Forum » Hlajenje in modifikacije » Kar naenkrat uredu kuha
Kar naenkrat uredu kuha
erik ::
Pred dnevi sem zamenjal nekaj "drobnarij" v računalniku.
Med drugim tudi procesor Athlon 1.8 GHz. Seveda tudi hladilnik procesorja temu primeren. Čudi me pa to, da ko zaženem računalnik je od začetka dokaj vse normalno, tudi segreje se bolj kot prej. OK. Toda čez nekaj časa postane ventilator napajalnika bolj glasen - kot bi začel pihati z večjo hitrostjo; ne ropota in seveda piha zelo topleje kot na začetku. Ali je to normalno?
Med drugim tudi procesor Athlon 1.8 GHz. Seveda tudi hladilnik procesorja temu primeren. Čudi me pa to, da ko zaženem računalnik je od začetka dokaj vse normalno, tudi segreje se bolj kot prej. OK. Toda čez nekaj časa postane ventilator napajalnika bolj glasen - kot bi začel pihati z večjo hitrostjo; ne ropota in seveda piha zelo topleje kot na začetku. Ali je to normalno?
Boeing ::
če ti vrtljaji s časom naraščajo, je to kul.
če bi bilo obratno, potem... potem pa mislim, da bi imel en velik problem
če bi bilo obratno, potem... potem pa mislim, da bi imel en velik problem
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
SLOWWWeb.net ::
Sam mislim, da imš težave pri hlajenju. Ker domnevam, da imaš samo najalnikovo odvajanje vročega zraka in hlajenje na procesorju, nikjer pa dodatnega odvodnega kanalan-ventilatorja, ti začnejo hladilna telesa uporabljati že porabljen zrak [beri: vroči zrak] in s tem se ti dviguje T v ohišju. Od tukaj naprej pa je logično, da se napajlnik na to odzove z večjo storilnostji=>odvajanjem zraka.
Namesti si dodati en ventilatorček na zadnjo stran ohišja-pod PCI [stanejo od cca. 1500 SUNRISE-2200 sit-Megahit oz. e-misija].
Namesti si dodati en ventilatorček na zadnjo stran ohišja-pod PCI [stanejo od cca. 1500 SUNRISE-2200 sit-Megahit oz. e-misija].
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
Yuk-0 ::
Tko kot jaz maš v napajalniku termostat. Do 32°C se vrti z 2500 rpm, ko prestopi to mejo, se začne vrteti z 5000 rpm.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6633 (4956) | krneki0001 |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13708 (8703) | Glicerin |
» | Napajalnik - ventiltor?!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2001 (1705) | ||_^_|| |
» | Ventilatorji v kišti full pomagajo, k padcu temp.! (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3260 (2558) | migič |
» | ModifikacijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1977 (1579) | kuglvinkl |