» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
29 / 113
»»

seminal ::

Neumnost. Poštnina se ne upošteva, če je vrednost pošiljke manj kot 22 EUR. Če je vrednost pošiljke več, se obračuna DDV na vrednost pošiljke skupaj s poštnino.

Torej kako je sedaj s tem? Še vedno nevem se gleda oboje al samo vrednost izdelka?
LP

Magic1 ::

Če si plačal nad 22€, boš moral plačati DDV, če te bodo vprašal po paypal izpisku...
Magic

Torej če kupim izdelek za 21€, pa poštnina je 6€ plačam al ne plačam ddvja?

Koliko moraš plačat preko paypala? 21EUR ali 27EUR? Kaj nad 22EUR ti ni jasno?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

davidre ::

Gleda se vrednost izdelka brez poštnine. Ko pride pošiljka na carino je tam, kot kaže od carinika odvisno ali bo pogledal v notranjost in vkolikor posumi, da je vrednost, dobiš pismo na dom, da jim izstaviš račun lahko tudi print screen iz ebaya v pdf po emailu)
Potrm pride paket čez par dni in poštarju plačaš odmerjen davek.

Eni pravijo tak drugi drugače. Če se poštnina upošteva v teh 22€, imam izdelek ki je vreden manj kot 22, vendar s poštnino nanese več. Ja in če dam link od oglasa kjer lepo piše ločena cena, se mora on tega držat?? al ne?
LP

Poštnina se vedno šteje v vrednost... Niso neumni, da uideš davku, zato ker kitajc napiše gift, vrednost 22EUR, poštnina pa 20EUR...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Zgoraj maš drugačno menje, tudi sem malo iskal po slo techu in baje v zakonu piše samo vrednost izdelka, poštnina še upošteva če je vrednost izdelka nad 22€ kao, se obdavi izdelek+poštnina. Velja še to?

Potem pa le mirno naroči na ebayu, imaš skoraj vsak artikel tudi s nizko ceno, a visoko poštninino pri kitajcih. Imaš dosti šans pri majhnih pošiljkah, da sploh ne bodo preverjal, drugače boš pa testiral svojo teorijo...
Magic

šernk ::

Seveda velja, vendar cariniki lahko ocenijo vrednost izdelka glede na realno stanje. Ni treba da upoštevajo tvoj račun.

torej če kdo sanja da bo spravil 500$ vreden izdelek mimo carine z 1$ plačilom za izdelek in 499$ poštnine se pošteno moti.

ne vem pa kako je ko si na meji. Torej izdelek 21€, poštnina 7€, ker pogosto se da dobit isti izdelek na ebayu recimo za 26€ s free poštnino.

se izogibam nakupom nad 20€ izven EU, ker če že...raje plačam 15€ več in dobim zadevo iz EUja, kot pa da dam našim carinikom 10€ zaslužka.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

ne vem pa kako je ko si na meji.
Nikoli nisem doživel problemov zaradi tega - tudi če je bilo malenkost čez in so zahtevali račun (so tudi razlike v tečajih itd.), so mi spustili skozi.

se izogibam nakupom nad 20€ izven EU, ker če že...raje plačam 15€ več in dobim zadevo iz EUja, kot pa da dam našim carinikom 10€ zaslužka.
Torej raje plačaš DDV neki drugi državi, kot pa naši?

St235 ::

Magic1 je izjavil:

Poštnina se vedno šteje v vrednost... Niso neumni, da uideš davku, zato ker kitajc napiše gift, vrednost 22EUR, poštnina pa 20EUR...

ne govori neumnosti če ne veš o čemu govoriš. Ali pa se vsaj potrudi pa preberi temo, če ti je že na stran cariske uprave težko pogledat.

Pošiljka, ki vsebuje BLAGO v vrednosti manj kot 22EUR je v CELOTI opravičena poštnine. Torej ja, izdelek, ki je dejansko vreden 21EUR je opravičen DDV, četudi je skupaj z poštnino/zavarovanjem/itd celotna vrednost paketa nad 22EUR. Pri tem je popolnoma irelevantno kaj na paket napiše kitajc.

seminal je izjavil:

Torej če kupim izdelek za 21€, pa poštnina je 6€ plačam al ne plačam ddvja?

ja, pod pogojem, da je izdelek dejansko vreden 21€. Kot ti je že zgoraj napisano, če bo izdelek 21€ poštnina pa 500€ notri pa galaxy s4 potem carina seveda ne bo upoštevala vrednosti 21€.

Pri mejnih zadevah 21+6 vs 27 EUR carina kaj dosti ne more. Ker je pod mejo DDVja ni, osnove, da bi trdil da je cena 21€ nerealna pa nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

bela120 ::

Še nekaj me zanima ali lahko na pay-palu za vsak nakup posebej izberem in plačam v tisti valuti v kateri je tisti dan ceneje recimo če vidim ,da je danes ena stvar dolarjih vredna 5 eurov v funtih pa 4 .Da za tak nakup na paypalu pretvorim ceno v funte drugič ko bo dolar cenejši pa v dolarje.Ali je to sploh dovoljena taka sprememba valut po potrebi?Ali lahko pride do kakšnih kazni

amacar ::

Ponavadi se ne splača pretvarjat, ker je na paypalu kr visoka provizija. Če se ti pa splača pa lahko seveda pretvoriš v drugo valuto po želji.

Tilen ::

Ste pa na hece, kar 20% ceneje bo v drugi valuti? Iz danes na jutri? Ti bi kar menjal še isti dan in dobil 20% ceneje? Valutnemu trgovanju se drugače reče forex in je seveda legalno.

Jaz bi predvsem rad videl, kako si ti tole zamišljaš. Se pravi, da imaš 1000 EUR, 1000 USD in 1000 GBP. Na Ebayu vidiš artikel, ki se tebi zdi najcenejši v GBP in ga kupiš?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

dottor ::

V kratkem imam namen kupit nahrpnik za fotoaparat in opremo iz Kitajske v vrednosti 57,40 dolarjev. Zanima me kolko procentni davek bom mogu pri tem plačat? Carine pri tem znesku ni ne?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

mat xxl ::

Ja davek je sedaj 22% , plačaš pa še špedicijske str. cca 10 eur.

dottor je izjavil:

V kratkem imam namen kupit nahrpnik za fotoaparat in opremo iz Kitajske v vrednosti 57,40 dolarjev. Zanima me kolko procentni davek bom mogu pri tem plačat? Carine pri tem znesku ni ne?

Poglej še na angleški ali nemški ebay. Cena bo nekaj večja, bo pa brez davka in dobiš pošiljko v 3-5 dnevih.

Alamar ::

bela120 je izjavil:

Še nekaj me zanima ali lahko na pay-palu za vsak nakup posebej izberem in plačam v tisti valuti v kateri je tisti dan ceneje recimo če vidim ,da je danes ena stvar dolarjih vredna 5 eurov v funtih pa 4 .Da za tak nakup na paypalu pretvorim ceno v funte drugič ko bo dolar cenejši pa v dolarje.Ali je to sploh dovoljena taka sprememba valut po potrebi?Ali lahko pride do kakšnih kazni
Vsakič, ko boš pretvarjal valute na paypal stanju, ti bo ta pobral lepo provizijo

mihec87 ::

mat xxl je izjavil:

Ja davek je sedaj 22% , plačaš pa še špedicijske str. cca 10 eur.

Od gdaj pa so špedicijski stroški 10eur(fedex ipd dostavne službe ja)?
Preko navadne pošte je cca 5eur stroškov carinjenja poleg davka itd seveda..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Oldi ::

Samo mimogrede, z debetno SKB Viso se ne da polniti PayPal računa. Menda so eni problemi z neskladnostjo, ki jih rešujejo in naj bi bili do jeseni rešeni.

Torba ima Free Shipping. Iz Kitajske jo bom nabavu pa zato, ker je pri nas okoli 150€, kar pomeni da dobim skoraj 3 iz Kitajske kot eno pri nas. Se pravi da bom plačal 22% na 57$ kar znaša 12,5$, kar pride skupaj nekje 60$. Preračunano v € je to 45€, vsaj tako pravi google.

Mal več bo, 57$ + 12,5=70$ kar znese cca 52€ na to pride pa še okoli 6€ stroškov carine in prideš na 58€

Ups malo sem falil. Se pravi 60€ v grobem. To je še vedno manj kot 150 :))

JanezH ::

A boš Lowepro flipside naročil? :-)

Hehe jutri grem točno takega iskat na pošto /carino. Sem od istega prodajalca nabavil.

Pol bi prosu, če mi lahko tukaj alpa po ZSju poveš kej več o torbi.
Imam jo nam uporabit za nošenje mojega D200, Nikkor 35mm 1.8, Nikkor 18-70mm 3.5-4.5, Sigma 70-200mm 2.8, Nikon SB700, avtopolnilcem, kakšno steklenico vode, zvezek in kemik, dve kratki majci za preoblečt in tamali dežnik.

Pomoje ne bi smel imeti problemov z našteto opremo. Verjetno si pregledal že vse teste za ta ruzak, tale ima dokaj podobno opremo kot ti KLIK. Če te še kaj specifičnega zanima, pa mi kar piši na zs.

Bolj bi rad iz prve roke dobu feedback o torbi. Kolko je komot pri nošenju, material in podobno.

nightbird ::

rad bi samo še eno dodatno pojasnilo glede carine. carini se izdelek, ki ima vrednost nad 22EUR v vsakem primeru, pa če ga naročiš iz ebay.com ali ebay.co.uk ali ebay.de? pomembno je samo od kod je prodajalec ne? če je iz EU pa carine ni?

če naročiš izdelek z vrednostjo nad 22eur plačaš samo 22% davka ali še pri te nastanejo kake dodatni stroški?

LP

Zgodovina sprememb…

skyline ::

Teli Loweprojevi ruzaki niso lih sinonim udobnosti pri dolgotrajnejšem nošenju, ampak za veliko večino aktivnosti so OK. Odpiranje s hrbtne strani je kul.

Za ta denar je sigurno best-buy, težko fališ. (Zmerej ga pa lahko prodaš za več, kot si dal zanj...)

nightbird je izjavil:

rad bi samo še eno dodatno pojasnilo glede carine. carini se izdelek, ki ima vrednost nad 22EUR v vsakem primeru, pa če ga naročiš iz ebay.com ali ebay.co.uk ali ebay.de? pomembno je samo od kod je prodajalec ne? če je iz EU pa carine ni?

če naročiš izdelek z vrednostjo nad 22eur plačaš samo 22% davka ali še pri te nastanejo kake dodatni stroški?

LP

Plačaš, če je pošiljatelj izven EU. 22 % DDV plus cca. 6 eur fiksnega stroška.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

ok, hvala za odgovor :) carina se plača v vsakem primeru ali je kaka možnost, da se izdelka ne pregleda in prideš skozi brez carine?

Preberi vsaj kakšno stran teme nazaj, no.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

Machete ::

A ni že počasi čas da se tole z carino in tipičnimi vprašanji glede kartic, kupovanja, označevanja kot daril itd itd.. spiše v sticky in zaklene?
Lahko pomagam.

Smo točno to že naredili. Mislim, daje Tilen napisal lep povzetek v temi o paypalu. Samo lahko je 1001 sticki tema pa bo folk še vedno prelen da bi si to prebral in bo raje neumnosti spraševal.

Alamar ::

nightbird je izjavil:

ok, hvala za odgovor :) carina se plača v vsakem primeru ali je kaka možnost, da se izdelka ne pregleda in prideš skozi brez carine?
Za drobnarije majhnega volumna in teže, je verjetnost, da ti ne bodo pregledali, kljub vrednosti nad 22 EUR, precej velika.

dottor je izjavil:

Bolj bi rad iz prve roke dobu feedback o torbi. Kolko je komot pri nošenju, material in podobno.

Sem danes prevzel ruzak. Po prvem pregledu je videti vredu. Se bo pa po nekem času uporabe pokazalo kako trpežen je...

Alamar je izjavil:

nightbird je izjavil:

Za drobnarije majhnega volumna in teže, je verjetnost, da ti ne bodo pregledali, kljub vrednosti nad 22 EUR, precej velika.

ok, hvala za odgovor. kaj takega sem želel slišati.

LP

Zakaj po novem ne morem direktno kontaktirat prodajalca, če zadeva še ni prišla po 35ih dneh?

ko grem...history...contact seller in izberem I haven't received my item yet (1)
me ebay preusmeri direktno v ressolution center in če daš tam send se avtomatsko odpre case pri ebayu. Tako mi je naredilo nazadnje, tako mi želi narediti sedaj. Vendar večina vrne denar na 44 dan brez težav, zato se mi zdi odpiranje zadeve preko ebaya nesmiselno zaenkrat, ampak mi ebay po novem to vsiljuje.

Kar odpri case in počakaj na odgovor prodajalca. Če odziva ne bo, ti ebay avtomatsko vrne kupnino na paypal.

To vem, ampak brezveze mi je odpirat case če še sploh s prodajalcem nisem stopil v stik, ampak očitno se drugače zadeve ne da več rešit?

čuhalev ::

Case je stik s prodajalcem. V primeru, da se ne dogovorita, se case ,,dvigne," da ga pregleda Ebay. Sam od sebe ga Ebay ne bo šel gledat.

Limona ::

Torej, vljudno prosim če mi razložite par stvari :)

na ebay.com kako je z carino za izdelke izven eu?

vsi govorijo da se ceneje dobi na ebayu kot pa recimo dx.com, ampak če izberem opcijo free shipping pokaže zelo malo zadetkov.

ali je poštnina draga... mislim za ameriko vidim da je poštnina usaj 30$+

in pa ali se da plačevati samo z viso in brez pay pala?

DDV moraš plačati in carino, če je vrednost >150 eur. Če je vrednost izdelka manj kot 22 eur, pride do oprostitve plačila DDVja.

Če vidiš zelo malo izdelkov, verjetno iščeš narobe.

Večinoma se da plačevati samo s paypal.

OK.d ::

Limona je izjavil:

Torej, vljudno prosim če mi razložite par stvari :)

vsi govorijo da se ceneje dobi na ebayu kot pa recimo dx.com, ampak če izberem opcijo free shipping pokaže zelo malo zadetkov.

ali je poštnina draga... mislim za ameriko vidim da je poštnina usaj 30$+

in pa ali se da plačevati samo z viso in brez pay pala?

http://www.aliexpress.com/

Tukaj je še cenejše kot na ebay-u;)
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

klihk ::

Kaj če nekaj biddaš pa ne kupiš? Kaka je sankcija?

Začneš tko, da kontaktiraš prodajalca in razložiš situacijo.

klihk je izjavil:

Kaj če nekaj biddaš pa ne kupiš? Kaka je sankcija?

Razen tega da si kronan idiot, ki si ne zasluži niti elektrike, kaj šele internet?

Ponavadi blokada računa, sploh če gre za nov accout.

Pa prodajalec lahko izterja denar...
««
29 / 113
»»