» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
36 / 113
»»

skyline ::

Tako je.

ak81 ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima kako lahko dam oglas na ebay tako da bi bi izdelek izdelal po naročilu in želji stranke.
Trenutno bi naredil tako da bi objavil sliko izdelka v opis pa dodal da se izdelek dela po naročilu in želji stranke. Zraven bi dodal koliko časa traja izdelava in čas pošiljanja. Stranka bi opravila nakup in po dveh, treh tednih prejela izdelek.
Prosim za kakšno informacijo, predlog...

Machete ::

To bo treba pa nekako bolj kot storitev skupaj sestavit. Sam nevem pa kolk je to kompatibilno z ebay naravo.
Če bi bil malo manj skrivnosten, bi ti malo lažje dali kak konkreten predlog.

Okapi ::

Pa mislim da to spuscajo po 0.50$ od cene ki prodaja oziroma tako ponudbo se vzame, da mu pa ponudis 5$ manj je pa ze decline. Vrjetno te moznosti samo dajejo da kupca privlecejo, kej prevec spuscat pa nimajo namena.
Čisto odvisno od cene izdelka. Jaz sem pred dobrim mesecem nekaj, kar je stalo 140 evrov, dobil za 120 evrov s ponudbo na "best offer".

O.

k3k3tz ::

Racunalnik je izjavil:

skyline je izjavil:

To so uvozne dajatve (DDV + morebitna carina), ki bi jih v nasprotnem primeru plačal, ko bi roba prišla v Slovenijo. Nekateri prodajalci ti pač ponujajo, da ti uvozne dajatve uredijo že sami.

Ja, plačaš ceno artikla + poštnino + uvozne dajatve.

Torej imam stem placan tudi ddv pri nas in me carina nemore vec zafrkavat stem in ce slucajno bi me bi jim samo pokazal printscreen?

Samo, če ti robo dostavi DHL, UPS, GLS...
Če roba pride z navadno pošto, boš dajatve plačal ne glede na to, kaj si že plačal prodajalcu.

Racunalnik ::

k3k3tz je izjavil:

Racunalnik je izjavil:

skyline je izjavil:

To so uvozne dajatve (DDV + morebitna carina), ki bi jih v nasprotnem primeru plačal, ko bi roba prišla v Slovenijo. Nekateri prodajalci ti pač ponujajo, da ti uvozne dajatve uredijo že sami.

Torej imam stem placan tudi ddv pri nas in me carina nemore vec zafrkavat stem in ce slucajno bi me bi jim samo pokazal printscreen?

Če roba pride z navadno pošto, boš dajatve plačal ne glede na to, kaj si že plačal prodajalcu.

To je pa dobro vedeti in zakaj je temu tako?
Kaj pa ce napise dhl pa potem poslje preko kaksne tretje poste ki ni iz seznama? Al se uposteva kaksni pogoji so bili ob licitaciji dani, torej je treba narest printscreen?

Pise International Priority Shipping

Zgodovina sprememb…

Racunalnik ::

St235 je izjavil:

fora je v tem, da vsak, ki bida lahko nastavi max kolikor je pripralvjen plačat. Sistem potem sam dviga do te mere. ČE mera ni dosežena pa seveda lahko dobiš nekaj tudi za manj denarja.

Maš izdelek kjer je bid 100. Jaz sem za zadevo pripravljen dat 300. Ampak nima smisla da cena tako jskoči iz 100 na 300, mogoče pa nikogar drugega ne zanima pa bom dobil za 101.

Ne gre pa za nikakršno ugibanje. Če se najde nekdo ki je pripravljen ponudi 350, bo cena skočila avtomatično na 301.

Slab razumem to. Torej razumem kaj pises ampak potem je bid 100, ti imas rezervo na 300 in ce ni nobenga drugega lahko dobis za 101eur ali pa ce se kdo najde do 299eur, ti se vedno zmagas.
Ampak ce si pa nekdo to zeli pa itak toliko casa zvisuje dokler ebay ne neha pisat da ima nekdo avto bid in potem vidis kolk je ta bid in gres cez ta bid? Ker ce nekdo da ponudbo 102eur mu napise da je avtobid vecji in stvar resena. Torej je to samo neko opozorilo da nekdo k ima 102eur za stvar da vidi da so resnejsi kupci pred njim in adijo? Oziroma to ti koristi samo za informiranje da je nekdo nad tabo in da mas prenizko ponudbo? Ali je stos v tem da ce jest ponudim 150eur, da mora potem tisti ki ima auto bid na 300, ce ni drugega visjega interesenta tudi placat 150eur in ne samo 100eur kot v startu. Torej tukaj lahko nagajas kupcu oziroma mu za brezveze zvisujes ceno?

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Kaj pa ce napise dhl pa potem poslje preko kaksne tretje poste ki ni iz seznama? Al se uposteva kaksni pogoji so bili ob licitaciji dani, torej je treba narest printscreen?
Važno je, da so uvozne dajatve plačane v proračun države. Kaj si ti plačal amerikancu in ali je on poslal prek golobov ali hitre pošte, nima nobene veze.

Machete je izjavil:

To bo treba pa nekako bolj kot storitev skupaj sestavit. Sam nevem pa kolk je to kompatibilno z ebay naravo.

Delam manjše kovane izdelke ponudil bi hišne številke cena pa okoli 20EUR.
Številka je vsaka različna in tudi oblika je lahko kakršna koli.
Predstavljam si tako, da stranka kupi številko in jo plača preko paypal potem pa v roku pošiljanja to naredim in pošljem.
Nekaj stilov imam izdelanih tako da se stranka lahko odloči med temi. Tako nekako.
Bom pa šele začel s prodajo, najprej bom tako ponudil končne izdelke. Potem pa šele številke.
Hvala vsem ki ste prispevali znanje in izkušnje na forum, pridejo zelo prav.
Delam paypal račun pa me zanima že se da aktivirat brez kreditne kartice:
http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ak81 ()

Tilen ::

To se lahko naredi na Ebayu. Enako, kot da bi prodajal modre, rdeče in zelene hlače, različnih konfekcijskih številk.

Drop down meni - izbira oblike
Drop down meni - izbira številke

Primer :
Herren Jeans Levis Original 501
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Alamar ::

mat11 je izjavil:

Prodajal sem artikel, in ga nisem prodal( zadržana cena ni bila dosežena), sedaj pa sem dobil račun od ebaya za 21 evrov. Je to normalno?

Popolnoma normalno. To so provizije, ki ti jih zaracuna ebay. Tik preden si oddal oglas ti je vse tocno pisalo, koliko kaksna storitev stane. Pridrzana cena se vedno ekstra zaracuna.
Priporocam ebay.com, kjer imas 50 oglasov na mesec brez zacetne provizije in ne glede na zacetno ceno. Nastavis recimo 10% visjo ceno od tiste minimalne, ki si jo pripravljen sprejet in das opcijo best offer

ak81 je izjavil:

Machete je izjavil:

Delam manjše kovane izdelke ponudil bi hišne številke cena pa okoli 20EUR.
Številka je vsaka različna in tudi oblika je lahko kakršna koli.
Predstavljam si tako, da stranka kupi številko in jo plača preko paypal potem pa v roku pošiljanja to naredim in pošljem.
Nekaj stilov imam izdelanih tako da se stranka lahko odloči med temi. Tako nekako.
Bom pa šele začel s prodajo, najprej bom tako ponudil končne izdelke. Potem pa šele številke.
Hvala vsem ki ste prispevali znanje in izkušnje na forum, pridejo zelo prav.
Delam paypal račun pa me zanima že se da aktivirat brez kreditne kartice:
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
Lahko, samo denarja ne boš mogel prenest na svoj račun brez visa kartice. Plus ne boš mogel verificirat paypal računa, kar ti bo potem delalo nevšečnosti z nizkimi limiti.
Več si preberi v temi o paypalu
PayPal

Torej je ta članek v računalniških novicah laž?

amacar ::

Sej ti je povedal, da denarja ne boš mogel prenesti na svoj TRR, ampak bo ostal na paypalu in boš z njim lahko kaj kupil itd...
Slaba lastnost je tudi, da če nimaš povezane kartice s paypal računom imaš večje omejitve (500$ letno, če se prav spomnim) za prejemanje in pošiljanje denarja.

Članek pa povsem drži, denar si lahko naloži tako kot je opisano, ali pa na kakšen drugačen način.

Prebral sem ogromno tega zdaj razumem.
Hvala

Samael ::

Priporocam ebay.com, kjer imas 50 oglasov na mesec brez zacetne provizije in ne glede na zacetno ceno. Nastavis recimo 10% visjo ceno od tiste minimalne, ki si jo pripravljen sprejet in das opcijo best offer

Mogoče bi bilo tu kul za referenco omeniti začetne omejitve.

Ob odprtju računa je osnovni eBay račun limitiran na 10 izdelkov/prodaj ali $500 mesečno - kar pride prej. Po treh mesecih ti limit avtomatsko dvignejo na 100 izdelkov/prodaj ali $5.000 mesečno - kar pride prej.
Če se ti mudi prodati več, kot ti dopušča novopečeni račun je tu par par opcij za zaprositev dviga limita (napr. vezava na že obstoječi utečen račun). Nekaj več o tem tu http://pages.ebay.com/help/sell/selling...

mat11 ::

Almar, hvala za nasvet. ;)
mat

k3k3tz ::

Racunalnik je izjavil:

k3k3tz je izjavil:

Racunalnik je izjavil:

skyline je izjavil:

To je pa dobro vedeti in zakaj je temu tako?

Pise International Priority Shipping

Zadeva dela tako, da take pošiljke ne grejo direkt po pošti k tebi, ampak gredo najprej v zbirni center, od koder jih naprej pošiljajo s komercialnimi prevozniki, ki majo (naj bi imeli) v EU carinsko skladišče. Tam robo prijavijo, odvedejo dajatve in ti dostavijo robo.
Pošta dela po drugih predpisih in konvencijah in veliko prodajalcev ti te dajatve zaračuna, robo pa pošlje z navadno pošto. On tiste "dajatve" vtakne v žep, ti jih pa tukaj plačaš še enkrat.
Edina "tolažba" je, da na carini (carinska pošta) ne štejejo "že plačanih dajatev" v carinsko osnovo.

Izkušnje s tem pa lahko prebereš na eBay forumih.

medenko ::

Kako težko je kaj prodati na ebayu? Preko slotecha ali bolhe gre prodajo zelo slabo....kako kaj na ebayu?

Čisto odvisno, kaj prodajaš in po kakšni ceni.
Mimogrede, jaz sem lani na ebayu par mesecev poskušal prodati en strokoven CD-ROM za 300 evrov in ni bilo nobenega zanimanja, potem sem ga pa dal na Amazon market in je šel v 14 dneh. Samo je Amazonova provizija kar visoka.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

hmm23 ::

_IKE_ je izjavil:

Z kolegom sva spremljala nekaj akvcij na ebayu. Skoraj vse so končale zelo blizu, nekatere tudi preko vrednsoti artikla kupljenga v trgovini.

Je to običajano ali sva pač samo tako naletela ?

enako mnenje (slušalke)

mailer ::

Kaj je treba paziti pri bidanju oz po domače višanju cene izdelka, ki je na dražbi? Vem da se največ dogaja, ko se čas izteka.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Obstajata dva različna tabora.

- Vidiš ali iščeš nek izdelek, ki te zanima, določiš najvišjo ceno, ki si jo pripravljen plačati in prepustiš dražbo ebayu (auto bidding). Po koncu dobiš email obvestilo ali si zmagal, ali ne. Pred koncem seveda lahko kadarkoli korigiraš ceno navzgor.

- Vidiš ali iščeš izdelek, ki te zanima, ga daš pod opazovanega (watched item) in si online zadnjo minuto dražbe, kjer se adrenalinsko boriš za zmago.

Seveda obstajajo vse vmesne različice, tukaj pa so še razna orodja/programi, ki lahko namesto tebe opravljajo različne postopke. Sam se jih sicer nisem nikoli poslužil.

Preberi temo podrobneje, boš našel kar nekaj konkretnih nasvetov. Ni treba celo, recimo zadnjih 15 strani...

Imaš "robote", ki tvojo najvišjo ponudbo dajo v zadnji sekundi. S tem preprečiš drugim, da bi lahko v miru razmislili, ali bi hoteli ponuditi še več.

Se pravi izklicna cena je recimo 10. Ti si pripravljen dati 110. Ampak tega ne daš takoj, ampak čakaš. Nekdo drug je pripravljen dati 100. Da torej to ponudbo na klasičen način in ebay zabeleži 11 (da preseže izklicno ceno). Tvoj tekmec potem čaka. V zadnji sekundi da tvoj robot 101 in mu izpred nosa vzame robo. Če bi ti že takoj ponudil 110, bi ebay zabeležil 101 in tvoj tekmec bi si morda mislil, da bi pa vseeno lahko dal 105, pa ko bi videl, da to ni dovolj, bi mogoče šel na 111. In potem bi ti moral dati 112, če bi hotel to dobiti. S ponudbo v zadnji sekundi pa tekmecu zmanjka časa, da bi ročno vpisal 111. Je pa tako, da te robote itak uporabljali vsi mešetarji na ebayu.

mihec87 ::

Vsekakor bidaj zadnje sekunde ker prej samo ceno nabijaš(nekateri bidajo par ur/minut prej) z podobno mislečim...Drugače pa poglej tudi za buy it now ceno da neboš na bidu zadeve preplačal..

Cena buy now izdelka pri drugih prodajalcih je mnogo višja. Sicer pa moram od cene sam prištet še okoli 50$ stroškov z poštnino in davkom tako, da bom verjetno kmalu odnehal. Bi blo pa fajn dobit izdelek za pol cene. :D

Ne se preveč veselit, iz 30€ v zadnji minuti poskoči tudi na 70€, kot so ti rekli tudi več od buy it now cene. Recimo primer sem gledal grafične, se mu je za 70€ iztekla avkcija brez bidov, potem se je pa enaka v avkciji prodala za 77€.
Jaz se sedaj rajši poslužujem best offer ponudb, kjer se po treh interakcija na koncu nekako zdilama za tapravo ceno.

Bom spremljal kako se bo cena višala, da vsaj malo dobim vpogled v to sceno. Je še dva dni do konca, tako da bom zdaj počakal še kar nekaj časa. Best offer je pa tko. Če se kdo želi znebit artiklov, ki jih je nadomestil nov model se še da nakako zmenit. Odvisno koliko procentov cene se splača ponudit nižje kot je nastavljena. Sem dobil že declined odgovor, očitno sem pretiraval :))

Js mu kr dam ponudbo 60% buy it now cene, in če mi vrne svojo ponudbo, potem vem da se da kaj zmenit, drugače se z njim ne ukvarjam.

Jaz sem mu dal 70% nastavljene cene s tem, da bi kupil 2 izdelka (pa ne za 70% cene enega, da ne bo pomote).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Včeraj spremljal eno dražbo izdelka. Ko v iskalniku prikaže zadetke je imel izdelek ceno 142$, ko sem nanj kliknil pa 162$. Kako je to možno? Pri bidanju točno piše na ebayu, da če sta vpisani dve enaki ponudbi se vpiše tista, ki je prišla prva, kar se mi je tudi zgodilo. Kako je potem možno, da so pri seznamu ponudb cene z enakimi zneski tudi po dvakrat (avtomatski bidi niso prikazani)?

Včeraj spremljal eno dražbo izdelka. Ko v iskalniku prikaže zadetke je imel izdelek ceno 142$, ko sem nanj kliknil pa 162$. Kako je to možno? Pri bidanju točno piše na ebayu, da če sta vpisani dve enaki ponudbi se vpiše tista, ki je prišla prva, kar se mi je tudi zgodilo. Kako je potem možno, da so pri seznamu ponudb cene z enakimi zneski tudi po dvakrat (avtomatski bidi niso prikazani)?

Zamik pri osveževanju. Tudi, ko objaviš oglas ne bo instantno viden, ampak bo določen zamik.

tom-182 ::

Rabim pomoc

Ce na ebayu uzamem vec artiklov od enega prodajalca placam vec postnin? Oz. kaj obstaja da se stvari zdruzijo?
Asus p8h77-m pro // intel i7 2700k // 280x // 8GB // Benq XL2411z @144hz

Obstaja samo če kupuješ prek posrednika (agenta), recimo na Tmallu.

O.

ZaLoMaT ::

Pozdravljeni!

Imam 1 vprašanje, za 2 prijateljici morem kupiti original UGGice, ker so v Sloveniji cele nerealne, bomo naročili iz Ebay.co.uk.
Pri tem pa ne vem kaj se mi bolj splača, naročiti posamično ali skupaj(ne vem točno kako je s carino), tako da prilagam izračun brez dajatev, za katere prosim da mi pomagate vi pri izračunu, hvala!

Shoes UGG

Če naročim v kompletu, 2x UGG (198 AUD) + Shipping (70 AUD) = 268AUD = 181.34EUR
Če naročim posamično, vsake čevlje zase, 2*(1x UGG (99 AUD) + Shipping (40 AUD)) = 139AUD = 94.05EUR * 2 = 188.1EUR

Kako se mi splača naročiti, da bom plačal čim manj dajatev?
Hvala.

A je tako težko izračunati, da od 188 evrov plačaš več dajatev kot od 181? + 22% v vsakem primeru, + 7 evrov stroškov carinjenja če je ena pošiljka, ali +14, če sta dve.

Kupi take za 30 evrov od Kitajcev, itak ne bodo opazile razlike;)

O.

ZaLoMaT ::

@Okapi, mislil sem da bi posamično naročil čevlje, torej ločeno (1x 94.05EUR in še 1x 94.05EUR)
Kako morem potem plačati dajatev carini?

darkolord ::

22% DDV + 6-7 eur stroški carinjenja za vsako od teh dveh pošiljk

Nwanko ::

Carina stane več kot to. Kolega je z koreje naročil monitor za 230eur(poštnina zastonj),na carinski pošti je plačal še 98eur,sem bil zraven. carine je blo okrog 14%. 230+22%=x+14% Pol pa oboje seštejek pa dobiš tisto kaj morš še plačat.
Tak so računali, še ma liste,lahko prilepim sliko ob priliki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nwanko ()

mihec87 ::

tom-182 je izjavil:

Rabim pomoc

Ce na ebayu uzamem vec artiklov od enega prodajalca placam vec postnin? Oz. kaj obstaja da se stvari zdruzijo?

Stvar prodajalca kako ima...

Carina se plača, če je znesek nad 150€, ddv + manipulativni stroški pa nad 22€.

Torej pri 2x cca 95€ boš plačal davek +manipulativni stroški (cca 6€) (seveda za vsak izdelek posebej)
Pri enkrat cca 180€ boš plačal davek + manipulativni stroški + carino (koliko je za čevlje si poglej). Če je carina nad par %, boš v drugem primeru plačal več.

skyline ::

Nwanko je izjavil:

Carina stane več kot to. Kolega je z koreje naročil monitor za 230eur(poštnina zastonj),na carinski pošti je plačal še 98eur,sem bil zraven. carine je blo okrog 14%. 230+22%=x+14% Pol pa oboje seštejek pa dobiš tisto kaj morš še plačat.

Če je vrednost robe (brez poštnine) višja od 150 eur, ja. Dva para čevljev ne presežeta te meje, plačal bo samo DDV.

tom-182 je izjavil:

Rabim pomoc

Dodaj v košarico, pa ti pokaže koliko pridobiš na poštnini. Načeloma lahko tudi prodajalca vprašaš če ti zniža stroške, če vzameš več stvari. (se mi je že zgodilo, da mi je zmanjšal poštnino)

Nwanko je izjavil:

Odvisno od artikla. Nekateri imajo tudi ničelno stopnjo. Vse se da pogledat na internetu. Za led monitorje je pa res 14% carinska stopnja.

Če prodajaš prek Amazona poteka stvar bistveno drugače ali je podobno kot pri ebayu?

St235 ::

provizije so bistveno višje.

Samo IMHO lahko to v marsikaterem primeru kompenziraš z višjo ceno. Drugače pa sama prodaja je v resnici še bolj preprosta, za plačilo s karticami poskrbi Amazon. Poleg višje provizije je slabost tudi to, da ne dobiš takoj denarja, ampak Amazon čaka, da mine čas za morebitne pritožbe, šele potem ti nakaže denar.

IMHO se na Amazonu najbolj splača prodajati stvari, ki so sicer označene kot razprodane/ni na zalogi/nedobavljivo. Lahko se "šlepaš" na Amazonov opis robe in dejstvo, da marsikdo robo išče na Amazonu, in Amazonu večina tudi bolj zaupa kot ebayu. Pa nobenih komplikacij z dražbami ni. Če prodajaš robo, ki jo rabljeno prodajajo tudi drugi, takoj vidiš, po koliko jo prodajajo drugi in se lahko odločiš, ali boš igral na najnižjo ceno ali morda na to, da je tvoja roba bolj ohranjena, ima nižjo poštnino ...

Jaz imam sicer izkušnje z enim samim primerom (nek drag in že razprodan strokovni CD-ROM sem prodajal), ki govori v prid Amazonu. Na ebayu ni bilo par mesecev nobenega zanimanja, na Amazonu pa sem prodal v 14 dneh.

O.

Kaj pa če kupuješ? Na kaj je potrebno paziti?

kixs ::

Zadnje case opazam nenormalno dolgo posiljanje iz Nemcije. Obicajno sem se vse dobil v roku enega tedna (zdaj pa je en paket ze 11 dni, drugi ravno en teden...). Nazadnje sem na enega cakal tri tedne (poslan je bil res takrat kot je prodajalec napisal in ne vem kaj je takrat DeutchePost delal).

Se kdo dlje casa caka na paket iz DE?

lp
««
36 / 113
»»