Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
PrimozR ::
Brane Intel čipseti imajo pri RAID 5 'hard limit' (že zadnje 4 generacije) mislim da 250 ali 275 MB/s, ni važno št. kot performance diskov. Enostavno limit čipseta. Za AMD točnih številk ne vem, sploh za zadnje generacije, a SB600 je pri RIAD 5 IIRC še slabši od Intela. Tako da za RAID 5 IMO software na linuxu ali pa roenk kontroler.
Da je 4770 že zunaj sem rekel jaz, kot rečeno pa jo imajo v elektroniki, več različnih proizvajalcev.
Da je 4770 že zunaj sem rekel jaz, kot rečeno pa jo imajo v elektroniki, več različnih proizvajalcev.
Mitja358 ::
Potrdilo, da je AMD pridobil 4% trga v tem četrtletju.
Citiram:
empt..@gmail.com - 7 hours ago (23 posts)
China - yes AMD is gaining some market share from its competition. In Q1 2009 Intel's share of the pie has declined to 88,4 % (from 91,7 % in q4 2008, data from quarter ...
Intel je tako izgubil 3.3% trga.
Vir: http://finance.google.com/group/google....
Citiram:
empt..@gmail.com - 7 hours ago (23 posts)
China - yes AMD is gaining some market share from its competition. In Q1 2009 Intel's share of the pie has declined to 88,4 % (from 91,7 % in q4 2008, data from quarter ...
Intel je tako izgubil 3.3% trga.
Vir: http://finance.google.com/group/google....
Brane2 ::
Pomaga ti to, da mora AMD dajati izredno nizke cene, če hoče pridobivati na trgu.
Poglej si zgoraj poste o cenenosti čipov.
Poglej si zgoraj poste o cenenosti čipov.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
In kaj to pomaga nam navadnim smrtnikom.Nič popolnoma nič.
Ja pomaga, pa še kako. Intel izgublja tržni delež kar pomeni nižje cene vsaj intela.
M-XXXX ::
7 Ghz
Preden se raztopite od sreče bo treba dobit še kašen dokaz, da preidem k bistvu:
Must be a bug? Multiplier is 35x. We could never get these CPUs to work over 31x multi.
The real speed must be something like 6.2GHz.. I hope someone will prove that I am wrong, but no pictures.. it did not happen.
Tole je citat iz XS če prav vem...
7 Ghz
Preden se raztopite od sreče bo treba dobit še kašen dokaz, da preidem k bistvu:
Must be a bug? Multiplier is 35x. We could never get these CPUs to work over 31x multi.
The real speed must be something like 6.2GHz.. I hope someone will prove that I am wrong, but no pictures.. it did not happen.
Tole je citat iz XS če prav vem...
Če je tako tudi tisti video od AMD-ja ne veja (oz. ne veljajo saj jih je okoli 5), ko so jih navijali čez 6.2 GHZ?
Če je tako tudi tisti video od AMD-ja ne veja (oz. ne veljajo saj jih je okoli 5), ko so jih navijali čez 6.2 GHZ
So mogoče imeli multiplayer višji od 31? Če ga niso imeni, potem tole nima kaj veliko povezave...
Overclocked Phenom II effect: AMD's 1Q'09 market share up to 21% : http://brightsideofnews.com/news/2009/5...
Če je tako tudi tisti video od AMD-ja ne veja (oz. ne veljajo saj jih je okoli 5), ko so jih navijali čez 6.2 GHZ
So mogoče imeli multiplayer višji od 31? Če ga niso imeni, potem tole nima kaj veliko povezave...
mene se zdi da so imeli 32x. Pozneje če bom imel čas pogledam.
Dr_M ::
Ja...AMD je kar naenkrat kitajska firma.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
x45 ::
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
ne vem če je to fake .... POTRDITEV JE URADNA ZA 7127,85 MHZ.
Največji "faki" so tisti ki skoz nekaj dvomijo in pluvajo po AMD ju.... Amd z monolitnim jedrom pač vodi v frekvenci in to krepko.
ne vem če je to fake .... POTRDITEV JE URADNA ZA 7127,85 MHZ.
Največji "faki" so tisti ki skoz nekaj dvomijo in pluvajo po AMD ju.... Amd z monolitnim jedrom pač vodi v frekvenci in to krepko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Meizu ::
ne vem če je to fake .... POTRDITEV JE URADNA ZA 7227,85 MHZ.
Največji faki so tisti ke skoz nekaj dvomijo in plivajo po AMD ju....
Poln si nasprotij.
1. Frekvenca ki jo navajaš ti, ni ista kot je navedena v novici.
2. To ni isti OC kot je bil tisti ki je bil proglašen za fake.
3. Glede na to, da je še sam ustanovitelj CPU-Z potrdil, da ima program nekoliko težav na AM3 podnožjih, se ne bi čudil, da folk zdej to s pridom izkorišča, da bi povzdignil firmo AMD. Sej ne da jim ne privoščim, ampak - dejte delat pošteno aneda? Ne bi se čudil niti, če bi tole čaral sam AMD.
Edit: Tiskarski škrat nagaja...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
ne vem če je to fake .... POTRDITEV JE URADNA ZA 7227,85 MHZ.
Največji faki so tisti ke skoz nekaj dvomijo in plivajo po AMD ju....
Poln si nasprotij.
1. Frekvenca ki jo navajaš ti, ni ista kot je navedena v novici.
2. To ni isti OC kot je bil tisti ki je bil proglašen za fake.
3. Glede na to, da je še sam ustanovitelj CPU-Z potrdil, da ima program nekoliko težav na AM3 podnožjih, se ne bi čudil, da folk zdej to s pridom izkorišča, da bi povzdignil firmo AMD. Sej ne da jim ne privoščim, ampak - dejte delat pošteno aneda? Ne bi se čudil niti, če bi tole čaral sam AMD.
Edit: Tiskarski škrat nagaja...
ja 7127... to sem se zmotil.... je urejeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Mitja358 zadovoljen?
Ja zdaj vidim, da ni prav. Sem mislil, da ker je validirano na CPU-z da je resnično. Drugač pa hvala za opozorilo.
če je am2+ deneb letel na 6600 mhz potrjeno, potem so prišle am3 plošče za katere je ves čas znano ij so govorili da bodo omogočale boljše navijanje in tudi DDR3 to omogoča, ne vem kaj je tukaj za dvomit iz 6600 na 7200 je samo 600 mhz prirastka...
pa še cpu-z dokaz ....Upam da bo kmalu več benchev na 7 ghz....
Mi pa imamo novo naj platformo za svoj denar: AM3
pa še cpu-z dokaz ....Upam da bo kmalu več benchev na 7 ghz....
Mi pa imamo novo naj platformo za svoj denar: AM3
TOP ::
Čakaj X45 vse lepo in prav,saj je možno da gre 7200,morda bo letel še kaj več,sam za nas navadne uporabnike,ki mamo zračno ali pa vodno hlajenje je tole nesodegljivo,še na 4ghz ga nekateri ne morejo spravit,z zračnim hlajenjem,kaj šele višje.Tako da je brez veze se kregat ali je tale frekvenca prava ali lažna.Zaradi mene ga lahk spravijo na 10ghz sam kaj ti pomaga,ko z zračnim dosežeš komaj pol te frekvence.
4GHz je za vse normalne uporabnike več kot dovolj. Tako da nam res teh "lažnih" 7.2Ghz nič ne pomeni.
No večina pa nas itak ne navija je je isti kura*.
No večina pa nas itak ne navija je je isti kura*.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Meizu ::
Najvišja možna frekvenca je pomembna le za tiste, ki si doma lastijo hlajenja, ki so zmožna hladiti na skorajšnji absolutni ničli. In kot je TOP rekel - kaj nam to pomaga? Mene osebno niti najmanj ne zanima najvišja možna frekvenca (bah, brezveze), meni je bolj pomembno čim višje povprečje navitja na "zemeljskih" hlajenjih, a.k.a. zračno hlajenje. To bi blo to.
če je am2+ deneb letel na 6600 mhz potrjeno, potem so prišle am3 plošče za katere je ves čas znano ij so govorili da bodo omogočale boljše navijanje in tudi DDR3 to omogoča, ne vem kaj je tukaj za dvomit iz 6600 na 7200 je samo 600 mhz prirastka...
Ubistvu je tukaj druga situacija: multiplayer, ki so ga dosegli. Do zdaj ni še nobeden šel višje kot 31 (če se prav spomnim) in zdaj kar naenkrat gre eden 35 in več, to je tukaj najbolj čudno.
Glede vseh teh rezultatov pa jih je res potrebno jemati z tovornjakom soli. Ker kolikor sem na XS spremljal gre večina procesorjev pod SUB0 obupno slabo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
zdaj pa zlistajte nazaj ko sem nalimal link od 720 be zračno hlajen na 4,2 ghz....
iz fudzile
iz fudzile
=Exceed= ::
In velikrat, ko je bil naliman kakšen negativen feedback iz opevane fudzille podvomil v njihovo pristnost Če si pozabil zlistaj nazaj.
Nimaš kaj, vsako podjetje je že večkrat poskusilo z "umazanijo" pritegnit kupce...mene osebno WR v navitju še nikoli ni pritegnil!
Nimaš kaj, vsako podjetje je že večkrat poskusilo z "umazanijo" pritegnit kupce...mene osebno WR v navitju še nikoli ni pritegnil!
zdaj pa zlistajte nazaj ko sem nalimal link od 720 be zračno hlajen na 4,2 ghz....
iz fudzile
Briga večina uporabnikov če lahko 10 procesorjev kaj takega doseže! Rabijo linke navadnih uporabnikov in tam je že 4ghz pravi čudež...
Še ena potrditev, da je AMD pridobil 4% trga v 3 mesecih. AMD's market share jumps to 20.9% http://www.fudzilla.com/index.php?optio... Zanimovo je tudi to: Nevertheless, the fact remains that AMD is getting better as Bright Side Of News also reports that a top-tier motherboard vendor has gone from 8% AMD – 92% Intel ratio to a 30% AMD – 70% Intel with plans for even 40% AMD - 60% Intel in Q2. (vir: Fudzilla).
Še ena potrditev, da je AMD pridobil 4% trga v 3 mesecih. AMD's market share jumps to 20.9% http://www.fudzilla.com/index.php?optio... Zanimovo je tudi to: Nevertheless, the fact remains that AMD is getting better as Bright Side Of News also reports that a top-tier motherboard vendor has gone from 8% AMD – 92% Intel ratio to a 30% AMD – 70% Intel with plans for even 40% AMD - 60% Intel in Q2. (vir: Fudzilla).
Ravno si me prehitel..
TechStreme ::
In velikrat, ko je bil naliman kakšen negativen feedback iz opevane fudzille podvomil v njihovo pristnost Če si pozabil zlistaj nazaj.
Mislim da če pimerjamo koliko umazanije je naredilo katero podjetje bi se intel kopal v dreku (pa so pač v večini primerov ta drek pojedli kupci ki so mu nasedali). Sploh pa tega "fake rekorda" ni postavljal AMD ampak neodvidni navijalci.
Vse eno pa v primeru podiranja 3DMark rekordov niso mogli ponaredit CPUz in 3Dmark s tem prepričat da mora delati hitreje.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Zgodovina sprememb…
Vse eno pa v primeru podiranja 3DMark rekordov niso mogli ponaredit CPUz in 3Dmark s tem prepričat da mora delati hitreje.
Oh, you'd be surprised.
Zgodovina sprememb…
Novice:
http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti... (tabela varčnih am3 procesorjev)
http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti...
http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti... (tabela varčnih am3 procesorjev)
http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti...
Ne vem, meni je AMD zadnjih nekaj let nekako bolj všeč.
Ni monopolist, vedno je probleme reševal bolj z glavo kot z mišicami in vedno se je kljub splošno neugodnim pogojem in nenaklonjenosti publike nekako prebil.
To, da Core2Duo sploh obstaja, se lahko zahvalite AMD in njegovemu K-8. Za i-7 gre direktna zahvala K-10.
Tudi podpora obrobnim zadevam je bila boljša pri AMDju. K-8 je bil prvi proc, ki je poznal dobro podporo hardverski virtualizaciji in je imel recimo IOMMU ( zlata vreden feature BTW ). Ravno tako HT linki, ki enostavno suvajo.
K-10 konceptu v primerjavi z i7 "manjka" surove moči ( extra execution unit, HT itd ), vendar je, če bolj pogledaš, niti ne rabi.
Ko si ti enkrat v multicore svetu, niti ni tako važen vsak procent hitrosti corea, ampak MIPS/Watt in MIPS/€ razmerje.
Tudi če imaš malo slabši core, jih pač lahko vzameš toliko več. Če je softver multithreaded, se bo pač razlezel čez več coreov.
Danes še nismo na tej točki, smo pa blizu, obenem pa danes niti ne rabimo ravno zadnji procent surove moči, zaradi česar za Phenoma ni panike.
V času Bulldozerja se bodo bile bitke z mnogo corei in fuzijo CPU-GPU in takrat bo to še bolj izrazito.
Meni je pomembno, da ima AMD konja v igri, ki je poceni, ponuja true QCa in vse dobrote, ki jih pričakujem od true QC stroja, tudi če je stroj pri nekem teoretičnem Peak performanceu malo počasnejši- je pa tam nekje v mnogih, če ne veliki večini realnih primerov.
Da ne govorimo o coool faktorju tega, da lahko obdržiš stari RAM in v mnogih primerih tudi plato in da dela super že z najcenejšimi platami...
Ni monopolist, vedno je probleme reševal bolj z glavo kot z mišicami in vedno se je kljub splošno neugodnim pogojem in nenaklonjenosti publike nekako prebil.
To, da Core2Duo sploh obstaja, se lahko zahvalite AMD in njegovemu K-8. Za i-7 gre direktna zahvala K-10.
Tudi podpora obrobnim zadevam je bila boljša pri AMDju. K-8 je bil prvi proc, ki je poznal dobro podporo hardverski virtualizaciji in je imel recimo IOMMU ( zlata vreden feature BTW ). Ravno tako HT linki, ki enostavno suvajo.
K-10 konceptu v primerjavi z i7 "manjka" surove moči ( extra execution unit, HT itd ), vendar je, če bolj pogledaš, niti ne rabi.
Ko si ti enkrat v multicore svetu, niti ni tako važen vsak procent hitrosti corea, ampak MIPS/Watt in MIPS/€ razmerje.
Tudi če imaš malo slabši core, jih pač lahko vzameš toliko več. Če je softver multithreaded, se bo pač razlezel čez več coreov.
Danes še nismo na tej točki, smo pa blizu, obenem pa danes niti ne rabimo ravno zadnji procent surove moči, zaradi česar za Phenoma ni panike.
V času Bulldozerja se bodo bile bitke z mnogo corei in fuzijo CPU-GPU in takrat bo to še bolj izrazito.
Meni je pomembno, da ima AMD konja v igri, ki je poceni, ponuja true QCa in vse dobrote, ki jih pričakujem od true QC stroja, tudi če je stroj pri nekem teoretičnem Peak performanceu malo počasnejši- je pa tam nekje v mnogih, če ne veliki večini realnih primerov.
Da ne govorimo o coool faktorju tega, da lahko obdržiš stari RAM in v mnogih primerih tudi plato in da dela super že z najcenejšimi platami...
K-8 je bil prvi proc, ki je poznal dobro podporo hardverski virtualizaciji...
Okej, ne poznam situacije, kaj je dobro, kaj ne, kdo je boljši od koga, goridoli, levodesno, ampak intel je bil prvi s strojno virtualizacijo. Začeli so namreč že s P4kami, C2Dji pa so na trg prišli en mesec za AM2 (ki je bil AMDjev vsto v virtualizacijo). Že Januarja 2006 pa so prišli core (1) procesorji, ki so prav tako imeli virtualizacijo. A prvi je bil vseeno P4, že leta 2005.
K-8 je bil prvi proc, ki je poznal dobro podporo hardverski virtualizaciji...
Okej, ne poznam situacije, kaj je dobro, kaj ne, kdo je boljši od koga, goridoli, levodesno, ampak intel je bil prvi s strojno virtualizacijo. Začeli so namreč že s P4kami, C2Dji pa so na trg prišli en mesec za AM2 (ki je bil AMDjev vsto v virtualizacijo).
Ki je bila bedna. Bila je tako slaba, da je praktično nihče ni uporabljal.
Že Januarja 2006 pa so prišli core (1) procesorji, ki so prav tako imeli virtualizacijo. A prvi je bil vseeno P4, že leta 2005.
Glej prvo točko.
Proving Grounds- AMD Phenom II X4 955 -Record Overclock by Air, Dry Ice, LN2:
Spet je veliko 3DMark rekordov padlo (single GPU, Dual GPU ...)
Extremna stabilnost na zraku za 955 je 4070 pri 1.5V. opravili pa so validacijo pri 4515MHz.
Spet je veliko 3DMark rekordov padlo (single GPU, Dual GPU ...)
Extremna stabilnost na zraku za 955 je 4070 pri 1.5V. opravili pa so validacijo pri 4515MHz.
Sprememba prihajajočih procesorjev do konca tega kvartala: http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Folk, tole je že TRETJA tema, katero ste totalka zasrali s svojimi neumnostmi, da ne govorimo o tem da je dejanjskih informacij bolj malo ali nič.
Kdo bo šel skozi 25 strani, da bi našel tista dva uporabna posta, od katerih je najbrž eden že zastarel ?
In če je kdo res tako zelo za AMD--Intel primerjave, zakaj ne odpre teme za to ?
Kdo bo šel skozi 25 strani, da bi našel tista dva uporabna posta, od katerih je najbrž eden že zastarel ?
In če je kdo res tako zelo za AMD--Intel primerjave, zakaj ne odpre teme za to ?
do bo šel skozi 25 strani, da bi našel tista dva uporabna posta, od katerih je najbrž eden že zastarel ?
Se strinjam! Da ne govorimo o tem, da ima 100% že kar veliko uporabnikov ST proce doma, pa še zdaj nobenega pametnega navitja, rezultatov,...
echo ::
Verjetno bo krivo to, da večina ljudi ne navija in ne bo nikoli navila svojega procesorja.
Ne sodi drugih po sebi...
Ne sodi drugih po sebi...
Brvar ::
Uporabna informacija: nekateri biosi za odklepanje četrtega jedra na 720BE (tako na Asuskah, kot Gigabaytovih) povzročijo ti. cold boot - kar pomeni, da se lahko tudi Prime stabilen sistem ne zboota.
Meni na Asus M4A78T-E pomaga, da ob ugasnjenem sistemu napajalnik pustim v toku. Na tujih forumih, kar se prebral, mnogim pomaga le reset CMOSa.
http://www.hardforum.com/showthread.php...
Meni na Asus M4A78T-E pomaga, da ob ugasnjenem sistemu napajalnik pustim v toku. Na tujih forumih, kar se prebral, mnogim pomaga le reset CMOSa.
http://www.hardforum.com/showthread.php...
In končno 100% resničen OC na 7127MHz s PhII X4 955BE: http://www.test-ing.com/index.php?optio...
Množilec je sedaj na 28,5 x, FSB pa kar na 250.
Valvoline ::
In končno 100% resničen OC na 7127MHz s PhII X4 955BE: http://www.test-ing.com/index.php?optio...
Zanimljivo,svaka čast,vendar zakaj skoraj nobedn ph2 x3 ali x4 ne gre več k 3,7-3,8ghz na zraku.
Ne me narobe razumet,še 3,5ghz je super,vendar stari intelovi 45nm quadi pa letijo na 4ghz+ na zraku.
tilinho20 ::
Stari, če bo vse več takih primerkov šlo tok velik, potem se bo tudi povprečje zvečalo oz. bo takih procesorjev vse več.
zdanjič je blo govora o 955 be na 4,5 ghz zrak....ne vem kje sem videl tole tukaj... v glavnem res je