» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
24 / 113
»»

simnov ::

Kako sploh je z tem recimo rabljen procesor iz Kitajske ali lahko dobiš mačka v žaklju.

RokX ::

Enkrat sem naročil ventilator in sem v kompletu dobil tudi hladilnik "original". Ko dejansko držiš oba v roki vidiš da je razlika med hladilnikoma noč in dan glede kvalitete izdelave.

Nakupa ti ne priporočam, ker lahko prodajajo kakšne defektne kose, ki jih v tovarni mečejo stran.
Kdor kuha ta nekaj zakuha

Apel ::

Torej...prisla sem do 8.strani.. Če kupim izelek iz China (ebay uk), ki pride z poštnino manj kot 22€,
je to vse, kar plačam, da mi dostavi do vrat? Če je do 150€ se plača 20% davek + ?
Če je iz EU je izdelek in poštnina vse kar plačam?

Hvala.

mtosev ::

da

če je pa izdelek nad 150e pa plačaš ddv in carino(odvisno od izdelka, za nekatere sploh ne plačeš carine)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Apel ::

ok.
se nekaj, kaj pa ce pomotoma kupim, kar bi se kasneje izkazalo kot ponaredek, npr sedaj mi je padla misel, ko gledam cevlje, najbrz une niso nike pa majo tak znak gor ipd, kaksna nepoznana..ima to kaj veze?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Apel ()

darkolord ::

Če bojo na carini odprli in če se jim bo zdelo, da je ponaredek, in če bodo poklicali uvoznika, da preveri avtentičnost, in če ta odkrije, da je ponaredek, potem gre zadeva verjetno na uničenje.

Kako ti pa potem zaračunajo to carino moraš na carino po paket ali kako.

Alamar ::

Ne, poštarju plačaš ob prevzemu pošiljke na domu (ali na tvoji pošti, če te ni doma in pusti listek).

St235 ::

Ponavadi najprej zahtevajo, da jim pošlješ račun (izpisek iz paypala ali ebay) in na podlagi tega ti pol zadevo zaračunajo. Lahko greš prevzet in plačat osebno, lahko pa zadevo urediš po emailu/faaxu in potem plačaš poštarju.

OK.d ::

Ni trebqa nič fizično pošiljat, dovolj je printscreen ali pa povezava do izdelka.
LPOK.d

freesty ::

Kako posiljate v Avstrijo in Nemčijo? Preko katerega ponudnika?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Odvisno od teže. Do 2kg vsekakor Pošta Slovenije kot navadno ali priporočeno prednostno pismo. Pri večji teži je obilo izbire, vendar sem se v tistih par primerih, ki sem jih imel vseeno odločil za PS, ker se mi ni ljubilo ubadati z ostalimi ponudniki.

freesty ::

Kaksne pa so cene?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

amacar ::

Naročil Viso Electron pri Banki Celje, danes vpisal tiste 4 številke v paypal, so mi vrnili denar, sem naročil par zadev, sedaj pa zadeva na pc-ju javi We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-XXXX. This happened because it has been denied by the card issuer, ko pa sem poskusil plačati preko telefona pa: Your request could not be processed at the time because of insufficient funds. Please try again later (10417). Glede na to, da imam na kartici še dovolj denarja, nakupil pa sem danes za nekje 30€ ne vem, kje bi bil problem. Je imel še kdo drug takšen problem?

toplakd ::

Poizkusi jutri.

Drugače pa google "paypal 10417", je kar precej tega.

LP, Dejan

T0RN4D0 ::

Če ve kdo na pamet, kaj pa za paket via evropa teže recimo okoli 15kg?

Pošta vidim da ma cca 40e. GLS ima po merah in državah, verjetno bi bilo še več. Je kakšna pametna konkurenca pošti ali bolj ne?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Evo končno dobil ta procesor in je popolnoma brezhiben in zelo dobro je bil zapakiran. http://www.ebay.com/itm/Opteron-180-OSA...

delfinus ::

T0RN4D0 je izjavil:

Če ve kdo na pamet, kaj pa za paket via evropa teže recimo okoli 15kg?

Pošta vidim da ma cca 40e. GLS ima po merah in državah, verjetno bi bilo še več. Je kakšna pametna konkurenca pošti ali bolj ne?

Posiljal sem en ojacevalec v Nemcijo preko GLS, teza okrog 25kg, prisli so na dom, strosek je bil 32EUR. Cel cas je bil tracking preko spletne strani, prislo je v 100% stanju.

lp, d

jjul ::

Pozna kdo že preizkušeno forward shipping stran za VB in ZDA, lahko sta posamično ena za VB in ena za ZDA.

Hvala

izanglije.com, borderlinx. Preko teh dveh so masovno naročali iz anglije, pa ni bilo problema.

Z aprilom in majem se obeta par novosti na ebay.com za občasne prodajalce

- po novem bo do 50 oglasov mesečno brez začetne provizije tudi za fiskne "buy it now" oglase
- končna provizija bo zaokrožena na 10% pri vseh kategorijah
- postopoma bodo uvajali, da bo artikel kljub temu, da je bil prodan (buy it now opcija), na voljo za nakup, dokler ne bo plačan s strani prvotnega kupca.
- neplačnika boš lahko prijavil že po preteku 48 ur (prej 4 dni)

Tisti, ki imajo katero od naročnin za trgovino na ebayu, bodo prav tako deležni precej novosti.

mrkva1 ::

Alamar je izjavil:

Z aprilom in majem se obeta par novosti na ebay.com za občasne prodajalce

- po novem bo do 50 oglasov mesečno brez začetne provizije tudi za fiskne "buy it now" oglase
- končna provizija bo zaokrožena na 10% pri vseh kategorijah
...
...

A to bo ebay vzel 10 % če prodam artikel?
Kaj pa paypal - tudi oni vzamejo kaj?
Se da zmanjšati to 10 % provizijo?

toplakd ::

Ebay je vedno vzel svoje procente. Samo je bilo par različnih stopenj.
Paypal tudi vzame provizijo. Poglej na njihovi strani.

Provizijo se da zmanjšat samo tako, da zadevo prodaš preko bolhe
ali pa na boljšem sejmu :)

LP

dottor ::

Pozdravljeni vsi. Danes sem dobil iz PayPal-a kupon za $15, ki jih lahko porabim na eBayu. Zanima me ali morem obvezno na ameriškem al lahko recimo na italijanskem? Zanima me še če ima kdo izkušnje s ceno poštnine iz Kitajske ali Hong Konga z oznako Standard Int'l Shipping pa v kolikšnem času pride v Slovenijo?

Že vnaprej se zahvaljujem vsem za pomoč.

Šele zdej vidu da je FREE. ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

Morenov ::

Kupil sem izdelek iz GB. Cena: 49,90 GBP. Vse konverzije v EUR pravijo da to znaša 59EUR pa še ena malenkost zraven. Oderuški PayPal pa 62,13 EUR, torej 3EUR več. Počasi mi gre to na živce. Opazil pa sem da imam na voljo 2 opciji. Račun imam pri Banki Koper. Se mi splača izbrati drugo opcijo ali bo to pomenilo še dodaten nateg?

Conversion Options

PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.
- The PayPal currency conversion process
- The MasterCard and Visa currency conversion process

Please select your option below:

- Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.

- Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.

Select an option above, then click Submit to complete the currency conversion process.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Morenov ()

ru7 ::

Pomojem je vedno ceneje, da ti banka pretvori (neglede na banko).

Ja, pri banki je vedno ceneje, vzami to opcijo.

OK.d ::

to je prva stvar kaj moraš narediti ko odpreš račun - RTFM;)
LPOK.d

whiteghost ::

Bi mi bil nekdo pripravljen pomagati nekaj prevest iz Nemščine, glede eBaya?
Na ZS.

LP

IceBoX ::

Kje pa to lahko spremeniš?
Huh...

Ob plačilu izbereš Other Conversion Options

Nato pa izbereš Bill me in the currency...

In to mi poveste po ne vem koliko nakupih? Kje sem bil do zdaj ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Morenov ()

šernk ::

Tu očitno ne, ker se pogosto omenja zadevo :P
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

od časa do časa pridem pogledat, ne spomnem se da bi kdaj bral o tem. kakorkoli sedaj to vem in to je važno. hvala za pomoč.

kixs ::

Na hitrco:

Odprl sem Despute in mi je prodajalec napisal, da mi bo se enkrat poslal in naj kar zaprem case.

Kaj naredite ostali? Pocakate, da roba pride in potem zaprete. Ali je mozno tudi potem spet odpreti Despute?

Ker v case-u so neki roki in mi ni ravno jasno kaj se po tem zgodi. :|

lp

Tilen ::

Ne zapiraj. Kaj pa, če ne pošlje? Dispute po 45 dneh več ne moreš odpreti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

nejc5 ::

Kaj ni rok za izbris disputa 20 dni?(eBay)

Sej ravno zato sprasujem. 45 dni je bilo ravno ta teden in pred tem sem odprl Despute in ga ne bi rad zapiral dokler ne dobim posiljke. Rok za avtomaticno zapiranje case-a je pa konec aprila in tudi dvomim, da bo do takrat ze kaj prislo. Mi je pa prodajalec ze naslednji dan po Desputu napisal, da bo cim prej (se enkrat) poslal. Ampak posta ze normalno potuje cca dober mesec iz Kitajske.

Sem ga vprasal, ce je ze poslal in da bom zaprl Despute, ko dobim posiljko. No, zdaj dobim odgovor, da je poslal se enkrat takoj nasledji dan, ko sem odprl Despute. In kar prakticno ne morem verjet, mi je zdaj tudi vrnil denar na paypal - s prosnjo, da ko dobim, da mu nakazem nazaj preko paypala. Huh... zanimivo. 8-O

Itak, da mu nakazem, sam bi res rad zadevo dobil.

lp

St235 ::

ČE ti je vrnil denar potem mirno zapri dispute in počakaj če roba pride. Ko pride mu pač nakažeš nazaj in je volk sit in koza cela.

Despute se je avtomaticno zaprl, ko mi je refundiral.

lp

whiteghost ::

Ali lahko sploh prodajam preko UK eBaya? Kaj pa nemškega?
Pri nemškem se mi zatakne pri banki, pri angleškem pa pri "phone number confirmation"

Zgodovina sprememb…

gendale ::

Prek UK 100%, na nemškem tud verjetno, samo ti ne morm kj preveč pomagat k ne znam jezika.

@Moderator:
Bi lahko premaknil zadnjih par sporočil iz zaklenjenih ebay tem sem? Ker sedaj je rahlo težko odgovarjat?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gendale ()

m!cho ::

Prvič želim nekaj prodati na ebay-u. Po nekaj korakih pridem do okna, ki me ne spusti naprej, saj imam limit. Stvar želim prodati za 1300$, se pravi, če prav razumem potemtakem ebay pobere 130$, pa še paypal kaj takšnega? No prvo pa sploh mora stvar priti na ebay :)

m!cho ::

m!cho je izjavil:

Prvič želim nekaj prodati na ebay-u. Po nekaj korakih pridem do okna, ki me ne spusti naprej, saj imam limit. Stvar želim prodati za 1300$, se pravi, če prav razumem potemtakem ebay pobere 130$, pa še paypal kaj takšnega? No prvo pa sploh mora stvar priti na ebay :)

Mi je ratalo dat eno drugo stvar gor :)
Ampak še vedno, kaj lahko naredim da lahko dam gor stvar vredno več kot 500$?

kombinezon ::

Naročil sem izdelek na ebayu in ga plačal. Zatem mi je prodajalec preklical naročilo zaradi poštnih zapletov in dal refund. Na paypalu sem videl da sem dobil nakazano nazaj. V zgodovini vidim refund od prodajalca in pozitiven znesek nakupa. Problem je ker denar ne priteče od paypala do banke(obratno gre seveda instant). Po 3 delovnih dneh ni še nobenega sledu o nakazilu, balance na paypal strani pravtako kaže nulo. Koliko časa običajno traja da paypal nakaže?

Tilen ::

To je normalno. Počakaj. Traja lahko tudi teden dni. Če ti v Paypalu piše, da si dobil refund, je strah odveč.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Rias Gremory ::

Če je paket pod 22€ plačam samo paket ane?
Kaj pa če je nad 22€, plačam carino in ddv?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
««
24 / 113
»»