» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
28 / 113
»»

finpol1 ::

klihk je izjavil:

če je tako se mi itak ne splača objaviti na ebayu? kaj pa če objavim na Amazonu ali še kje drugje?

a ni Amazon samo za pravne osebe+plačljiv je?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: finpol1 ()

mahone ::

Mogoce kdo ve ali je potrebno imeti denar na paypalu za nakupovanje preko ebaya ali je dovolj vpis mastercarda na paypal racunu ?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

Misasagi ::

mahone je izjavil:

Mogoce kdo ve ali je potrebno imeti denar na paypalu za nakupovanje preko ebaya ali je dovolj vpis mastercarda na paypal racunu ?

lp

Dovolj je mastercard.

čuhalev ::

V bistvu je tako, da če nimaš dovolj denarja na Paypalu, ga Paypal pobere z Mastercarda.

mahone ::

aha
najlepsa hvala :)

RejZoR ::

Hm, mi lahko kdo pove kaj pomeni "Item ends" in odštevan čas zraven (zadeva je buy now in ne bid), ko kupiš izdelek ampak ga ne plačaš, ker se je recimo izkazalo, da si že dosegel limit kartice. Glede tega sem sicer stopil v stik s prodajalcem in ga prosil naj mi prekliče naročilo in je rekel, da je pripravljen počakat, sam to zna trajat še kar ene par dni, da se mi sprosti, ta "Item ends" čas pa bo že prej potekel. Kako je s tem? Še nisem imel takega primera, enkrat dolgo nazaj se je zgodilo, samo mi je preklical naročilo, ko sem prosil. Tle pa ne, ker naj bi lahko počakal in zdej sem mal zmeden. Bom pa garantirano plačal zadevo ko bo možno ker si res želim dotični artefakt, samo pač ne gre zdele takoj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Alamar ::

Po novem je tako, da izdelek ni tvoj, dokler ga ne plačaš. Če je imel prodajalec vključeno opcijo "takojšnje plačilo" je izdelek na voljo vsem potencialnim kupcem, dokler ga dejansko ne plačaš. Preveri z iskalnikom, če ga najde.

piromanček ::

mislim, da item ends preprosto pomeni koliko časa do konca oglasa in če klikneš buy it now
se obvežeš za plačilo, kar pomeni, da je izdelek "rezerviran" in pač plačaš v določenem roku

RejZoR ::

Danes sem dobil odgovor, da so pripravljeni dejansko počakat, da se mi kartica sprosti. Lepo od njih :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

seminal ::

Mene zanima kako ukrepat. Imel je v oglasu da je free poštnina. Zmagam avkcijo, potem pa mi nabije v invoice poštnino?? Naj prijavim al kak, ker v original oglasu piše free?
LP

Machete ::

Free je ponavadi znotraj države.
Poglej še enkrat točno opis oglasa, pogoje poštnine, shipping calculator. Potem pa se najprej človeško zmeni.
Kaj bi takoj prijavljal.. ?
ps: lahko pa link seveda pustiš pa bomo pogledali zakaj se gre

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

To je ta izdelek. Ja tudi tam piše free 231023947083
http://www.ebay.co.uk/itm/DELL-AX510-So...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seminal ()

Jp, zastonj poštnina bi mogla bit.
Zmeni se lepo naj popravi invoice.

Jao, kupovat greš pri osebku s 93% feedbackom. Recept za težave. Težko se boš kaj zmenil.

nightbird ::

Pozdravljeni!

Z eBayom se ukvarjam šele malo časa zato mam eno n00bovsko vprašanje. Namreč pri enem trgovcu želim kupiti več itemov, vendar nikjer ne najdem možnosti dodaj ipd. samo buy it now mam na voljo in le to me pripelje do plačila in vse, vendar ne morem dodati več izdelkov v košarico ali kaj podobnega.

Kaj delam narobe? Kupujem pa na eBay uk če ma to kaj veze.

LP

IceBoX ::

Saj lahko nastaviš quantity.
Huh...

Tilen ::

q

q1

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

mogoče sem malo narobe zastavil vprašanje. rad bi kupil več različnih izdelkov pri istem trgovcu. vendar vsakega po enega, taq da ni problem kvantitete.

Mnja, v tem primeru je odvisno od prodajalca. Sem že dobil refund poštnine, brez da bi sploh kaj rekel. Velikokrat pa je del cene izdelka vračunan v poštnino in ti prodajalec ne bo hotel znižati skupne cene izdelka za vrednost poštnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Sem ugotovil, da je odvisno od prodajalca. Sicer mi je ta nekaj obljubljal, da bo vrnil delež poštnine, ampak bomo vidli.

lp

Nikonja ::

Edino kaj je odvisno od prodajalca če ti bo znižal poštnino če kupiš več izdelkov. Drugač če želiš kupit več izdelkov ih kupiš in šele na koncu ko kupiš ta zadnjega greš na plačilo in tam bo vse skupaj na enem računu, ampak pri 99% se da zmenit za nižjo poštnino v primeru nakupa več izdelkov.

Magic1 ::

nightbird je izjavil:

Sem ugotovil, da je odvisno od prodajalca. Sicer mi je ta nekaj obljubljal, da bo vrnil delež poštnine, ampak bomo vidli.

lp

Samo glej, da stisneš despute pred 45. dnem. Sej so smotani nekateri, sam to sploh ni važn. Če je napaka na njegovi strani, bo pač on plačal razliko(bo ebay udaril po mizi, če on ne bo trzal:D). Ebay ni slovenistan, kjer nič ne moreš, če te trgovec je** v glavo...
Magic

Kakšen dispute?? Če nima v oglasu napisano da kombinira poštnino, je to da mu povrne del za skupno poštnino čisto njegova dobra volja.
Če tudi je obljubil, mu ni treba in dispute tu nima veze.

Machete je izjavil:

Kakšen dispute?? Če nima v oglasu napisano da kombinira poštnino, je to da mu povrne del za skupno poštnino čisto njegova dobra volja.
Če tudi je obljubil, mu ni treba in dispute tu nima veze.

kaj je mišljeno s tem, da ima napisano kombiniranje poštnine? mogoče, da ma napisano "each additional item..."?

Nekaj v tem stilu da.

Ja sam to ne pomeni, da kombinira različne artikle.

Kaj pa naj naredim jaz v mojem primeru, ko je napisano v oglasu da je free, sedaj pa pravi da je to kao pomota da ni on tega nastavo in da ne more free poslat? Naj odprem case?

Nikonja ::

Pol pa naj ti račun 2 eura poštnine, jbg-a :)

Če ne bo pristal napiši mu da boš odprl dispute in dal mu 1 zvezdico!

Če nima pod shipping&payments napisano znižano poštnino za dodatne izdelke, ni dolžan znižati skupni znesek poštnine. Na kupcu je, da se prej pozanima. Pa tisti, ki je napisal, da 99% prodajalcev samovoljno zniža poštnino, se moti. Sploh Kitajci neradi to počnejo pri izdelkih, kjer služijo na poštnini (recimo artikel 0,99$, poštnina 9,99$).

Tilen je izjavil:

Ja sam to ne pomeni, da kombinira različne artikle.

To pomeni točno to. Najdražja osnovna poštnina plus znižan znesek za vse artikle, ki imajo nižjo osnovno poštnino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Ja, to pomeni to za enake/podobne artikle znotraj enega oglasa. Rdeče, modre, rumene hlače enakega tipa in različnih velikosti. Da bi pa naročil pri tem enakem prodajalcu 2x hlače in 2x škornje, bi pa dobil combined za ene škornje in ene hlače, na 2 artikla bi pa plačal polno poštnino. V tem primeru bi sicer jaz kontaktiral prodajalca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Itak, ga prej vprašaš. Pred plačilom mu pa pošlješ zahtevo, naj ti pošlje nov invoice z znižano poštnino. Pod opombe navedeš, da sta se tako predhodno dogovorila. Še nikoli nisem imel težav ob takšnem postopku.

integral15 ::

A se vedno velja da ne placas DDV pa cerine ce je izdelek cenejsi do 22EUR ce narocis iz ZDA ?

Zgodovina sprememb…

Da

tako je, ampak mora biti izdelek+poštnina < 22€

Neumnost. Poštnina se ne upošteva, če je vrednost pošiljke manj kot 22 EUR. Če je vrednost pošiljke več, se obračuna DDV na vrednost pošiljke skupaj s poštnino.

a pol sem leta živel v zmoti? misliš reči, da je npr. vrednost izdelka 21€, poštnina 2€ skupaj 23€
naročeno iz zda
nisem dolžan plačati davka?

Pri pošiljkah izven Evropske unije, ki pridejo po pošti v vrednosti do 22 EUR, v večini primerov ne plačamo DDV, carine ali drugih uvoznih dajatev.
Od 22 do 150 EUR se plača 20% DDV (ali 8.5% po znižani stopnji) ter manipulativni stroški cca 6 EUR (Pošta).
Nad 150 EUR se plača 20% DDV (ali 8.5% po znižani stopnji), manipulativni stroški ter carina. Pavšal za carino je 3.5% in se razlikuje od tipa artikla.
DDV in carino se plača na celotni znesek nakupa (tako vrednost blaga, kakor tudi poštnino, morebitno zavarovanje in podobno). Za mejo 22EUR pa se upošteva samo vrednost blaga.
V primeru nakupa preko Ebay in podobnih, bo carinska pošta zahtevala, da jim dostavite izpis dražbe, ali nakazila preko Paypal. V večini primerov bo ta vrednost upoštevana kot osnova za izračun DDV in carine.
V primeru, da prejemnik ne želi plačati dodatnih dajatev, lahko to sporoči Carinski pošti (1004.ljubljana@posta.si), ki bo pošiljko vrnila pošiljatelju.

darkolord ::

Malo bolj enostavna razlaga:

DDV se vedno plača na vse, RAZEN v primeru, da je vrednost blaga nižja od 22 EUR. V tem primeru pride do oprostitve plačila DDVja za celotno pošiljko.

luky ::

Fantje na nemškem ebay-u sem nekaj kupil pa me zanima kje je razvidno spremljanje pošiljke. Žal ne najdem.
Prosim pomoč.
luky!

darkolord ::

v My Ebay se prijavi, pa vidiš nekako takole:

Pod tracking number je številka za spremljanje pošiljke.

luky ::

@darkolord Ok hvala.
luky!

Oldi ::

Večkrat kupujem malenkosti (el. komponente) tudi po 2 in manj EUR in to brez poštnine. Vedno združim več stvari pri istem prodajalcu, da ima vsaj nekaj od mojega naročila. Večkrat sem hotel zaradi tega dobiti popust (recimo 5 stvari po nekaj EUR), a zmerom zavrnejo. Sem pa po precej nakupih dobil neko oznako solidnega kupca.
Po drugi strani se mi kupovati eno stvar za 2EUR ne zdi moralno, a me kar silijo v to. Ali kdo kaj ve o tem oziroma je kaka posledica množičnega kupovanja za par EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Magic1 ::

Je, len poštar se bo jezil.
Magic

damonstr ::

Zdravo! Na ebayu gledam da bi nabavil laptop za približno 700 € oz. 950 $ . Ebay mi tam napiše, da bi carina prišla 300 $ ?! Ali je to res toliko?

https://slo-tech.com/forum/t276516/0
Pri pošiljkah izven Evropske unije, ki pridejo po pošti v vrednosti do 22 EUR, v večini primerov ne plačamo DDV, carine ali drugih uvoznih dajatev.
Od 22 do 150 EUR se plača 20% DDV (ali 8.5% po znižani stopnji) ter manipulativni stroški cca 6 EUR (Pošta).
Nad 150 EUR se plača 20% DDV (ali 8.5% po znižani stopnji), manipulativni stroški ter carina. Pavšal za carino je 3.5% in se razlikuje od tipa artikla.
DDV in carino se plača na celotni znesek nakupa (tako vrednost blaga, kakor tudi poštnino, morebitno zavarovanje in podobno). Za mejo 22EUR pa se upošteva samo vrednost blaga.
V primeru nakupa preko Ebay in podobnih, bo carinska pošta zahtevala, da jim dostavite izpis dražbe, ali nakazila preko Paypal. V večini primerov bo ta vrednost upoštevana kot osnova za izračun DDV in carine.
V primeru, da prejemnik ne želi plačati dodatnih dajatev, lahko to sporoči Carinski pošti (1004.ljubljana@posta.si), ki bo pošiljko vrnila pošiljatelju.

Oldi ::

Nekaj se dogovarjajo, da bi se trgovanje med USA in EU poenostavilo, preveri kako je s tem.

Magic1 je izjavil:

Torej je vse grajeno na etiki tistih, ki se potrudimo in naročimo še kaj zraven, ker če bi vsi kupovali po 1 izdelek za 1 do 3EUR bi se sistem porušil. Me pa čudi, da nima nobena trgovina sistem popusta za večje vsote ali količine oziroma so le ti minorni, Buyincoins ima recimo 10 centov za vsak izdelek nad 2 pozicijo na računu, glede količinskega popusta istega izdelka pa vsi začnejo nekje pri 3 ali 4 pa še tam je popust nekaj %. Skratka nihče ne destimulira nakupov manjših od stroškov pošiljanja - čudna logika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Nekaj se dogovarjajo, da bi se trgovanje med USA in EU poenostavilo, preveri kako je s tem.

Še zelo, zelo veliko vode bo preteklo, preden bo prišlo do tega dogovora.

St235 ::

Oldi je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Torej je vse grajeno na etiki tistih, ki se potrudimo in naročimo še kaj zraven, ker če bi vsi kupovali po 1 izdelek za 1 do 3EUR bi se sistem porušil. Me pa čudi, da nima nobena trgovina sistem popusta za večje vsote ali količine oziroma so le ti minorni, Buyincoins ima recimo 10 centov za vsak izdelek nad 2 pozicijo na računu, glede količinskega popusta istega izdelka pa vsi začnejo nekje pri 3 ali 4 pa še tam je popust nekaj %. Skratka nihče ne destimulira nakupov manjših od stroškov pošiljanja - čudna logika.

količinski popust seveda dobiš, samo ne za 2-4 artikle ampak par sto ali tisoč.

Free Bird ::

Eno vprašanje:
Je mogoče s tole predplačniško Viso, ki jo ponuja NKBM plačati na eBayu, brez PayPal accounta?
http://www.nkbm.si/predplacniska-visa

LP

čuhalev ::

Free Bird je izjavil:

Eno vprašanje:
Je mogoče s tole predplačniško Viso, ki jo ponuja NKBM plačati na eBayu, brez PayPal accounta?
http://www.nkbm.si/predplacniska-visa

LP

Če prodajalec to podpira, sicer pa te PayPal nič ne stane.
««
28 / 113
»»