Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Sergio4 ::
vbistvu bi bla grafična kartica :D torej ni šanse da se izognem davku ter carini? ko bodo zahtevali račun. sej preko ebaya ne dobiš računa. ali? če bi dali kot gift bi šlo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sergio4 ()

kixs ::
Sem malo prebral glede mojega vprasanja, da ni zagrabilo bida in pravijo, da vcasih traja potrditev bida med 2 in 10 sekund!
Torej, moram klikniti pred 10s do konca.
Kaksne imate pa ostali izkusnje s "snajpanjem"?
šerk:
kot pravis, v bistvu ni nekih korakov, ampak takoj skoci na max+1, ko pride en vecji bid (primer 20 in 30 evrov).

šerk:
kot pravis, v bistvu ni nekih korakov, ampak takoj skoci na max+1, ko pride en vecji bid (primer 20 in 30 evrov).

dottor ::
Kaj davek se plača glede na vrednost ki si jo plačal al glede na vrednost izdelka v Sloveniji?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Sergio4 ::
torej bi na grafično kartico lahko prodajalec vpisal, da je vedna npr 100 eur namesto 300 eur?

Se pravi z "dokazilom o plačilu" od paypala dokazuješ vrednost?

SugarFool ::
Sem malo prebral glede mojega vprasanja, da ni zagrabilo bida in pravijo, da vcasih traja potrditev bida med 2 in 10 sekund!Torej, moram klikniti pred 10s do konca.
šerk:
Pozabi na snajpanje, to se je dalo pred leti, odkar so dodali da poves svoj max price, to nima vec smisla, ker lahko vedno spusis proti nekomu, ki je vnaprej povedal max price vecji od tvojega snipa. Ti pa spet noces snipat z preveliko vrednostjo, ker se ti v tem primeru bolj splaca vnesti do kam gres... game over. :)
Sicer pa raje kupujte pri domacih trgovcih, sicer bo sla drzava res zu grund... ja saj vem, hebe se vam za vse, cez 5 let boste pa jamrali da vam nocejo operirati jeter ker ni denarja...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SugarFool ()

Če bi naši trgovci imeli normalne marže in posledično s tem cene bi kupovali pri njih. Če pa dobim na ebayu isto stvar 3x ceneje bom pa uzel tam kjer je ceneje, kljub temu da bom mogu počakat tistih 4-5 tednov da pride iz kitajske. Pa tudi naši trgovci nimajo vsega kar si želimo.

Looooooka ::
snajpanje deluje.
lepo das svoj max bid zadnje sekunde.
In NE...ne placas vsote, ki si jo vpisal. Gre za 1 eur vec od zadnje ponudbe. Pac das res max, ki si ga pripravljen placat brez jokanja. Mogoce dobis za manj mogoce pac ne. Ce dobis si pac vesel.
In NE...ne placas vsote, ki si jo vpisal. Gre za 1 eur vec od zadnje ponudbe. Pac das res max, ki si ga pripravljen placat brez jokanja. Mogoce dobis za manj mogoce pac ne. Ce dobis si pac vesel.

SugarFool ::
snajpanje deluje.
Heh, ampak ali ni to isto kot ce ne snajpas? Ne vidim razlike, razen da za brez veze cakas...
Če bi naši trgovci imeli normalne marže in posledično s tem cene bi kupovali pri njih. Če pa dobim na ebayu isto stvar 3x ceneje bom pa uzel tam kjer je ceneje, kljub temu da bom mogu počakat tistih 4-5 tednov da pride iz kitajske. Pa tudi naši trgovci nimajo vsega kar si želimo.
Ja ja, nic novega ampak glede na to, da cela slovenija stoji na preprodaji, se ti zna zgoditi, da te bo osebni zdravnik sprejel samo se enkrat na leto ker ne bo dovolj davkov za placilo zdravstva. In potem bomo staknili privat zdravstvo, kjer bos placal 10x (kar poglej si zobarje) vec kot si danes prisparal s cenenim nakupom. Pa zdravstvo je samo eden proracunskih porabnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SugarFool ()

Heh, ampak ali ni to isto kot ce ne snajpas? Ne vidim razlike, razen da za brez veze cakas...
Lahko bi bilo, vendar ni. Ker cena tako ne raste sproti, ampak samo v zadnjih sekundah in ne pride tako visoko kot, ce bi sproti vsaj dva bidala na svoj max. Seveda je to slabse za prodajalce.
Je pa zanimivo spremljat kaksne avkcije in za parkticno isto rec, ce se bida precej hitro, pride cena tudi 2-3x vec kot, ce vec ali manj vsi snajpajo.
Sicer pa raje kupujte pri domacih trgovcih, sicer bo sla drzava res zu grund...
Kupujem samo rabljene stvari in pri teh se za drzavo prakticno nikjer ne pozna kje kupim.
lp

šernk ::
Sicer pa raje kupujte pri domacih trgovcih, sicer bo sla drzava res zu grund... ja saj vem, hebe se vam za vse, cez 5 let boste pa jamrali da vam nocejo operirati jeter ker ni denarja...
ko bodo naši trgovci imeli cene in odnos na ravni nemcev/britancev, potem bom začel kupovati pri nas. Dokler mi pa nižja cena krije 2x pošiljanje v garancijo, s tem da je pri nas še 100 problemov vmes, lahko država tudi propade zaradi mene. Itak ne bo propadla zaradi mene, ki kupujem v tujini, ampak zaradi nesposobnežev na vrhu države zadnjih 20 let.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Oldi ::
Kakšna je razlika, če svoj max bid vpišeš 10s pred koncem ali takoj prvi dan? Ne razumem zakaj bi sploh kakšna bila in kaj naredijo, če je recimo 10 maximumov, dobi robo tisti z največjim maximumom in to za 1€ več od prvega nižjega maximuma. Potem si prepuščen na milost in nemilost prodajalca oziroma sistema.
Aja, sem predpostavljal, da se maximum maksimumov ne vidi, mar se?
Aja, sem predpostavljal, da se maximum maksimumov ne vidi, mar se?

delfinus ::
Jaz vedno ponavadi licitiram 5s pred iztekom licitacije. Da kdo bida prej je bol stvar psihologije, neucakanosti, zelje po stvari, ustvarjanje laznega povprasevanja ali pa v primeru, da res ne moras biti pri compu v casu, ko se licitacija iztece. Z bidanjem znatno prej pred iztekom licitacije lahko kdo ustvarja tudi neko virtualno visoko zanimanje za stvar in na vzven kaze, kao da ne bo popustil do konca. Ampak je to vecinoma zgolj namisljeno. Vsa strategija ebay bidaja je v prvi meri na strani resnega kupca. Pogledas stvar, se vprasas ali jo res potrebujes, premislis koliko si max. pripravljen placat za njo in postavis bid. Vsaj v mojem primeru bid plasiram na samem zakljucku licitacije, da spremljam kaj se dogaja z visanjem. Ce je moja maksimalno zamisljena cena presezena bida sploh ne oddam.
Maksimumov ne vidi nihce.
lp, d.
Maksimumov ne vidi nihce.
lp, d.

Assass1n ::
Razlika je edino taka, da tvoj tekmec ne more povečat max bida. Npr pride do njegovih 10€ ti imaš 11€ pa on reče ma bi dal 15€ pa je prepozen. Druge logike ne vidim. Max bida se ne vidi.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Razlika je edino taka, da tvoj tekmec ne more povečat max bida. Npr pride do njegovih 10€ ti imaš 11€ pa on reče ma bi dal 15€ pa je prepozen. Druge logike ne vidim. Max bida se ne vidi.
saj točno tu je logika. Potem pa pogosto kupce zanese in imaš bid price 11$, in spodaj or buy it now: 9,99$.
tisti ki smo vztrajni dobimo zadevo po naši max ceni zadnjo sekundo. obstajajo ljudje ki pač tipajo max ceno. In je najprej pripravljen dati 15$, ker ne prime mal pomisli in dvigne na 18, ker ne prime si reče...ajde probajmo z 20, pol pa ti plačaš za item z biddom 22$ 21$. Če ima pa takšen tip zmagovalni bid 15$ in biddaš v zadnji sekundi dobiš lahko isti item za 16$.

Kot sem rekel, ce vecina snajpa, potem ne bo slo preko neke psiholoske meje. Ce pa ljudje sproti visajo, potem se lahko v enem tednu kar visoko pride - boljse za prodajalce.
Zadnje case spet spremljam neke avkcije in je prav zanimivo, ko se bida sproti, je cena ze drugi ali tretji dan previsoka zame in tudi nekako realno gledano nima prave podlage. Prakticno identicna rec se je enkrat, s sprotnim bidanjem prodala za 30€. Nekaj tednov kasneje pa za 8€ in to vsi bidi v zadnjih minutah.
Prej bi rekel, da je odvisno od izkusenosti... velikokrat vidis, da ljudje sproti bidajo. Zacnejo z 2€, pa potem 5€, pa 8€... samo da so prvi... ne vidim smisla, ker navadno jih na koncu nekdo s snipanjem outbida - razen, ce je cena ze previsoka. Kar se je enkrat videlo, da sta dva biddala in je zmagovalna cena ostala od drugega dne vse do konca brez sprememb.
Opazam tudi to, da se veliko prodajalcev ustreli v koleno, ker napisejo, da posiljajo le v UK ali le v DE. Potem pa mu posljes sporocilo in ti rece, da lahko poslje tudi v SLO. Ker je Ebay pac svetovna drazba, si tako za 90% zmanjsajo moznosti ali pa celo, da res ne posiljajo. En primer, za eno maticno plosco - tip, ki je posiljal WorldWide... jo prodal za 25€, medtem ko tip iz DE ni hotel posiljati drugam, jo je prodal samo prvemu in edinem biderju iz zacetka avkcije za 1€. Skoda, js bi jo kupil za do 10€.
lp
Zadnje case spet spremljam neke avkcije in je prav zanimivo, ko se bida sproti, je cena ze drugi ali tretji dan previsoka zame in tudi nekako realno gledano nima prave podlage. Prakticno identicna rec se je enkrat, s sprotnim bidanjem prodala za 30€. Nekaj tednov kasneje pa za 8€ in to vsi bidi v zadnjih minutah.
Prej bi rekel, da je odvisno od izkusenosti... velikokrat vidis, da ljudje sproti bidajo. Zacnejo z 2€, pa potem 5€, pa 8€... samo da so prvi... ne vidim smisla, ker navadno jih na koncu nekdo s snipanjem outbida - razen, ce je cena ze previsoka. Kar se je enkrat videlo, da sta dva biddala in je zmagovalna cena ostala od drugega dne vse do konca brez sprememb.
Opazam tudi to, da se veliko prodajalcev ustreli v koleno, ker napisejo, da posiljajo le v UK ali le v DE. Potem pa mu posljes sporocilo in ti rece, da lahko poslje tudi v SLO. Ker je Ebay pac svetovna drazba, si tako za 90% zmanjsajo moznosti ali pa celo, da res ne posiljajo. En primer, za eno maticno plosco - tip, ki je posiljal WorldWide... jo prodal za 25€, medtem ko tip iz DE ni hotel posiljati drugam, jo je prodal samo prvemu in edinem biderju iz zacetka avkcije za 1€. Skoda, js bi jo kupil za do 10€.
lp

Kaksna ocena prodajalca se vam zdi se dobra?
Malo sem bral razna "navodila" o ebayu... in na izmed teh tutorialov pravi, da je ocena pod 99.5% ze slaba. Je to glede na vase izkusnje res ali malo naklada?
---
Glede snipanja in potrditev bida v zadnjih sekundah... kot sem ze prej ugotovil, je zamik potrditve odvisen od raznih faktorjev in lahko traja med 2 in 10 sekund. Zdaj sem sel pa pogledat nekaj mojih zmagovitih avkcij, da vidim kaksna je realna zakasnitev. Bid sem potrdil nekje 15 sekund pred koncem in razlika med uradno potrditvijo in do konca avkcije je samo 2 sekundi!! Tole je res dolga zakasnitev in resno moram upostevat vsaj 10 sekund, da ne bom prepozen, kot se mi je nazadnje tudi zgodilo.
lp
Malo sem bral razna "navodila" o ebayu... in na izmed teh tutorialov pravi, da je ocena pod 99.5% ze slaba. Je to glede na vase izkusnje res ali malo naklada?
---
Glede snipanja in potrditev bida v zadnjih sekundah... kot sem ze prej ugotovil, je zamik potrditve odvisen od raznih faktorjev in lahko traja med 2 in 10 sekund. Zdaj sem sel pa pogledat nekaj mojih zmagovitih avkcij, da vidim kaksna je realna zakasnitev. Bid sem potrdil nekje 15 sekund pred koncem in razlika med uradno potrditvijo in do konca avkcije je samo 2 sekundi!! Tole je res dolga zakasnitev in resno moram upostevat vsaj 10 sekund, da ne bom prepozen, kot se mi je nazadnje tudi zgodilo.
lp

Machete ::
Glede ocene poglej malo bolj detajlno. Klikni na oceno in poglej feedbacke v zadnjem obdobju in jih preberi (negativne).

OK.d ::
Se kar splača feedbacke prebrat, potem se lahko lažje odločiš ali naj bi bil prodajalec vreden zaupanja ali ne.
LPOK.d

Nwanko ::
Kolega dobil monitor s Koreje, 239eur cena, SLO prasci so zaračunali skupaj še 98eur davka in carine. 14% carine od 239eur in to prišteli prvotni ceni,potem pa še 22% davka na to skupaj in znese 98eur. Nikol več kupovat izven eu.
Pa še monitor pa tak backlight bleed da je grozno. No vsaj 30eur refunda je dau prodajalec glede na to celo stvar.
Pa še monitor pa tak backlight bleed da je grozno. No vsaj 30eur refunda je dau prodajalec glede na to celo stvar.

skyline ::

SloSlayer ::
Pozdravljeni!
http://www.ebay.co.uk/itm/New-SteelSeri...
Zanima me, zakaj so te slušalke tako poceni, glede na to, da pri nas stanejo 80€? Ali so ponaredki?
Cena v Sloveniji: http://www.mimovrste.com/artikel/126011...
Hvala!
http://www.ebay.co.uk/itm/New-SteelSeri...
Zanima me, zakaj so te slušalke tako poceni, glede na to, da pri nas stanejo 80€? Ali so ponaredki?
Cena v Sloveniji: http://www.mimovrste.com/artikel/126011...
Hvala!

Niso ponaredki. To je verjetno skoraj direkt iz tovarne. Oziroma druga roka. Odbij stoške poslovanja trgovine, carinske dajatve, davčne dajatve, plačo prodajalcev, skladiščnikov, snažilk, njihove bolniške, regrese itd.. in si na ceni kot jo omenjaš.
Tole glede na to da pošiljajo s Kitajske pa boš hitro plačal vse skupaj okoli 50€, pa še čakal boš en mesec. Ampak te bo očitno še zmeraj ceneje prišlo..
Tole glede na to da pošiljajo s Kitajske pa boš hitro plačal vse skupaj okoli 50€, pa še čakal boš en mesec. Ampak te bo očitno še zmeraj ceneje prišlo..

Kako kaj prodaš na ebayu, kako zgleda to, stroški itd?
http://pages.ebay.com/help/sell/sell-ge...
Mene pa zanima če kdo ve, kako je kaj krito plačilo z nakazilom na TR (v Nemčiji, kupljeno preko ebay.de).
(Kar veliko Nemcev opazujem nima paypala, torej velja prej preveriti, ker nikoli ne gledam tega.. mislim da imajo kar vsi PP.. :P)
Verjetno ebay tu ne more nič veliko, če pride do natega ane? Verjetno ti ostane zgolj civilni postopek?
Zanima me še, če si kaj pravno manj zaščiten, če poteka komunikacija v angleščini, plac prodaje pa je, kot omenjeno, ebay.de in prodajalec Nemec.
tnx

Okapi ::
Da ne odpiram nove teme.
Malo prej sem kupoval eno malenkost na ebayu in morda malo prehitro klikal (oziroma prepovršno gledal). V glavnem, na dražbi sem kupil zadevo od Kitajca, ki ima sicer 100% oceno, ampak samo 7 ocen. Se pravi je še čisto frišen, pa edini sem bil, ki je sploh dražil (verjetno so ostali opazili, da je še svež, nepreverjen trgovec
)
Je kdo že imel opravka s čim podobnim? Kakšna je verjetnost, da sem se nategnil?
Pošiljka je jasno brez sledenja - a lahko sprožim spor, če v recimo enem mesecu roba ne pride? Saj ne, da bi se zaradi 5 evrov kaj dosti sekiral, čisto tako, informativno me zanima.
O.
Malo prej sem kupoval eno malenkost na ebayu in morda malo prehitro klikal (oziroma prepovršno gledal). V glavnem, na dražbi sem kupil zadevo od Kitajca, ki ima sicer 100% oceno, ampak samo 7 ocen. Se pravi je še čisto frišen, pa edini sem bil, ki je sploh dražil (verjetno so ostali opazili, da je še svež, nepreverjen trgovec

Je kdo že imel opravka s čim podobnim? Kakšna je verjetnost, da sem se nategnil?
Pošiljka je jasno brez sledenja - a lahko sprožim spor, če v recimo enem mesecu roba ne pride? Saj ne, da bi se zaradi 5 evrov kaj dosti sekiral, čisto tako, informativno me zanima.
O.

Tilen ::
Verjetnost je majhna. Seveda lahko sprožiš tudi dispute. 40. dan ga kontaktiraj in povej, da boš 44. dan sprožil dispute, če artikla ne bo. V tej fazi se samo ne pusti čakat čez 45. dan in ne pristajaj na to, da ti artikel še 1x pošlje, ker če artikla ne bo, si brez možnosti. Če se ponudi, da ti pošlje ponovno (enak artikel), zahtevaj refund in isti artikel še enkrat naroči. Na tak način imaš potem spet 45 dni časa, da odpreš dispute, če bi šlo kaj narobe. Vse se vedno dogovarjaj preko Ebay sistema in ne direktno preko elektronske pošte.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Evo, se ena neumnost
Grem bidat na koncu drazbe in ker sem vecinoma logiran na UK stran, imas tam za decimalno vejico dejansko piko. V tem primeru sem se logiral kar na nemski ebay in dam ceno seveda s piko in predno ugotovim kje je napaka, je bilo ze vsega konec in zmagal je edini bider. Sicer se ne sekiram, ker mi ni bilo veliko za placat, ze v osnovi je bila cena skoraj previsoka za moj zep + postnina kar draga iz Nemcije. Tako... za drugic dobra sola

Evo, se ena neumnostGrem bidat na koncu drazbe in ker sem vecinoma logiran na UK stran, imas tam za decimalno vejico dejansko piko. V tem primeru sem se logiral kar na nemski ebay in dam ceno seveda s piko in predno ugotovim kje je napaka, je bilo ze vsega konec in zmagal je edini bider. Sicer se ne sekiram, ker mi ni bilo veliko za placat, ze v osnovi je bila cena skoraj previsoka za moj zep + postnina kar draga iz Nemcije. Tako... za drugic dobra sola
![]()
Tole bo kar tvoja napaka, v celoti. ;)
Modri uporabljajo piko, zeleni vejico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Alamar ::
Verjetnost je majhna. Seveda lahko sprožiš tudi dispute. 40. dan ga kontaktiraj in povej, da boš 44. dan sprožil dispute, če artikla ne bo. V tej fazi se samo ne pusti čakat čez 45. dan in ne pristajaj na to, da ti artikel še 1x pošlje, ker če artikla ne bo, si brez možnosti. Če se ponudi, da ti pošlje ponovno (enak artikel), zahtevaj refund in isti artikel še enkrat naroči. Na tak način imaš potem spet 45 dni časa, da odpreš dispute, če bi šlo kaj narobe. Vse se vedno dogovarjaj preko Ebay sistema in ne direktno preko elektronske pošte.
Po novem več ne moreš kontaktirat prodajalca z enostavnim sporočilom, ampak je avtomatsko "open case", če vprašaš, da nisi prejel artikla. Na to ti seveda Kitajček najprej ponudi, da bo ponovno poslal artikel. Osebno bi na to pristal, ker imaš potem še 30 dni časa, preden se ta primer avtomatsko zapre. V tem dodatnem času mora prvotni artikel seveda priti. Če ne pride, se je definitivno izgubil. Počakaš do skrajnega roka, če mogoče pride druga pošiljka, ker bi tudi morala priti v slabih 30 dneh. Če ne, daš zadnji dan na "escalate case to ebay" in zahtevaš celoten refund nazaj.

Evo, se ena neumnostGrem bidat na koncu drazbe in ker sem vecinoma logiran na UK stran, imas tam za decimalno vejico dejansko piko. V tem primeru sem se logiral kar na nemski ebay in dam ceno seveda s piko in predno ugotovim kje je napaka, je bilo ze vsega konec in zmagal je edini bider. Sicer se ne sekiram, ker mi ni bilo veliko za placat, ze v osnovi je bila cena skoraj previsoka za moj zep + postnina kar draga iz Nemcije. Tako... za drugic dobra sola
![]()
Tole bo kar tvoja napaka, v celoti. ;)
Modri uporabljajo piko, zeleni vejico.
Vidim, da sem v zacetku pozabil napisati... "Evo, se ena moja neumnost"
Saj je jasno, da je to moja napaka.
lp

Paypala nimajo, ker se izognejo paypal proviziji. Recimo pet let nazaj, je le redko kateri imel opcijo paypal plačila. Sedaj je stanje že precej boljše. Kolikor mi je znano ebay ne nudi programa zaščite za nakupe preko bančnega nakazila, zato moraš biti še posebno pozoren na feedback in morebitne negativne komentarje pri prodajalcu. Osebno sem imel mogoče kakšnih 10-15 tovrstnih transakcij v preteklosti in je vedno šlo brez problemov. Res pa da je šlo za zadeve do vrednosti 50 EUR.Kako kaj prodaš na ebayu, kako zgleda to, stroški itd?
http://pages.ebay.com/help/sell/sell-ge...
Mene pa zanima če kdo ve, kako je kaj krito plačilo z nakazilom na TR (v Nemčiji, kupljeno preko ebay.de).
(Kar veliko Nemcev opazujem nima paypala, torej velja prej preveriti, ker nikoli ne gledam tega.. mislim da imajo kar vsi PP.. :P)
Verjetno ebay tu ne more nič veliko, če pride do natega ane? Verjetno ti ostane zgolj civilni postopek?
Zanima me še, če si kaj pravno manj zaščiten, če poteka komunikacija v angleščini, plac prodaje pa je, kot omenjeno, ebay.de in prodajalec Nemec.
tnx
edit
As a buyer, you can open a case under the eBay Buyer Protection Policy when all of the following are true:
You are an eligible buyer (see Buyer eligibility).
You completed a purchase of an eligible item on eBay and started the eBay Buyer Protection process within:
45 days from the date of payment
If the item is an event ticket in the Tickets category, up to 7 days after the date of the event.
You purchased the item on eBay by using the Pay Now option or an eBay invoice and with one of the payment methods listed below:
PayPal
ProPay
Skrill
Paymate
Credit card or debit card
Bill Me Later
You paid for the item in one lump payment. Transactions involving multiple payments, such as a deposit followed by a final payment, are not covered
The item is not excluded from the eBay Buyer Protection Policy (see Exclusions).
There is a good faith dispute between you and the seller regarding the item. A good faith dispute can include cases such as:
You did not receive the item in the estimated delivery time provided on the Order details page (or, if no estimated time was specified, 7 days after payment for items where the origin zip code and destination zip code of the item is within the US, or 10 days after payment for items where either or both the origin zip code and destination ZIP code of the item are not within the US). We may lengthen this period when necessary, for example, based on the type of shipping provided, the buyer's location or due to a natural disaster, national emergency, labor strike or governmental act.
You did not receive the item 30 days after payment.
You received the item after the estimated delivery date where it can be shown that the seller shipped the item either outside of the seller's stated handling time or using a slower method of shipping than what the buyer selected at the time of the transaction.
You received an item that was different from the one described in the listing (for example, you purchased a book, but received a hat).
You received an item that was not as described in the item description.
You received an item that was damaged during shipping.
A good faith dispute does not exist if you improperly claim that the seller has not fulfilled the transaction, if you claim you never received an item when in fact you did, if you refuse to accept shipment of the item (and eBay didn't end the listing), or if you claim the item was not as described but the seller can prove otherwise.
You have not initiated another form of resolution processing, including credit card chargebacks (if you paid by credit card) or PayPal Buyer Protection claims (if you paid by PayPal).
You may also be able to use the Resolution Center to work with your seller to try and resolve any transaction issues when you don’t meet one or more of the eligibility criteria. However, you will need to meet all of the eligibility requirements in order to be eligible for eBay Buyer Protection.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Aha. Upam da bo šlo ok skoz bp, drugače bo qrc. Ima 100%, sam jih nima dost. Gre za 170eur. Sam sem vse poklikal, napisal, poslikal, atečal, kometiral, komuniciral ful po uradni poti, tako da upam da sem malo zmanjšal tveganje. :D

Odvisno, kaj misliš prodajat. So stvari, ki jih je pri nas praktično nemogoče prodat za dostojno ceno. Na ebayu pa lahko, kljub visokim provizijam, dosežeš lep izkupiček.

Okapi ::
Nekatere stvari se dajo dobro prodati tudi na Amazonu. Sam sem lani en strokovni CD-ROM, vreden par sto evrov, dolgo neuspešno prodajal na ebayu, na Amazonu pa je šel v 14 dnevih. Sicer je provizija visoka, ampak to pač upoštevaš pri nastavljeni ceni.
O.
O.

Ja ebay ni lih najbolj ugoden. Ampak odvisno zakaj se gre. Za to ceno pa imaš vsaj izjemno veliko tržišče. Če imaš neko zadevo, ki se zbida do nadpričakovane cene potem ni problema. Recimo zadnjič sem nekaj prodal za $102 od tega dobim ven ca $95 kar mi je še zmeraj super, ker nikjer drugje sploh v Slo tega ne bi prodal. Če pa prodajaš nekaj kar moraš recimo dat za neko najnižjo ceno med ostalimi enakimi artikli, pa velikokrat ebay ni najboljša opcija. Če pa prodajaš nekaj kar ti leži doma že 5 let ali pa je celo mišljeno za v smeti, pa ti je potem skoraj vseeno, samo da gre in da pokriješ poštnino + nekaj zaslužka..

Od 102$ ni variante, da dobiš ven 95$, če upoštevaš ebay in paypal provizijo.
Nekatere stvari se dajo dobro prodati tudi na Amazonu. Sam sem lani en strokovni CD-ROM, vreden par sto evrov, dolgo neuspešno prodajal na ebayu, na Amazonu pa je šel v 14 dnevih. Sicer je provizija visoka, ampak to pač upoštevaš pri nastavljeni ceni.Osebno se amazona izogibam, ker ne podpira paypala, na katerega se zanašam. Tako, da tudi nakupujem tam že par let sploh ne.
O.
Zgodovina sprememb…

Od 102$ ni variante, da dobiĹĄ ven 95$, Äe upoĹĄtevaĹĄ ebay in paypal provizijo.
ok, na pamet sem govoril. tu je bolj točno.
oglas sem imel zastonj.
*pardon, seveda sem pozabil na ebay fee. -10,1$ ker je petnajst klikov da prideš do povzetka mesečnih provizij ebaya.. jao
Ja zaključek. ebay je drag. Torej 101 - 14,3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

To je po odbitku paypal provizije. Ebay provizija se obračuna enkrat mesečno. Pod my ebay - account details lahko pogledaš, koliko znaša za to transakcijo. Je pa cirka 10% od celotnega zneska kupnine in poštnih stroškov. Tako je, že nekaj časa se plača provizij tudi na poštnino.
edit - vidim, da si opazil.
edit2 - zakaj imaš pa zadržana sredstva za to transakcijo? Predvidevam, da imaš odprt case, ali je bilo mogoče izvedeno plačilo z e-čekom?
edit - vidim, da si opazil.
edit2 - zakaj imaš pa zadržana sredstva za to transakcijo? Predvidevam, da imaš odprt case, ali je bilo mogoče izvedeno plačilo z e-čekom?
Zgodovina sprememb…

Ej ne nič od tega. To imam že nekaj časa za vsa plačila. Pojma nimam zakaj. Piše mi da lahko dobim sredstva prej če:
Nevem v čemu je fora. Feedback imam 100%, keš pa je na voljo šele po 20ih dneh. Ne glede da vedno označim da je poslano, dodam tracking številko in če tudi kupec že da positive feedback (tako kot v tem primeru). Sem že dostikrat hotel to raziskat, pa se mi nikol ne da :)
Res da sem imel enkrat dispute, ker je en Francoz trdil da nečesa ni dobil in ravno tistikrat sem poslal soicialca, se pravi navadno pošto.
Samo že nekaj let nazaj od tega, niti znesek ni bil nevem kaj.
Sumim da mogoče zato ker imam samo 27 feedbackov kot seller (in 221 kot buyer), ali kašna fora ker me smatra ebay.com kot stranca. . nevem..
While you establish a successful eBay sales history, you may not have access to your money for up to 21 days. You may get it sooner, but it may take longer if your buyer reports a problem with the sale.
Get your money faster
Print eBay or PayPal labels so your tracking information uploads automatically
Manually enter your tracking information on eBay or your PayPal Transaction Details page if you ship domestically directly through USPS, UPS, or FedEx.
Mark your items as shipped on eBay.
Nevem v čemu je fora. Feedback imam 100%, keš pa je na voljo šele po 20ih dneh. Ne glede da vedno označim da je poslano, dodam tracking številko in če tudi kupec že da positive feedback (tako kot v tem primeru). Sem že dostikrat hotel to raziskat, pa se mi nikol ne da :)
Res da sem imel enkrat dispute, ker je en Francoz trdil da nečesa ni dobil in ravno tistikrat sem poslal soicialca, se pravi navadno pošto.
Samo že nekaj let nazaj od tega, niti znesek ni bil nevem kaj.
Sumim da mogoče zato ker imam samo 27 feedbackov kot seller (in 221 kot buyer), ali kašna fora ker me smatra ebay.com kot stranca. . nevem..

SG_101 ::
iz kitajske sem naročil črno torbo za 20€. dobil pa sem rjavo. kaj lahko naredim v takšnem primeru? prodajalca sem o napačnem izdelku že obvestil.

Dispute --> You received an item that was not as described in the item description.

d4vid ::
Živjo, je kdo že kaj prodajal na ebay? Kako se kupljena zadeva pošlje? Nesem na navadno pošto? Kako pošljem brez poštnine, oz. koliko je kaj poštnina v druge države za pakete teže do 3 kg?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram