Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Machete ::
Kaj če nekaj biddaš pa ne kupiš? Kaka je sankcija?
Razen tega da si kronan idiot, ki si ne zasluži niti elektrike, kaj šele internet?
Ponavadi blokada računa, sploh če gre za nov accout.
Blokirat bi bilo treba še ip, kartico, naslov, telefonsko itd.. Da se taki nikoli več ne morejeo prijaviti na ebay nazaj.

DKirbi ::
Mogoče, je že kdo odgovoril na tole vprašanje pa ga nisem uspel zaslediti. Zanima me glede teh mp3 playerjev ki so na videz applovi ponaredki http://goo.gl/Bv8cqv. Seveda sem na ebayu zasledil še druge podobne izdelke. Kakšna je splošna kvaliteta tega izdelka? Zanima me posebej baterija.
Pa brez trollanja, šele odkrivam svet ebayja.
Pa brez trollanja, šele odkrivam svet ebayja.

darkolord ::
Glede na to, da dobiš zraven slušalke in kabel in da stane 11 eur s poštnino s Kitajske, je kvaliteta "v redu". Vrti pač svašta (tudi videe), ekran je bolj bogi, baterija tudi, knofki so tapravi knofi in ne na dotik itd...
Če misliš, da boš dobil karkoli približno blizu iPoda, raje ne glej več naprej.
Imaš pa na youtube polno reviewov podobnih izdelkov.
Če misliš, da boš dobil karkoli približno blizu iPoda, raje ne glej več naprej.
Imaš pa na youtube polno reviewov podobnih izdelkov.

Ajrina ::
Baterija tega, ki ga imam (identičen temu iz linka), je kar ok. So pa gumbi zelo moteči, ker škripajo kot nori. Prav tako moraš slušalke previdno vstaviti na točno določeno globino, da je zvok v redu. Kakor koli, za ta denar je v redu.

finpol1 ::
Razen tega da si kronan idiot, ki si ne zasluži niti elektrike, kaj šele internet?
Blokirat bi bilo treba še ip, kartico, naslov, telefonsko itd.. Da se taki nikoli več ne morejeo prijaviti na ebay nazaj.
saj lahko VEDNO prekličeš bid (pač obkljukaš eno od tistih opcij npr. da je spremenu pogoje odkar si biddal...)

šernk ::
saj lahko VEDNO prekličeš bid (pač obkljukaš eno od tistih opcij npr. da je spremenu pogoje odkar si biddal...)
ker ebay tega ne more preverit?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Bedaki mlečni slovenski. Odločite so koliko ste pripravljeni plačat in koliko imate sploh keša preden kar nekaj klikate, ker je pač kul bidat.
Če nimaš keša in če ne misliš zadeve kupit nevem kaj sploh iščeš po ebayu, sploh pa klikaš bid in potem odpirate dispute, nebi plačali, nimate keša.. provate nategnit prodajalca, ki je jasno napisal oglas, nisem dobil, spremenil je pogoje.. weeee weeeee .. dobil sem dostop do interneta in zdaj moram plačat nekaj kar sem se zavezal da kupim .. weeeeee
Zaradi takih idiotiv je treba potem pisarit naj vseeno pošljejo v slovenijo. Sploh nevem kaj ni jasno. Želiš zadevo? OK. Pripravljen dat toliko in toliko.. OK. Zmagaš.. PLAČAŠ

Daniel ::
Res je zmeraj manj prodajalcev, ki pošiljajo v Slovenijo in tak odnos zagotovo primore k temu, da je slovenija na seznamu izločenih. Če nisi resen pri tem je bolje, da zapreš račun na Ebayu in greš v lokalno trgovino pa tam skušeš bid-at prodajalca...

d4vid ::
Živjo, na ebay.com sem naročil baterijo za prenosnik. Dobil sem tudi tracking številko, pa vendar po enem mesecu zadeve še nimam doma, tracking pa piše Despatched to overseas. Je to normalno?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Večinoma ne, se pa zgodi.
meni je paket iz kitajske naročen 6.8. prišel v četrtek, tako da bi rekel da počakaj še en teden potem pa začni težit (se je že večkrat zgodilo da smo vsi čakali na pakete naročene približno isti čas, in so nato vsi prišli v istem tednu). Ali ima tracking ali nima zaenkrat nisem videl razlike v času dostave. Vedno v povprečju rabi 14 dni da pride no nas. Včasih pa pač tudi več.
meni je paket iz kitajske naročen 6.8. prišel v četrtek, tako da bi rekel da počakaj še en teden potem pa začni težit (se je že večkrat zgodilo da smo vsi čakali na pakete naročene približno isti čas, in so nato vsi prišli v istem tednu). Ali ima tracking ali nima zaenkrat nisem videl razlike v času dostave. Vedno v povprečju rabi 14 dni da pride no nas. Včasih pa pač tudi več.

Alamar ::
Je normalno. Imam 5 paket iz Kitajske odposlanih med 6. in 8. avgustom. Zaenkrat je prišel le eden. Zadnje čase se je dostavni čas iz Azije nekoliko podaljšal. Prej sem večino dobil po treh tednih. Štirinajst dni za povprečje je preoptimistično.

4 paketi naročeni v avgustu so prišli v roku 14 dni. Paketi naročeni: 2.8. 20.8. In 22.8., od tega je imel le en tracking.
paket naročen 6.8. je pa hodil cel mesec. Trenutno od starejših paketov čakam le en paket naročen 18.8., ostalo sem naročil pa po 26.8. Zadnje čase se mi zdi, da se je dostava kar izboljšala in res le redke izjeme čakam več kot 3 tedne, večinoma pride v roku 12-18dni od naročila.
letos mi tako še ni bilo treba zahtevat denarja nazaj in da bi paket potem prišel, lani mislim da se mi je zgodilo ene 5x.
paket naročen 6.8. je pa hodil cel mesec. Trenutno od starejših paketov čakam le en paket naročen 18.8., ostalo sem naročil pa po 26.8. Zadnje čase se mi zdi, da se je dostava kar izboljšala in res le redke izjeme čakam več kot 3 tedne, večinoma pride v roku 12-18dni od naročila.
letos mi tako še ni bilo treba zahtevat denarja nazaj in da bi paket potem prišel, lani mislim da se mi je zgodilo ene 5x.

nightbird ::
kakšni pa so zadnje čase dostavni roki iz ZDA? namreč en paket čakam od 14.8. pa ga še ni.

4 paketi naročeni v avgustu so prišli v roku 14 dni. Paketi naročeni: 2.8. 20.8. In 22.8., od tega je imel le en tracking.No štirje paketi res niso merilo. Če gledam recimo zadnjih pet let in cirka 500 paketov, dostavni čas niti slučajno ni v povprečju 2 tedna, ker potem bi jih moralo veliko priti v 7-10 dneh, kar pa je utopija. Je pa okrog tri tedne povprečje. To je za Kitajsko. Regija Hong Kong je v povprečju hitreje.
kakšni pa so zadnje čase dostavni roki iz ZDA? namreč en paket čakam od 14.8. pa ga še ni.Odvisno od vrste poštnine. Z USPS first class sem v zadnjih dveh mesecih dobil med 18-21 dni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Poštnina je "Standard Int'l Shipping", taq da verjetno lahko dalj časa traja ne? do kdaj je smiselno počakati?

amacar ::
Js vedno cakam do 44 dneva, potem pa odprem dispute. Sicer pa sem dobil prek usps 5.9, odposlano pa je bilo 27.8.

kmetek ::
Je zajebano biti prodajalec na ebayu? Kajti na bolhi in drugje pri nas je hudič karkoli prodati. Vsi bi radi zastonj.
Pa če seveda sploh splača, kakor vidim fee kle fee tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Poštnina je "Standard Int'l Shipping", taq da verjetno lahko dalj časa traja ne? do kdaj je smiselno počakati?Če je vrednost pošiljke označena nad 22 EUR in/ali, če je paketek malo večjih dimenzij in teže, je velika možnost, da je zadržan na carinski pošti in v tem primeru lahko pričakuješ obvestilo.
Standard Int'l Shipping ni poštnina ameriške pošte, ampak oznaka na ebayu. Počakaj, da mine tri tedne, potem pa povprašaj, s katerim načinom je poslal - USPS first class, USPS first class package international ali USPS priority mail.
Js vedno cakam do 44 dneva, potem pa odprem dispute. Sicer pa sem dobil prek usps 5.9, odposlano pa je bilo 27.8.
Tole je bili verjetno preko USPS priority mail. Sicer pa je odvisno tudi od kje je odposlano. Velika razlika je recimo med NY in nekim mestecem v Utahu, saj ta zadnje rabi precej dni, da pride do enega od sortirnih centrov za Evropo.
Je zajebano biti prodajalec na ebayu? Kajti na bolhi in drugje pri nas je hudič karkoli prodati. Vsi bi radi zastonj.Mal preglej temo, pa boš videl. Ker si balkanec in z nič feedbacka, boš moral prodajati stvari pod ceno ostalih oglasov, ali imeti zelo iskane artikle. Vse je odvisno od tega, kaj misliš prodajati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Še nekaj me zanima... Kaj če odprem dispute/case da izdelka še nisem dobil, pošljejo novega in oba dobim, s tem da sta oba mela tracking number? Moram enega poslat nazaj?

Zahtevaj vračilo denarja in potem če dobiš zadevo v roku 60 dni ponovno kontaktiraj prodajalca, da si zadevo dobil in želiš ponovno plačat. Če si pošten seveda

izdelek ma vrednost okrog 35eur. ne vem točno kaj je na izdelku napisano za vrednost. teža pa ni kaj velika, sa je itaq samo neko kablovje. je smiselno poklicati ali jih kako druagače kontaktirati?
lp
lp

Nwanko ::
Kolega je v petek vzel qnix 27" s koreje,plačal takoj. Čez kak dolgo ga lahko pričakuje? Dodatnih stroškov menda ni tukaj ne?

izdelek ma vrednost okrog 35eur. ne vem točno kaj je na izdelku napisano za vrednost. teža pa ni kaj velika, sa je itaq samo neko kablovje. je smiselno poklicati ali jih kako druagače kontaktirati?Ne počakaj še en teden. Če je na nalepki deklarirana vrednost v protivrednosti 35 EUR, bo carinjeno in boš verjetno moral plačati 22% DDVja na skupno vrednost izdelka in poštnine in še dodatno cca 6 EUR manipulativnih stroškov.
lp

izdelek ma vrednost okrog 35eur. ne vem točno kaj je na izdelku napisano za vrednost. teža pa ni kaj velika, sa je itaq samo neko kablovje. je smiselno poklicati ali jih kako druagače kontaktirati?Ne počakaj še en teden. Če je na nalepki deklarirana vrednost v protivrednosti 35 EUR, bo carinjeno in boš verjetno moral plačati 22% DDVja na skupno vrednost izdelka in poštnine in še dodatno cca 6 EUR manipulativnih stroškov.
lp
ok potem še počakam malo.

hmm23 ::
če kupim kaj takega http://www.ebay.com/itm/new-3-5mm-headp...
Je tu res le cena in nič več stroškov (brezplačna dostava v Slovenijo)? Hvala
Je tu res le cena in nič več stroškov (brezplačna dostava v Slovenijo)? Hvala

hmm23 ::
ampak če dam bid, mi tko napiše pod "My eBay" for the bid for this product is written :
$0.01
+ $2.00
shipping
A res ni poštnine?
$0.01
+ $2.00
shipping
A res ni poštnine?

Živjo, kot sem napisal zgoraj, sem naročil baterijo in danes gledam tracking informations (track trace) in mi piše returned to sender. Kaj sedaj? Odprl sem case, sedaj čakam prodajalca.

Kaj dosti nimaš kaj, očitno je bila zadeva na carini zavrnjena in so jo poslali nazaj. Počakaj da ti pač vrne denar. Pazi da, če ti ne vrne denarja, da pravočasno case posreduješ ebayu (ti piše na ebayu do katerega datuma imaš čas)

Case se pa tud ne odpira kar tko, brez da se pomeniš z prodajalcem zakaj se gre in kako naprej ravnat..

Case se pa tud ne odpira kar tko, brez da se pomeniš z prodajalcem zakaj se gre in kako naprej ravnat..
hja...kot sem že pisal te ebay po novem v slednje sili.
greš pod my ebay...purchase history...contact seller...I haven't received my item yet...no, I want to contact seller in boom si v resolution centru avtomatsko. Jaz štejem da je case odprt v trenutku ko dobiš številko zadeve in ne šele na drugi stopnji ko vključiš ebay osebje notri. Pa očitno si slednje narobe razlagam.
Sale date: 08/26/13 me preusmeri iz contact seller preko I haven't received my item yet direktno v resolution center
Sale date: 08/31/13 gre pa po isti poti na normalno sporočilo.

slovenec_89 ::
Bom kar tule vprašal.
Nekaj časa nazaj sem kupil neko stvar in ker je nisem prejel do zadnjega določenega datuma sem preko ebaya zahteval vračilo denarja. Po parih minutah sem dobil full refund na paypal, od koder mi naj bi bil denar nakazan na kreditno kartico, s katero sem izdelek plačal. Na paypalu mi kaže prejet denar in takoj zatem nakazilo na Viso. Ko grem na NLB stran in pogledam promet, mi na kaže ves promet v breme, v dobro pa te transakcije ne kaže. Sedaj ne vem, ali naj bi bili prilivi prikazani kaj kasneje, kajti promet v breme se mi na Kliku prikaže takoj.
LP
Nekaj časa nazaj sem kupil neko stvar in ker je nisem prejel do zadnjega določenega datuma sem preko ebaya zahteval vračilo denarja. Po parih minutah sem dobil full refund na paypal, od koder mi naj bi bil denar nakazan na kreditno kartico, s katero sem izdelek plačal. Na paypalu mi kaže prejet denar in takoj zatem nakazilo na Viso. Ko grem na NLB stran in pogledam promet, mi na kaže ves promet v breme, v dobro pa te transakcije ne kaže. Sedaj ne vem, ali naj bi bili prilivi prikazani kaj kasneje, kajti promet v breme se mi na Kliku prikaže takoj.
LP

butters81 ::
Živjo, kot sem napisal zgoraj, sem naročil baterijo in danes gledam tracking informations (track trace) in mi piše returned to sender. Kaj sedaj? Odprl sem case, sedaj čakam prodajalca.
Jaz sem imel enak problem. Baterija za prenosnik iz hong kong okoli začetek avgusta, dobil tracking number. Cel čas je pisalo, da ne najde. Po 4 tedni mi piše prodajalec, da se je vrnu njemu, ker baje delajo probleme azijci (kakor sem razumel na carini) in nočejo več pošiljat baterij iz države. Tko da to vse ostane v aziji. Sej če pogledaš na novo maš polno baterij na ebayu, ki so kar naenkrat does not ship to slovenia. Tko da slaba. Js sm hotu za 21€ pridet do generične baterije, ker v trgovini je 56€, za 3 leta star laptop je pa tole men brezveze.
Upam, da sm ti kej pomagal. Aja verjetno ne bo prodajalec delal problemov, itak jih skrbi za feedback. Sam res bi mu loh najprej mail pisal, če odpreta case, ker men ga je kar on pa sem dal samo srtinjam se. Denar ves vrnjen na kartico.
Lp

amacar ::
slovenec_89 je izjavil:
Bom kar tule vprašal.
LP
Pri meni se je denar pri refundu vrnil v parih dneh (3,4), definitivno pa ne takoj.

hruskica123 ::
Pozdravljeni!
Želim si iz ZDA naročiti te slušalke, ki pri nas niso več dobavljive. Zanima me, ali je cena, ki bon jo plačal z Paypalom zadnja (93.84 U.S. dollars =
70.5245754 €), ali pridejo k temu še kaki stroški(carina, dajatve)? Bi te slušalke delovale v Sloveniji, glede na to, da so v Ameriki drugačnme napetosti?
http://www.ebay.co.uk/itm/Razer-Usa-RZ0...
Hvala in lep pozdrav!
HRUSKICA123
Želim si iz ZDA naročiti te slušalke, ki pri nas niso več dobavljive. Zanima me, ali je cena, ki bon jo plačal z Paypalom zadnja (93.84 U.S. dollars =
70.5245754 €), ali pridejo k temu še kaki stroški(carina, dajatve)? Bi te slušalke delovale v Sloveniji, glede na to, da so v Ameriki drugačnme napetosti?
http://www.ebay.co.uk/itm/Razer-Usa-RZ0...
Hvala in lep pozdrav!
HRUSKICA123

delfinus ::
hruskica: slednje vprasanje je bilo vprasano nestetokrat. Samo link, da ne bomo pogrevali.

kixs ::
Ker s temle se nimam izkusenj... imam vprasanje glede nakupa vec izdelkov pri enem prodajalcu in s tem povezane postnine. Predvsem pa na kaksen nacin se potem to placa, da bo vse OK?
Se pravi, en izdelek X cena + Y postnina. Drugi izdelek Z cena + Y postnina. Prodajalec je ze omenil, da ni problem izdelka spraviti v en paket in enojno postnino.
Vendar kako to urediti pri placilu preko ebay sistema, da bo vse razvidno tako na ebayu kot tudi na paypalu?
Hvala
Se pravi, en izdelek X cena + Y postnina. Drugi izdelek Z cena + Y postnina. Prodajalec je ze omenil, da ni problem izdelka spraviti v en paket in enojno postnino.
Vendar kako to urediti pri placilu preko ebay sistema, da bo vse razvidno tako na ebayu kot tudi na paypalu?
Hvala

Tole sem nekaj nasel:
http://pages.ebay.com/help/pay/checkout...
Izgleda, da je vse na prodajalcu, da preveri skupno postnino in izda koncni racun.
lp
http://pages.ebay.com/help/pay/checkout...
Izgleda, da je vse na prodajalcu, da preveri skupno postnino in izda koncni racun.
lp

Ce prodajalec sam ne zniza postnine za skupno narocilo, mu poves, da ti poslje invoice z znizano postnino in potem placas. Pri taksnih nakupih izven eu bodi pozoren, da ne presezes vsote 22 eur, ker lahko hitro dobis carinske dajatve. Tako, da je bolje narocat posamezne izdelke, razen seveda, ce gre za drobnarije po par dolarjev.

Ja. Tako sem tudi naredil.
Me pa zanima kako drugi kaj bidate... cakate na zadnje sekunde ali v naprej?
Sam cakam skoraj do konca in potem dam svoj maksimalni znesek, ki navadno, ce zmagam, niti ni dosezen. Sicer pa je bilo itak predrago za moj zep.
Se mi je pa zadnjic zgodilo, da sem dal svoj bid nekje 12 sekund do konca in je okence za potrditev kar "zmrznilo"... in potem sploh ni bilo oddane moje ponudbe in logicno nisem imel moznosti za zmago.
Me pa prav zanima ali je kje opisan nacin delovanja sistema v teh zadnjih sekundah - navadno vec ljudi caka do konca in kako se potem doloca zmagovalca?
lp
Me pa zanima kako drugi kaj bidate... cakate na zadnje sekunde ali v naprej?
Sam cakam skoraj do konca in potem dam svoj maksimalni znesek, ki navadno, ce zmagam, niti ni dosezen. Sicer pa je bilo itak predrago za moj zep.
Se mi je pa zadnjic zgodilo, da sem dal svoj bid nekje 12 sekund do konca in je okence za potrditev kar "zmrznilo"... in potem sploh ni bilo oddane moje ponudbe in logicno nisem imel moznosti za zmago.
Me pa prav zanima ali je kje opisan nacin delovanja sistema v teh zadnjih sekundah - navadno vec ljudi caka do konca in kako se potem doloca zmagovalca?
lp

BladE_ ::
Večkrat sem že bidal... seveda v zadnjih sekundah in v večini primerov tudi dobil.
Mislim, da gre nekako tako, da vsak vpiše svoj max bid potem pa sistem sam dviguje do tvojega max bida. Recimo, da je trenutni max bid(ta ki ga vidiš) 10€, jaz vpišem 13€ in, če sem najvišji bider bo znesek cca 0,50€ višji od prejšnjega najvišjega. Če je nekdo pred mano vpisal 11€ bo trenutna cena nekje 11,5€ in jaz najvišji bider dokler nekdo ne vpiše višjega zneska od 13€...
Mislim, da gre nekako tako, da vsak vpiše svoj max bid potem pa sistem sam dviguje do tvojega max bida. Recimo, da je trenutni max bid(ta ki ga vidiš) 10€, jaz vpišem 13€ in, če sem najvišji bider bo znesek cca 0,50€ višji od prejšnjega najvišjega. Če je nekdo pred mano vpisal 11€ bo trenutna cena nekje 11,5€ in jaz najvišji bider dokler nekdo ne vpiše višjega zneska od 13€...

Akcija - Reakcija

Ja, to mi je jasno. Ni mi pa jasno kaksni so casovni koraki med posameznimi avtomaticnimi bidi. Kot prej receno, sem vpisal bid cca 12 sekund pred koncem, nato se odpre se okno za potrditev bida in recimo pri 9 sekundah do konca pritisnil gumb za potrditev. Vendar se ni nic zgodilo... enostavno je okno ostalo odprto in sele po koncu avkcije slo naprej in me niti ni bilo na seznamu bidderjev.
Teoreticno. Sta 2 bidderja in oba dasta svojo max ceno 15s do konca. En da max 20€, drugi da max 30€. Trenutna cena pred koncem je bila 3€. Kdo bo zmagal? Ali bo koncna cena 20€ in zmaga drugi bidder? Ali se bidi avtomaticno visajo po nekih korakih in ni nujno, da bo tisti, ki ponudi max tudi zmagal?
PS:
Grem se malo pogooglat, sej mora biti to nekje tocno opisano.
lp
Teoreticno. Sta 2 bidderja in oba dasta svojo max ceno 15s do konca. En da max 20€, drugi da max 30€. Trenutna cena pred koncem je bila 3€. Kdo bo zmagal? Ali bo koncna cena 20€ in zmaga drugi bidder? Ali se bidi avtomaticno visajo po nekih korakih in ni nujno, da bo tisti, ki ponudi max tudi zmagal?
PS:
Grem se malo pogooglat, sej mora biti to nekje tocno opisano.
lp

Pač odvisno komu prej šteje. Če najprej šteje bid 20 bo cena najprej 3,2€ in ko prišteje bid 30 bo skočilo na 20,5€ (ali 21€)
v nasprotnem primeru če najprej šteje bid od 30€ bo najprej cena 3,2€ in nato ko prejme sistem bid 20€, bo cena skočila na 21€.
sam uporabljam za biddanje kar program justsnipe. 5 biddov tedensko zastonj. Mal sem spremljal debate okrog pa ni imel nihče težav, je pa res da moraš dati od ebaya pass na justsnipe. Ampak pač ne smeš povezat paypala, tko da ne more nihče nič plačat tudi če ti pass ukradejo.
v nasprotnem primeru če najprej šteje bid od 30€ bo najprej cena 3,2€ in nato ko prejme sistem bid 20€, bo cena skočila na 21€.
sam uporabljam za biddanje kar program justsnipe. 5 biddov tedensko zastonj. Mal sem spremljal debate okrog pa ni imel nihče težav, je pa res da moraš dati od ebaya pass na justsnipe. Ampak pač ne smeš povezat paypala, tko da ne more nihče nič plačat tudi če ti pass ukradejo.

Sergio4 ::
v kratkem, imam namen kupit preko ebaya stvar vredno 300 eur. torej če prav razumem, lahko prodajalec napiše na paket, da je vrednost paketa manjša od 22 eur in nebom rabil plačat carine in davka, Čeprav je vrednost v paketu večja?

Tak paket bo v 99% gladko zaustavljen in bo carina zahtevala od tebe račun, razen če ni kakšna programska oprema na kakšnem USB ključku, SD kartici. Kaj piše na paketu sploh nima veze. Kitajci mi itak praktično vse dajo pod gift ali 3$.
razen če kupiš zadevo iz EU, potem ti ni treba nič plačat dodatno.
razen če kupiš zadevo iz EU, potem ti ni treba nič plačat dodatno.