» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
23 / 113
»»

St235 ::

blink je izjavil:

Preko Ebaya sem od prodajalca opravil dva nakupa, da je lahko naredil shared shipping. Vse skupaj je bilo $37 (item1 $11, item2 $16, poštnina $10) kar znese 6 eur več od meje 22 eur, ko te ocarinijo. Ko sem mu predlagal ali lahko napiše na paket malce manjši znesek mi je napisal da je to v Kaliforniji nezakonito početje in da tega ne more narediti.

Zanima me, ali mi preostane še kakšna druga varijanta? Ali mora na paketu sploh biti napisan kakšen znesek? Iz Kitajske vedno dobivam napisano "gift" ali $9.99 , je pa res da tam skoraj vedno pazim na mejo 22 eur in kupujem drobnarije.

kaj piše na poaketu je popolnoma irelavantno, ker carina bo od tebe zahtevala izpis iz ebaya/paypala.

Alamar ::

blink je izjavil:

Ko sem mu predlagal ali lahko napiše na paket malce manjši znesek mi je napisal da je to v Kaliforniji nezakonito početje in da tega ne more narediti.
To je nezakonito povsod. Navsezadnje gre za uraden obrazec in s podpisom jamčiš pravilnost podatkov. Od države do države je odvisno, ali tole sankcionirajo. Večinoma nikjer, kolikor mi je znano.

frustratedas ::

Zdravo,

mene pa zanima ce ima kdo mogoce izkusnje s prodajalci iz Kitajske ?

Zanima me sledec produkt:
http://www.ebay.co.uk/itm/2012-Brand-Ne...

Predvsem je dilema, kako vedeti ali je izdelek fejk ali ne.. Hvala za nasvete oz. odg. :)

Alamar je izjavil:

blink je izjavil:

Ko sem mu predlagal ali lahko napiše na paket malce manjši znesek mi je napisal da je to v Kaliforniji nezakonito početje in da tega ne more narediti.
To je nezakonito povsod. Navsezadnje gre za uraden obrazec in s podpisom jamčiš pravilnost podatkov. Od države do države je odvisno, ali tole sankcionirajo. Večinoma nikjer, kolikor mi je znano.

Račun ni nikakekršen uradni obrazec in ni problem v tem, da bi ti karkoli jamčil. Gre čisto enostavno za davčno utajo, ki se seveda sankcionira, če te dobijo.

Carinska deklaracija (nalepka) ni račun

Jebac18 ::

zanima me kako je z nakupom telefona preko ebaya nemškega, ja vem da je treba gledati da je iz nemčije pa zanima me garancija je eu kako je s tem ?

darkolord ::

Če ne piše drugače, je garancija v Nemčiji.

mtosev ::

a kdo ve, če obstaja kakšen način, da vidiš, če je daily deal na voljo tudi za dostavo v evropo
sn gledal sn celo nekateri daily deals se pošiljajo izven zda
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Maxl ::

Ve kdo, kaj moram narediti (če je sploh možno), da bom lahko preko angleškega eBaya naročil neko zadevo in jo tudi plačal, dostaviti bi jo morali pa na angleški in ne slovenski naslov?
Bi rad nabavil nekaj za punco, ki je na izmenjavi gor in bi rad da ji direktno pošljejo iz UK na njen UK naslov.

bf4ed ::

Ko plačaš z paypalom preden stisneš buj, dodaš v levem kotu zgoraj, ADD addres ali nekaj podobnega...

Možno je seveda, samo prej vprašaj tega specifičnega prodajalca, če pošilja na "neuradne" naslove. Ne tako malo jih namreč pošlje le na verificiran paypal naslov.

bf4ed ::

Ma ja eni so čudni, pa če je že dobil plačano kaj te bluzi?

Če hočem poslat sestri ali kolegu, te dam njegov naslov. Plačano pa itak dobi...
Samo ja prej boljše vprašat.

Machete ::

ja samo v vsakem primeru je dobro se definitivno dogovoriti, ker predvsem večji trgovci te shipping nalepke printajo avtomatsko, naslov pa se ob tem potegne z paypala..

first_line ::

A je že kdo opazil da imaš sedaj kar pri potrditvi plačila možno izbrati ali ti valuto preračuna PayPal ali pa ponudnik tvoje kartice!
Za USD je dobrih 4% razlike, v prid ponudnika kreditne kartice (1,27 ali pa 1,31).

bf4ed je izjavil:

Ma ja eni so čudni, pa če je že dobil plačano kaj te bluzi?

Če hočem poslat sestri ali kolegu, te dam njegov naslov. Plačano pa itak dobi...
Samo ja prej boljše vprašat.

"čudni" so predvsem zato, ker se hočejo izognit zlorabam, ki se ponavadi končajo v njihovo škodo. Če je naslov vertificiran vsaj vejo, da paypal uporablja nekdo, ki ima dostop do kratice/izpiskov.

Maxl ::

Ja tako kot ste nekateri napisali je najboljše, da se obrneš na prodajalca in mu poveš situacijo. Potem se oni na podlagi njihovih pogojev poslovanja odločijo ali bojo poslali na drug naslov ali ne :).

first_line je izjavil:

A je že kdo opazil da imaš sedaj kar pri potrditvi plačila možno izbrati ali ti valuto preračuna PayPal ali pa ponudnik tvoje kartice!
Za USD je dobrih 4% razlike, v prid ponudnika kreditne kartice (1,27 ali pa 1,31).

Nisem probal, vendar je to bilo mogoče že pred mnogimi leti. Potem so pa skenskali. Itak pa naštimaš v paypalu, da ti ponudnik kartice preračuna po defaultu. Nima smisla uporabljati možnost izbire, ker je paypalov tečaj vedno slabši.

#000000 ::

Mene pa zanima kako spremenim svojo Tel v kontaktu, ker nikjer ne najdem tega. LP

delfinus ::

Tel uredis v Profile (klikni na Profile ne izbirat opcij iz drop down menija!)/Phone/Update.

lp, d.

Dumber ::

Saj verjetno je že bilo, ampak vseeno.

Prodal sem svoj prvi produkt na ebayu, sedaj na paypalu vidim denar, a ta denar avtomatsko pride na moj bančni račun al kako je to ?
In pa tisti provizija ebayu bo mi avtomatsko odtegnilo ?

lp

LuGi ::

Dumber je izjavil:

Saj verjetno je že bilo, ampak vseeno.

Prodal sem svoj prvi produkt na ebayu, sedaj na paypalu vidim denar, a ta denar avtomatsko pride na moj bančni račun al kako je to ?
In pa tisti provizija ebayu bo mi avtomatsko odtegnilo ?

lp

Denar lahko prestavis na svoj racun ce imas Visa Electron - provizija 2 EUR

A drugače pa ostane na paypalu in ga pač lahko koristim ?

LuGi ::

Dumber je izjavil:

A drugače pa ostane na paypalu in ga pač lahko koristim ?

Tako je

Samo včasih, ko pa dobim kakšno vračilo nakupa, pa mi nakažejo nazaj na račun.

Magic1 ::

To je drugače, v primeru vračanja plačila gre denar tja, od kjer je prišel. Pri prejemanju plačila gre pa na paypal.
Magic

Torej če si nakažem na viso, bo se mi prikazala na računo na katerega je vezana visa, ali bom lahko le koristil z viso ?

pokzal se ti bo na računu kjer imaš vizo. Mislim, pa da ti bo avtomatično poračunalo, če imaš tudi kaj nakupov na visi.

Vredu, razumem, hvala za odgovore. Veste več kot ženska na brezplačni telefonski številki nove KBM.

lp

Kaj pa pomeni to ? Da še to moram plačati ebayu, al kaj ?

Account Summary
Current balance: ?xxx

toplakd ::

Seveda.

Saj si si verjetno prebral pravila uporabe (ebay) ter tudi njihove provizije za oddajo oglasa in končne
provizije po prodaji.

Najprej je provizija za oddajo oglasa.
Če oglaševano prodaš, se obračuna provizija od cene izdelka skupaj s poštnino (9-11% odvisno od kategorije)
Pa paypal ti vzame okrog 3.9% (odvisno od države kupca) + 0,35EUR za transakcijo.

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

Na ebay.com imaš 50 oglasov na mesec brez začetne provizije. Če si reden prodajalec, dobiš še posebna vabila 1x-2x na mesec. Ravnokar poteka akcija 50000 oglasov brez začetne provizije. Škoda, da ima ebay.co.uk podobne akcije omejene na račune registrirane v UK.

delfinus ::

Dumber je izjavil:

Torej če si nakažem na viso, bo se mi prikazala na računo na katerega je vezana visa, ali bom lahko le koristil z viso ?

Ce imas racun pri NLB si lahko nakazes na Viso. Enkratno nakazilo je lahko max 500EUR. Od tega ti 2 EUR Paypal takoj odtegne, tako da na Visa racun dobis 498EUR. Cel proces je relativno dolg. Cca 2. dni rabi, da pride denar iz Paypala na Viso kartico in najprej sredstva vidis tam zabelezena V DOBRO. Potem pa sledi atvomaticni prenos iz Visa kartice na TRR, ki traja tudi 2 do 3 dni. Ko pride do prenosa iz Vise na TRR bos pod opisom knjizbe videl: PLAC. PRENOS SREDSTEV in znesek, ki ga je preneslo.

lp, d.

ZaLoMaT ::

Imam eno vprašanje, iz ebay.com sem naročil manjše gadgate (China, 3x 20$, brezplačna poština) in jih prodajalcu plačal tudi posamično, a glej ga zlomka on mi jih je poslal v 1(enem) paketu in sedaj sem dobil pismo iz carine za račun.

Naj sedaj pošljem 3izpiske iz paypala in po vsej verjetnosti bom moral plačati še poštnino ter davek?
Ali se lahko kako temu izognem, saj sem za vsak izdelek odštel manj kot 22eur?

Assass1n ::

Zdej je prepozno, veš za naprej.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Pač boš moral plačat cca 16€. Drugič naročaj posebaj(oddaš naslednje naročilo šele po tem, ko je odposlan prvi paket).
Magic

mat xxl ::

Sam imam precej nakupov prodaj pa še nič, pa bi se rad lotil, lahko kdo poda kak nasvet ? Paypal sicer imam tak tudi za prodajo, kako se najbolj splača pošiljati cenovno, da Nemci zagrabijo zaradi poštnine ??? in kam dati oglas, na Ebay UK ali DE, me pa nemščina malo sekira Ok bom tekste že naekako pokopiral od podobnih oglasov, torej vsak nasvet dobrodošel, ker imam kar nekaj te robe za prodati ...... predvsem robotov Irobot Roomb in Scoob in delov ......

fishandfun ::

Pozdravljeni.

Na forumu kot tudi na ebay-ju sem nov uporabnik in imam naslednjo prošnjo za pomoč.
Prijavil sem se na ebay.de in sedaj ko kupim na ebay.com, dobim sporočila-maile od ebay-ja v nemščini.
Ali se lahko prestavim, oziroma ali je to sploh to možno in če je kako se to naredi.

Hvala za odgovore!!

Lep pozdrav.

Naslov na ebayu moraš nastavit na enega v Angliji(jaz sem dal tistega iz /www.izanglije.com/) in pošlješ mail na ebay.co.uk support, da te prestavijo.
Magic

fishandfun ::

Hvala za odgovor.

lp

IceBoX ::

Še komu dela eBay počasi? Če naredim tracert, mi vsaj trikrat napiše request timed out (vozlišče za telia.net). Ponudnik pa je Amis
Huh...

SG_101 ::

eno vprašanje: če se ne motim, je čas za dispute 45 dni. Zanima me ali od dneva nakupa ali pa od takrat, ko je izdelek odposlan. Kupim sem neko malenkost iz uk ebaya, izdelek pa bo odposlan iz kitajske, vendar sem šele sedaj opazil obvestilo "This seller is currently away until 17 Feb, 2013. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order".

hvala

mihec87 ::

kitajci imajo od 10.tga feb chinnese new year in tedi ne laufa nič..

SG_101 je izjavil:

eno vprašanje: če se ne motim, je čas za dispute 45 dni. Zanima me ali od dneva nakupa ali pa od takrat, ko je izdelek odposlan. Kupim sem neko malenkost iz uk ebaya, izdelek pa bo odposlan iz kitajske, vendar sem šele sedaj opazil obvestilo "This seller is currently away until 17 Feb, 2013. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order".

hvala

45 dni od dneva nakupa

No torej, da slišim vaše mnenje. Preko ebaya sem kupil iphone 5. Prodajalec ga je prodajal kot factory unlocked in tudi v privat msg mi je zagotovil, da je factory unlocked. Telefon prispe na dom in seveda ne dela z našo sim kartico. Nakar preverim še imei in ugotovim, da je telefon odklenjen samo za vse angleške operaterje in ne na vse, torej ni factory unlocked. No in seveda javim prodajalcu, da to ni factory unlocked in on se spusti v prepir z mano, da je in da jih je že nevem koliko prodal in da so vsi delali. Seveda, ker jih je prodal v UK.
No in prodajalec nikakor noče sprejet, da mu pošljem nazaj in da mi vrne denar. Zato sem odpr case. Kjer sem vse lepo opisal. Kot kaže moram 8 dni počakat da začne ebay sodelovat. Zanima me samo, ali ste že kdaj imeli kak podoben primer in ali je ebay v takšnem primeru na strani kupca ali prodajalca. Po vsej logiki in vseh dokazilih, ki jih imam v privat sporočilihi tak ni dvoma, da bi izgubil, pa vendar me zanima.

lp

mat xxl ::

Ja te Dispute rešujejo zelo zelo počasi pa včasih izgubiš na jasnem primeru. Torej oni bodo preverili, kaj je oglaševal, če je, da je povsem odklenjen se bodo postavili na tvojo stran imaš pa možnost po odškodnini , ki jo sprejmeš če se da to odkleniti ali vračilu. Vsekakor na koncu bosta s prodajalcem morala najti skupni jezik, sicer bo Ebay sam razsodil po svoje . Sam imam odprt en disput kupljeno blago 16.12.12 v DE poslano 27.12.12 po DHL u sledljivo, pošiljka se je 4.1 2013 zgubila v skladišču še v Nemčiji vse jasno smo malo čakali, če se pojavi, mi je prodajalec odpisal naj se ne sekiram, da mu bo DHL dal odškodnino in mi vrne kupnino ..... no nekje 35 dan odprem dispute, da blaga nisem dobil potem pa vse na slow motion prodajalec nekako ni hotel sodelovati in je napisal naj kar Ebay presodi, sam sem jim vse napisal in čakajo najprej 1 teden na njegov odgovor pol še 1 teden, pol mi odgovorijo, da je vse jasno, sem jim že prej vse razložil, naj DHL kontaktirajo in mi par dni nazaj odgovorijo ja vse jasno samo nam mora še prodajalec nekaj pojasniti ....... in čakam .....brez denarja že lep čas........... sem imel pa enkrat za nek produkt, da je obljubljal nekdo 1 + 1 gratis poslal pa samo 1 in so me isto driblali gor in dol..... na koncu pa zahtevali, da grem na Policijo in prijavim goljufijo, seveda sem jih po tel. vprašal kako in kaj in so se samo smejali, češ da mi je nekaj poslal, in da je to zadeva za tržnega inšpektorja ne za njih....... no odpisal sem jim da za 15 eur ne mislim tople vode izumljat in zgubljat nekaj ur časa, ker mi policija ne da zapisnika naj jih sami kontaktirajo...., in ker je imel prodajalec 95% rating so razsodili njemu v prid ...... tako, da nategi so možni !!!

Storm ::

Ko sem hotu oddat oglas za prodajo enega izdelka (moj prvi) na ebay.de, so hoteli, da se še enkrat logiram in nato, da izpopolnim svoje podatke. Osnovni so bili vpisani, zataknilo pa se je, ko hočejo od mene bančne konte, recimo Bankleitzahl, spodaj pa piše, da velja to samo za nemške banke. Karkoli vpišem je narobe, tudi če pustim prazno me ne spusti čez. Kaj torej tam vpisat.

Pri plačilu sem izrecno obkljukal samo Paypal, tudi nimam nobenega stroška pri oddaji oglasa, 0,00 evra...Kaj zdaj, ne spusti me naprej, da bi oddal oglas.
Markec The Great

simnov ::

Jaz hočem nekaj kupiti z PayPal pa mi napiše tole
To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.
ali to napiše zato ker imam premalo na Paypal ali zakaj zahteva kreditno kartico "ker jaz je nimam"

IceBoX ::

PayPal račun moraš imeti vezan na neko kartico, na kateri mas denar
Huh...

simnov ::

Hm iz klika sem si nakazal denar na paypal pa potem kupil GOG igro brez kakeršne koli kartice.

toplakd ::

simnov je izjavil:

Jaz hočem nekaj kupiti z PayPal pa mi napiše tole
To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.
ali to napiše zato ker imam premalo na Paypal ali zakaj zahteva kreditno kartico "ker jaz je nimam"

Saj si že sam odgovoril na svoje vprašanje.
««
23 / 113
»»