Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

amacar ::
Zadnje case opazam nenormalno dolgo posiljanje iz Nemcije. Obicajno sem se vse dobil v roku enega tedna (zdaj pa je en paket ze 11 dni, drugi ravno en teden...). Nazadnje sem na enega cakal tri tedne (poslan je bil res takrat kot je prodajalec napisal in ne vem kaj je takrat DeutchePost delal).
Se kdo dlje casa caka na paket iz DE?
lp
Ja trenutno čakam 8 oz 9 dni, sem ravno danes pisal prodajalcu, ker nazadnje sem še prejel v 3 dneh. No potem vsaj vem, da imamo vsi probleme.

Glede na ime teme, js kr lepo čakam iz ebaya
, upam pa da @kixs tudi, ker iz hoha bo še dolgo čakal.

kixs ::
ebay.de 2x privat prodajalca in en trgovec. Za enega vem, da je poslal preko DHL-a, za druga pa ne vem - verjetno preko DP.
Od Hoha se nikoli nisem nic narocal.
lp
Od Hoha se nikoli nisem nic narocal.
lp

eales ::
Je mogoče kdo kje zasledil, kaj se dogaja s paketi iz Kitajske? Do sedaj sem iz Kitajske naročil že cca. 30 stvari in nikoli, ampak res nikoli nisem imel nobenih težav oz. slabih izkušenj. Pakete sem vedno dobil v max. 30 dneh. V zadnjem mesecu se imel naročenih 5 paketov. Paketi iz HongKonga še vedno normalno prihajajo(neke žarnice celo v 9ih dneh od naročila), dveh paketov iz Shenzhen, China pa ni od nikoder. Za en paket sem po 40 dneh pisal prodajalcu in ta mi je enostavno nakazal nazaj denar. Jutri bo 40 dni tudi pri drugem paketu in očitno bom moral tudi za tega zahtevati refund.
Bo treba naročati le iz HongKonga? Imate tudi ostali podobne izkušnje?
Bo treba naročati le iz HongKonga? Imate tudi ostali podobne izkušnje?

Qcube ::
Tudi imam isti problem. Iz Hong Konga in Singapurja so prispeli, iz Kitajske pa ne že skoraj 40 dni.

Racunalnik ::
kupujem eno bedarijo iz kitajske za 7eur, pise pod artiklom da bo poslan iz hong konga kar bo hitreje, ampak pri ceni pa pise AU, torej zanima me zakaj pise v avstralskih dolarjih cena in ali mi bo ebay pretvarjal valute in bo zame to kasneje drazje?
Na ebayu ko brskas pa kaze za artikel 7eur.

bf4ed ::
Glede pošiljanje iz nemčije...
Baterijo za prenosnik naročil 21.11.2013, na pošti prevzel 25.11.2013.
23.11.2013 HAMBURG (Sprejem na pošti)
25.11.2013 SILJUA (Odprava na dostavno pošto)
Baterijo za prenosnik naročil 21.11.2013, na pošti prevzel 25.11.2013.
23.11.2013 HAMBURG (Sprejem na pošti)
25.11.2013 SILJUA (Odprava na dostavno pošto)

Tilen ::
Racunalnik je izjavil:
kupujem eno bedarijo iz kitajske za 7eur, pise pod artiklom da bo poslan iz hong konga kar bo hitreje, ampak pri ceni pa pise AU, torej zanima me zakaj pise v avstralskih dolarjih cena in ali mi bo ebay pretvarjal valute in bo zame to kasneje drazje?
Najbolje, da si zračunaš fee po Paypalovem tečaju, če bo denar šel iz Paypal balance.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Racunalnik je izjavil:
Najbolje, da si zračunaš fee po Paypalovem tečaju, če bo denar šel iz Paypal balance.
Sej druge stvari ko kupujem s kitajske vedno pise cena v dolarjih pa se nisem opazil da bi mi kej extra racunali ker placam z evri, al sem spregledal kej?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()

eales ::
Racunalnik je izjavil:
Racunalnik je izjavil:
Sej druge stvari ko kupujem s kitajske vedno pise cena v dolarjih pa se nisem opazil da bi mi kej extra racunali ker placam z evri, al sem spregledal kej?
Par strani nazaj v tej temi(ne da se mi brskat) je opisano kako se nastavi, da ti tvoja banka avtomatsko konvertira valute. V tvojem primeru iz € v avstralske dolarje. Ce ti to dela paypal je drazje. Ce ti dela banka, samo preracunas po danasnjem tecaju v € in vidis koliko stane neka stvar.

Okapi ::
Drugače pa imajo ti kitajski trgovci po več trgovin, za vsako valuto posebej, za tiste, ki so cepljeni na kupovanje v domači valuti. Če ti je pomemben vsak cent, poiščeš tisto valuto (USD, AUD, CND, EUR,GBP), po kateri te pride, ko preračunaš še tečaj svoje banke, najceneje. Ampak dvomim, da se kdo s tem ukvarja pri cenah pod jurjem evrov.
Pošiljajo pa vse iz istega skladišča.
O.

O.

xyz12 ::
Pozdravljeni
Sem iskal, če kaj piše pa nisem nič našel. Zanima me če je kdo že "priredil" račun za carino pa so potem zahtevali še link spletne strani in kaj je za naredit :)
Sem iskal, če kaj piše pa nisem nič našel. Zanima me če je kdo že "priredil" račun za carino pa so potem zahtevali še link spletne strani in kaj je za naredit :)
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Machete ()

Ne gre se mi za cente samo sem mislil da me nebi kje nategovali ker sem veckrat prebral da ima ebay bolj neprijazno tecajno listo kot drugi. Kako pa sploh vem kdo mi kaj konvertira? A ce samo kupim je avtomaticno ebay po svojem tecaju, ce bi hotu po svoji banki bi moral pa sebi na paypal racun nakazati avstralske dolarje al kako je to misljen?
Torej sem jest do sedaj k sem kupoval kitajske stvari v dolarjih placeval po menjalni listi paypala, al ti dolarje kaze zato ker je paypal.com?
Torej sem jest do sedaj k sem kupoval kitajske stvari v dolarjih placeval po menjalni listi paypala, al ti dolarje kaze zato ker je paypal.com?

Js imam nastavljeno, da PayPal pusti pri miru in potem MasterCard spremeni v Evro po svoji tecajni listi. Nima veze katera valuta je na ebay-ju, le toliko, da ves koliko € to znese.
Mastercard referencna tecajna lista:
https://www.mastercard.com/si/consumer/...
Glede posiljk iz DE. Od enega sem prejel v treh delovnih dneh preko DHL (ebay trgovina). Od drugega v 8 delovnih dneh - mislim, da je DP - nikjer na paketu ne pise (postnina 3,45€). Od tretjega pa cakam ze od 18.11. in postnina je bila 13€ (mislim, da me je malo nategnil) - upam le da resno pride. Sicer pa sem iz DE najdlje cakal nekje 16 delovnih dni.
lp
Mastercard referencna tecajna lista:
https://www.mastercard.com/si/consumer/...
Glede posiljk iz DE. Od enega sem prejel v treh delovnih dneh preko DHL (ebay trgovina). Od drugega v 8 delovnih dneh - mislim, da je DP - nikjer na paketu ne pise (postnina 3,45€). Od tretjega pa cakam ze od 18.11. in postnina je bila 13€ (mislim, da me je malo nategnil) - upam le da resno pride. Sicer pa sem iz DE najdlje cakal nekje 16 delovnih dni.
lp

Kako pa sploh vem kdo mi kaj konvertira?V nastavitvah od paypala je to označeno.
Valuto ti ebay pokaže tako, kot je določil prodajalec. Ti pa se lahko sam odločiš, a bo pretvorbo v evre delal Paypal ali tvoja banka. V prvem primeru Paypal dolarje ali funte ali jene preračuna v evre in sporoči tvoji banki, koliko evrov hoče dobiti. V drugem primeru tvoji banki pove, koliko dolarjev ali funtov ali jenov hoče imeti in potem mu banka to valuto tudi nakaže, tebi pa s tvojega računa vzame po njenem tečaju preračunano število evrov. Tečaj naših bank je boljši od paypalovega tečaja, zato se ti vedno splača, da preračunavanje opravlja banka, ne paypal.
Če ne plačuješ direktno iz bančnega računa, ampak imaš denar na paypalovem računu, ti pač paypal preračuna, če nimaš prave valute gor.
O.

darkolord ::
PozdravljeniPošlji link in reči da si se zmotil pri računu / da so ti poslali napačen račun / itd itd.
Drugič pa ne tega delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

Alamar ::
Drugače pa imajo ti kitajski trgovci po več trgovin, za vsako valuto posebej, za tiste, ki so cepljeni na kupovanje v domači valuti. Če ti je pomemben vsak cent, poiščeš tisto valuto (USD, AUD, CND, EUR,GBP), po kateri te pride, ko preračunaš še tečaj svoje banke, najceneje. Ampak dvomim, da se kdo s tem ukvarja pri cenah pod jurjem evrov.Jaz to delam za par centov. Zakaj pa ne, zrno na zrno pogača kamen na kamen palačaPošiljajo pa vse iz istega skladišča.
O.

OK.d ::
PozdravljeniPošlji link in reči da si se zmotil pri računu / da so ti poslali napačen račun / itd itd.
Drugič pa ne tega delat.
Saj take tiče,da carina na črno listo.

LPOK.d

Kako pa sploh vem kdo mi kaj konvertira?V nastavitvah od paypala je to označeno.
Valuto ti ebay pokaže tako, kot je določil prodajalec. Ti pa se lahko sam odločiš, a bo pretvorbo v evre delal Paypal ali tvoja banka. V prvem primeru Paypal dolarje ali funte ali jene preračuna v evre in sporoči tvoji banki, koliko evrov hoče dobiti. V drugem primeru tvoji banki pove, koliko dolarjev ali funtov ali jenov hoče imeti in potem mu banka to valuto tudi nakaže, tebi pa s tvojega računa vzame po njenem tečaju preračunano število evrov. Tečaj naših bank je boljši od paypalovega tečaja, zato se ti vedno splača, da preračunavanje opravlja banka, ne paypal.
Če ne plačuješ direktno iz bančnega računa, ampak imaš denar na paypalovem računu, ti pač paypal preračuna, če nimaš prave valute gor.
O.
Denar si nakazujem na paypal ker kartice nimam. Torej moram nastavit v nastavitvah na mojo banko?

Če kartice nimaš, potem itak ne moreš drugače plačevati kot direktno s paypalovega računa in po njegovem tečaju. V tem primeru si lahko pomagaš samo tako, da si na račun nakazuješ dolarje, ne evre.
O.
O.

Alamar ::
Lahko nekaj male prihraniš, če pretvoriš valuto po tem postopku, ker ima paypal ugodnejši tečaj za balance, kot za payment.
Najbolje je, da si tik pred nakupom pretvoriš točen znesek v ustrezno valuto, ki jo rabiš za plačilo artikla.
https://slo-tech.com/forum/t450878/p422...
Najbolje je, da si tik pred nakupom pretvoriš točen znesek v ustrezno valuto, ki jo rabiš za plačilo artikla.

Sem nabavil in pregledal oglasevani in koncni znesek pa je bilo 20 centov razlike tko da.

Kupujem iz New Jerseya in ce prav vidim samo za New York je se en extra charge 7% za ostale drzave pa ne, ker ima drugace oznaceno da posilja tudi v Slo?
Estimated sales tax
Will usually ship within 1 business day of receiving cleared payment.
Seller charges sales tax for items shipped to: NJ*(7.0%).
* Tax applies to subtotal + S&H for these states only
Estimated sales tax
Will usually ship within 1 business day of receiving cleared payment.
Seller charges sales tax for items shipped to: NJ*(7.0%).
* Tax applies to subtotal + S&H for these states only

Lahko nekaj male prihraniš, če pretvoriš valuto po tem postopku, ker ima paypal ugodnejši tečaj za balance, kot za payment.
Sem za hec gledal kako pa preko UPN obrazca sploh lahko nakazujes drugo valuto na ebay?

sm1x ::
Eno vprašanje. Za punco naročam neke verižice + slušalke za ipoda pa so logično od različnih prodajalcev. Povsod piše free shipping, a to velja tudi za Slovenijo ali je treba vsako pošiljko posebej plačati naši pošti?

Naši pošti ni treba nič plačati za samo pošiljanje. Drugo je, če je vrednost nad 22 evri in nastanejo stroški zaradi carinjenja.
O.
O.

schrack ::
Iz Nemčije sem preko ebay-a nabavil baterijo za prenosnik.
Rad bi jo vrnil, ker je z njo nekaj narobe.
Zanima me, če jo lahko pošljem preko Pošte Slovenije kot priporočeno ali moram obvezno imeti tracking number?
Rad bi jo vrnil, ker je z njo nekaj narobe.
Zanima me, če jo lahko pošljem preko Pošte Slovenije kot priporočeno ali moram obvezno imeti tracking number?

Če pošljem preko pošte Slovenije, dobim odrezek, nikjer ni tracking numberja.
Pošta mi je ponudila pošiljanje preko UPS-a, če se ne motim in je cena cca 56 evrov.
Pošta mi je ponudila pošiljanje preko UPS-a, če se ne motim in je cena cca 56 evrov.

Assass1n ::
Tracking številka je na nalepki katero ti poštarca vrne na tistem listku, vsaj jaz sm jo imel vsakič pa nikol nism rekel zanjo. Pa sem tudi poslal disk v DE pa je bilo ok.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Probal zdajle z eno priporoceno posiljko v notranjem prometu in lepo prikaze status - nisem vedel

Poslal sem priporočeno. Spodaj je res tracking number, ampak gospa na okenčku je rekla, da to za tujino ponavadi ne prikaže nič.
Ker sem sprožil spor na ebay-u, nevem če naj jim sploh pošljem to cifro.
Ker sem sprožil spor na ebay-u, nevem če naj jim sploh pošljem to cifro.

Machete ::
Bedna finta, ki ti je na pošti ne povejo. Naš tracking number moraš vpisati na strani poše, ki bo končna dostavila prejemniku. Pošlješ v Bananistan naprimer, greš na njihovo pošto in tam trackaš pošiljko..
shrack, definitivno pošlji tracking number zraven.. LP!
shrack, definitivno pošlji tracking number zraven.. LP!

LuGi ::
Še tukaj objavim,.
Zanimal sem se za nakup Win 8 tablice in me je pri oglasih zmotilo Import charges: $114.61 (estimated and based on current bid)
Povprašal carino ali oni dobijo te dajatve in odgovor:
Zanimal sem se za nakup Win 8 tablice in me je pri oglasih zmotilo Import charges: $114.61 (estimated and based on current bid)
Povprašal carino ali oni dobijo te dajatve in odgovor:
Sporočamo vam, da bodo uvozne dajatve ob prispetju s strani carinskega organa obračunane, ne glede na t.i. "Global Shipping Program" ali podobne drugih ponudnikov. Prav tako tudi DDV. Seveda pa se upošteva zneske oprostitev, v kolikor so vrednosti pošiljke v okviru le teh. Svetujemo vam nakup brez uvoznih dajatev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()

mailer ::
Še tukaj objavim,.
To kar je zgoraj napisano samo pomeni, da te prodajalec opozori, da moraš po njegovih informacijah plačati še davek oz uvozne dajatve, ki glede na trenutno ceno znašajo toliko in toliko. Cena še vedno ostane enaka tisti iz licitacije in toliko ti tudi plačaš če pošlješ najboljšo ponudbo. Estimated (približno) ceno po plačaš naši državi ob uvozu.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Ni nujno. Čedalje več je takih, ki ti vnaprej zaračunajo naš DDV in ti potem načeloma ni treba nič več plačati. Kindle se recimo tako že ves čas brez problema uvaža. Jaz sem pred kakšnima dvema mesecema tako kupil eno uro, ki je tudi prišla do mene brez kakršnihkoli komplikacij ali dodatnih plačil. Je pa možno, da kakšen prodajalec to tudi malo po svoje počne in ne plača dajatev naši Carini, čeprav jih je tebi že zaračunal.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

mailer ::
Ni nujno. Čedalje več je takih, ki ti vnaprej zaračunajo naš DDV in ti potem načeloma ni treba nič več plačati.Me zanima kje se to preveri oz kako veš, da si že plačal davek za državo. To mora potem prodajalec tudi navest na računu.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Ja, v mojem primeru sta bila dva računa - en za robo in drugi za poštnino+uvozne dajatve.
O.
O.

St235 ::
V naprej ne moreš, oziroma ne moreš nič bolj kot veš ali ti je res poslal izdelek. Torej dober feedback.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

mgermo ::
Prodajalec ponuja 2 poštnini: z insurance in brez. Če izbereš brez in ne dobiš izdelka, si si sam kriv ala izgubila pošta, ali te paypal/ebay vseeno krije?