» »

Zeleni artefaki in čudno obnašanje pc-ja

Zeleni artefaki in čudno obnašanje pc-ja

EvilDare ::

Potrebujem pomoč. S pc-jem v podpisu imam problem. Ko sem v Windowsih se na namizju ali v igrah ali med predvajanjem filmia pojavljajo zelene pikice. Preizkusil sem zamenjati dvi izhod a se pc ne zažene. Parkrat se je zgodilo da se pc ni hotel prižgati, če je bil procesor navit. Ko mi je uspelo priti v Winodwse sem pomislil na umirajoč napajalec zato sem zagnal orthosa, crysis cpu test in nobenkrat ni bilo težav, tudi z navitim procesorjem. Čudno je tudi to, da se artefaki v filmu igrah, nammizju pojavljajo samo na 1920/1200 resoluciji na ostalih pa ne. Ali lahko sumim samo napajalec ali tudi grafično kartico. Testiranje grafične v drugem pc-ju še nisem naredil, ker je povezana v vodno hlajenje sem pa povezal 430 napajalec amapak je verjetno prešibek, ker se pc ni hotel zagnati. Zapiskal je tudi signal dolg-kratek-kratek-kratek pisk, tako kot takrat ko se ni hotel pc zagnati. Poskusil sem tudi odviti grafično kartico na mislm da 250/400 pa ni bilo razlike.
Ali lahko izločim okvaro grafične kartice in sumim na umirajoč napajalec?

P.S. Še to , mislim da so se vse te težave začele ko sem reinštaliral Kaspersky internet security. Ali bi lahko KIS povzročil te težave?

P.P.S: Programska napaka ni ker sem na star disk naložil windowse in so bili artefaki na 1920/1200 še vedno prisotni. Pa še to Artefakov se na screen shotih na drugem računalniku ne vidi, tako da me zanima ali je to potem izkjučno problem v garifični kartici, okvara ali premalo napajanja.
  • spremenil: EvilDare ()

Revenant ::

Poišči kaj pomeni dolg-kratek-kratek-kratek, v primeru da ni pomeni nič relevantnega, ti verjetno geforček maha v slovo. Isto imel jaz z 7900GT. Crysis je šopala BP, pikce pa je srala pri SOF2, Penumbra: Black Plague, in Call of Cthulhu: Dark Corners of The Earth.

Zadnji špil si zasluži reklamo.8-)
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Revenant ()

blackbfm ::

Grafična se pregreva ali pa crkuje.

EvilDare ::

Grafična se ne pregreva, ker je gpu stalno, tudi pod obremenitvijo pod 50 stopinjami, lahko pa res da crkuje. Pa še nekaj danes zjutraj sem hotel pc prižgati in je bil samo črn ekran brez POST piskov, zato sem izklopil za minutko napajanje (samo pšrestavil na 0 stikalo) in potem je zopet prišel v windowse. Včeraj se je še dogajalo recimo, ni hotel v windowse pa sem samo pekač izklopil iz napajnja pa je zopet vse delovalo razen zelenih pikic. Ali res ne more biti napajalec kriv?

Kekec ::

Čist možno, da je napajalec kaj v okvari! Ali pa prešvoh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kekec ()

blackbfm ::

Razne pike in črte so slab znak. Sem mel podoben primer, grafična je delovala še kakšno leto po tem ko so se začele pojavljat težave, na koncu pa se monitor ni več prižgal oz. grafična je crknila. Drugače pa testiraj grafo še na kakšnem drugem kompu pa boš vidu.

EvilDare ::

To se pravi grafična kartica je šla po zlu, ker sem jo v drugem računalniku testiral. Kupil sem novo Sapphire 4870 ampak jo moram zamenjati zaradi nekompatibilnosti z EKWater blokom. Hvala za vse nasvete.

P.S. če kdo potrebuje full cover blok za za 8800 GTX naj pošljee mail na perko123@gmail.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z matično ploščo in novo grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
102335 (1892) Mitch
»

Računalnik me provocira...

Oddelek: Strojna oprema
111091 (802) Lynx
»

Problem z graficno - kocke - je pokvarjena?

Oddelek: Zvok in slika
131545 (1181) Azrael
»

Vprašanje glede GeForce 7600GS AGP

Oddelek: Kaj kupiti
111131 (970) DJ MartiNi
»

GB 7VRX - kakšen pisk izpusti če ne najde grafične kartice?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5699 (629) PALOMINO

Več podobnih tem