHz AMD screen in bom zagotovo v kratkem z novo zalogo LN2 in novo plosco tudi 5.5GHz benchmark. Kdaj pa ti nameravas pokazati 5GHz+ Intel? Res te mam poln kurac, kdo hodi po temi o i7 in serje tako na široko kot ti tukaj?

Zgodovina sprememb…

S katero plato pa imaš namen stestirat tokrat?

Isto, M4A78T-E, le da sem dobil nov primerek. Malce bolj se pripravljam, ker takrat sem jo imel komajda tri dni, ko sem dobil priliko za LN2, izolacija bo tudi primernejša.

Saj veš, kje spremljati ta podvig, sicer pa rade volje objavim tudi tu kak teaser ;)

Isto, M4A78T-E, le da sem dobil nov primerek. Malce bolj se pripravljam, ker takrat sem jo imel komajda tri dni, ko sem dobil priliko za LN2, izolacija bo tudi primernejša.

Saj veš, kje spremljati ta podvig, sicer pa rade volje objavim tudi tu kak teaser ;)

Aha, OK. Bom tudi tja kaj odklikal.

Tebi torej ASUS še najbolj ustreza. Jaz pa se bolj oziram po kaki DFIjevki. Če bi sedaj kupoval, bi nabavil DFI LP DK 790FXB-M2RSH. Pa čeprav bi praktično za isti denar dobil ASUS M4A79 Deluxe. Me pa zanima koliko bo tu pri nas, ko bo na voljo, DFI LP DK 790X-M2RS.

OmegaBlue ::

Zdaj bojo pa vasi gorele.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Od DFIja še vseeno čakam AM3 mATX plato. Če bo padlo poletno delo seveda :D

Ima že kdo 955BE? Mem kontroler je opazno izboljšan, čip (torej NB) rabi precej nižje volte za visoko frekvence pomnilnika in zategnjene latence.

Tole je moj zračno hlajen 720BE, približno izstisnjen RAM na CAS6, kolikor se le da pri teh voltih (2.1Vdimm). Ob priliki moram poskusiti še CAS5 z malo mraza na RAMih, če bog da.

OP z nastavitvami

A lahko vprašam kako se na moji novi plati ASUS M4A78 PRO vklopi Hybrid CrossFireX s 780G in hd4670. Hvala.

Pa še vprašal bi zakaj na ASUS matični ne dela hibernacija Viste? A ima asus kako drugo funkcijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()
««
51 / 102
»»