» »

[Vista] Windows Firewall with Advanced Security: Brskalniki umrli

[Vista] Windows Firewall with Advanced Security: Brskalniki umrli

Jst ::

Lep pozdrav!

V Visti 64 že nekaj časa uporabljam interni firewall. Public profile nastavljen na Block Outbound Connections. Ter nato dodam samo stvari, za katere jaz ekspicitno želim, da se povezujejo "ven."

Vse lepo in prav dokler zadeva nekje ne crkne.

Bom dal dva primera:
Octoshape: dodan v Outbound in dela bp: trenutno poslušam Maxxima radio.
Windows Update, Windows Time: Custom rule, Customize ter nato izbrana ta dva servisa. Delujeta bp, tako, kot morata.

Danes mi je pa umrl Web. Opera, IE, Chrome, noben mi več ne prikazuje internetne strani. Sem dal en temp rule "All (Programs and services) Outbound Enabled" in sedaj s tega računalnika tole pišem.

Seveda je ta temp rule brezveze, enako, kot da bi vse outbound v public dovolil.

Torej kakšna ideja zakaj za vraga mi je zadeva umrla? S tem, da sem imel Opero z ene 30 tabi odprto in je delala normalno, kot vedno, potem sem zadevo zaprl, ker sem zagnal igro in je potrebovala ram (nimam swapa oziroma je le ta 16MB, toliko, da mi Vista ne teži, zasedeno je pa bilo 3.6GB).

Po tem, ko sem igro zaprl in Opero še enkrat odprl, mi ni več prikazala nobene strani. Reset tudi ni pomagal. Za test sem potem probal IE in Chrome in tudi ta dva brskalnika mi ne prikazujeta nobene strani. Kar je čudno, ker vse ostalo dela: octoshape prek windows media playerja, avast update, folding lahko pošilja in prejema, Windows Time se lahko sinhronizira, Update ne javi errorja pač pa, da ni nobenih popravkov, razen tistih extra in jeziki.

Kaj se mi je lahko zgodilo? Kakšne ideje?

A kdo sploh uporablja tale firewall z Outbound pravili?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
  • spremenil: Jst ()

Kaj noben ne uporablja Vistin Firewall? V flamewarih se tako hvali Visto z uber sposobnostimi.. hehe, očitno pa jih noben niti povoha ne. Samo da Vista laufa...

Eh... res očitno, da se sicer dober Vistin firewall zanemarja in namesto tega uporablja user friendly click-click firewalle...

--

Kaj v Visti še lahko nadzoruje porte 80 in 443? Kako bi lahko to zvedel? Log od Vistinega firewalla je neuporaben. V Monitoringu pa kaže, da je zadeva dovoljena. I don't get it!

gokky ::

Hja. Jaz sem se navadil to delati na strojnem FW (tudi zapiranje oubound konekcij). Menda ne bom vsake mašine posebej zapiral v mreži (lenoba je humus modrosti a ne ;-))

Jaz imam tudi posebej mašino za router, samo menda ne bom za outbound uporabljal whitelist. Bi celi hiši internet delal na pol.

Vista ima dobro poštiman FW with Advanced Security. Res ne vem, kaj za vraga se mi je zgodilo, da mi SAMO www ne dela. Vsa ostala pravila, programi, igre, vse dela. Razen 80, 443.

Za crknit!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

full tunnel VPN

Oddelek: Pomoč in nasveti
61262 (987) dvince
»

Internet Explorer pod 50%

Oddelek: Programska oprema
201856 (1542) Cold1
»

Mobitelov internet hitrejši v Visti kot v XP ? Je to mogoce?!

Oddelek: Omrežja in internet
91729 (1292) Pesimist
»

vista - kateri firewall ?

Oddelek: Operacijski sistemi
121577 (1216) AvtoR
»

Vista in požarni zid/firewall... kateri?

Oddelek: Operacijski sistemi
51015 (919) Ryker

Več podobnih tem