Forum » Operacijski sistemi » VMware in com port
VMware in com port
mmaestro ::
Pozdravljeni,
na računalniku, ki ga poganja win xp, sem si namestil vm ware 5 in noter inšaliral ubuntu linux... Zdaj pa bi rad uporabljal v linuxu com5 port (registriran v win xp), da bi lahko iz njega bral podatke in naprave, ki je priklopljena gor... Verjetno se boste vprašali čemu, imam SW ki je spisan za linux...
Nekaj sem probaval z dodajanjem serijskih portov, vendar mi ponudi samo tiste ki niso uporabljeni v windowsih... Pozna kdo kako rešitev?
Že vnaprej hvala.
LP
na računalniku, ki ga poganja win xp, sem si namestil vm ware 5 in noter inšaliral ubuntu linux... Zdaj pa bi rad uporabljal v linuxu com5 port (registriran v win xp), da bi lahko iz njega bral podatke in naprave, ki je priklopljena gor... Verjetno se boste vprašali čemu, imam SW ki je spisan za linux...
Nekaj sem probaval z dodajanjem serijskih portov, vendar mi ponudi samo tiste ki niso uporabljeni v windowsih... Pozna kdo kako rešitev?
Že vnaprej hvala.
LP
misek ::
Mogoče ima ta COM port, ki ga želiš uporabljati v VMware, odprta ena aplikacija na Windowsih.
Spajky ::
win com5 port je virtualni in ne realni strojni port, zato ti ga Linux tudi ne pokaže (com3 ali com5 = com1 strojno) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
ender ::
To, ali je serijski port virtualni ali fizičen na VMWare ne bi smelo vplivat (virtualni računalnik bo v vsakem primeru videl serijski port kot COM1 oz. /dev/ttyS0 - ne glede na to, ali je na gostitelju to COM5, c:\serial.txt ali pa \\.\pipe\vm_fbsd_1).
Kako si nastavil serijski port v VMWaru?
Kako si nastavil serijski port v VMWaru?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Simuliranje COM porta?Oddelek: Pomoč in nasveti | 820 (663) | Tilen |
» | pošiljanje SMS C#Oddelek: Programiranje | 3139 (2632) | Neon87 |
» | LPT & COM portOddelek: Strojna oprema | 1863 (1747) | Duhec |
» | windows 2000 in clipperOddelek: Operacijski sistemi | 1975 (1799) | primozb2005 |
» | Poganjanje DOS in WIN programov v Linux-u ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1295 (1243) | borchi |