» »

Rešitev: copy-paste (clipboard) na Windows XP preneha delovati

Rešitev: copy-paste (clipboard) na Windows XP preneha delovati

Andruxa ::

Ker sem tudi na tem forumu zasledil nekaj neodgovorjenih tem na ta problem, postam rešitev tudi sem, da si bodo lahko v bodoče žrtve tega najedljivega problema pomagale.

Opis problema:
Clipboard na Windows XP (sp3) preneha delovati. (t.j. katerakoli varianta, miškin klik copy-paste, tipkovnica Ctrl+C-Ctrl+V, nič ne dela)

Razlog:
ena izmed aktivnih aplikacij zaklene clipboard

Rešitev(poleg restarta mašine seveda ali samomora zaradi živčnega zloma):
ugotovi kateri proces je zaklenil clipboard takole:
uporabi zastonj aplikacijo GetOpenClipboardWindow, njena funkcionalnost je da ti izpiše PID (številko) procesa, ki ti greni življenje in zaklepa clipboard (primer: PID=783)
Nato odpri program za delo s procesi (lahko vgrajeni windows Task manager, ki ga dobiš če stisneš Ctrl+Alt+Del in kliknes Task Manager, ali Process XP, ipd.), potem po prej dobljenem PID-u lociraj omenjeni proces, ga prekolni in 27x živčno stisni kill, da zares crkne. Ko se proces konča, imaš nazaj clipboard.

Rešitev je tako enostavna, da se tolčem po glavi, zakaj nisem tega prej poguglal, ker kadar se ti to zgodi na sredi največje gužve, je to res hud test za živce.

PS
čisto kot zanimivost, v 99% primerih se pri meni izkaže, da je krivec vgrajena Remote Desktop (mstsc.exe) aplikacija ali Cygwin, sem pa bral da je eden večjih problematorjev tudi Office 2007. Je pa zanimivo, da se to ne zgodi vedno. Naprimer Remote Desktop uporabljam praktično skozi cel dan, ta problem se pa zgodi ob nekem naključnem času, po murphyju običajno v največji gužvi.
Lp, A


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

c# undo, redo, paste

Oddelek: Programiranje
5882 (782) japol
»

Oddaljeni restart in logon

Oddelek: Pomoč in nasveti
131475 (1239) Tr0n
»

PrintScreen - kaj se izvede

Oddelek: Operacijski sistemi
202477 (2206) CaqKa
»

Tweakanje Windows sistema

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
163900 (3133) fahrenGONE
»

Kak dodelit procesorsko moc programom?

Oddelek: Programska oprema
181412 (1178) Gh0st

Več podobnih tem