» »

Težava z ugašanjem prenosnika z naloženimi XP-ji

Težava z ugašanjem prenosnika z naloženimi XP-ji

pingo56 ::

Pozdravljeni!

Imam problem s svojim računalnikom in sicer: Vsi programi, ki sem jih naložil in vse dela ok, le da ko hočem ugasnit računalnik se ta ne ugasne (izginejo ikone z namizja in start vrstica) a računalnik se ne ugasne. Poskušal sem tudi brisat SP3 z xp-jev (nekje sem bral da naj bi bil to problem), ampak tudi brez njega se stvar ponavlja, zato se obračam na vas po pomoč.

Aja mimogrede: XP-ji so zinštalirani na novo!

Hvala za odgovore pa lep pozdrav!

Lp pingo56 :)
  • spremenil: pingo56 ()

Duhec ::

Poizkusi ga ugasniti v varnem zagonu. Če tam gre ,potem ti nek program očitno zablokira, ko ga sistem poizkuša ob shutdownu zapreti, zato obvisi vse skup.
Najhitreje boš ugotovil tako, da štartaš v normalnem zagonu, pod Start/Run odtipkaš MSCONFIG in pod zavihkom STARTUP (ZAGON) odstraniš kljukice pred prvo polovico vrstic kjer so kljukice.
Shrani in ko te vpraša, če želiš restartat sistem to naredi. Če se ne restarta pač stisni reset tipko ali drži ene 5-6 sek tipko za vklop.
Zdaj ponovno štartaj in nato ugasni pc. Če se zdaj lepo ugasne je problematična ena od vrstic, ki si jim odstranil kljukico, če se še ne ugasne je problematična ena od vrstic, kjer so še kljukice. Naprej ugotavljaš po načelu izločanja vrstic ali pa če ti je že na daleč kaka vrstica sumljiva in ne pripada sistemu ji odstrani kljukico.
Lahko gre za kak spyware, ki še brska po mreži in zablokira.

pingo56 ::

Pozdravljen Duhec!

Sem danes šel mal po tvojih nasvetih popravljat in rezultati so sledeči:

1. V safe mode se XP-ji lepo ugašajo brez kakršnihkoli problemov.
2. Glede programov v STARTUP-u sm odkljukal najprej eno polovico in sprobal, nato še drugo polovico (izven safe mode seveda) rezultat je bil isti k prej->računalnik se ne ugasne
3. Preveril spyware z Ad-aware, Spybot S&D, in popravljal registre s CCleaner-jem in po končanem tem rezultat isti...računalnik se še vedno ne ugasne.

Imaš ti ali mogoče še kdo drug še kak nasvet?

Lp pingo

Duhec ::

A restart sistema pa dela ok ?
Potem ostane morebiten antivisurni program .... Odinštaliraj ga, restartaj in ponovno poizkusi shutdown.
Je šla osnovna inštalacija in kasnejši Windowsupdate ter SP3 res povsem brez napak ?

ABX ::

Uporabi Hijackthis in spucaj svoj PC od nesnage. Ena od aplikacji se noče ugasnit, zato imaš težave.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406892 (3705) solatko
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110899 (9490) inbox
»

Problem pri zaustavitvi sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
211900 (1532) energetik
»

računalnik šteka v tri krasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
172523 (2150) rajsnedl
»

Avtomaticno ugasanje racunalnika