» »

linuxconf-web - access denied

linuxconf-web - access denied

andi ::

Bi mi znal kdo pomagati resiti problem, nad katerim se ze skoraj obupal... Vsakokrat, ko se poskusam preko brskalnika (vrata 98) prikljuciti na racunalnik z RH Linux 7.2, mi le-ta dostop zavrne (500 access denied: Check config/networking/misc/linuxconf network access. By default, linuxconf network access is disabled. Access is generally granted for few locations only.), pa ceprav sem z uporabo linuxconf dovolil dostop iz lokalnega omrezja (/etc/xinetd.d/linuxconf-web -> disable=no).

Pri tem mi dostop na standardna vrata 23 (telnetd) in 80 (httpd) deluje povsem normalno, kot tudi dostop na vrata 2601, 2602, 2603 (zebra, ripd, ripngd). Verjetnost, da bi bil za to kriv kaksen pozarni zid, je torej izjemno majhna. Se je ze kdo kdaj ubadal s podobnimi tezavami?

l0wc4 ::

Ne uporabljam Linuxconfa, toda pred casom ko sem to sprobaval, se spomnim da si mogel v Linuxconfu omogocit web dostop. Samo te se mi zdi, da moras narediti v samem linuxconf orodju.

l0wc4 ::

Evo nasel sem. Ko prides v X-ih v linuxconf izberes pod Networking - Misc - LinuxConf Network Access. Tam izberes enable in to je to.

andi ::

No, saj to sem tudi ze v samem zacetku nastavil, pa se na racunalnik se vedno nisem mogel povezati....

Po skoraj celem dnevu mi je vendarle uspelo resiti problem. Kot kaze se linuxconf-web in xinetd-ipv6 ne razumeta ravno najbolje, saj sem se preko brskalnika na racunalnik brez tezav povezal takoj, ko sem podporo za protokol IPv6 izklopil (/etc/sysconfig/network -> NETWORKING_IPV6=no).

Vseeno hvala za pomoc.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštalacija Linux - WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
191494 (1156) Gh0st
»

Mreža v Linux sistemu

Oddelek: Operacijski sistemi
81820 (1656) MasterMind