Forum » Omrežja in internet » a je kdo že postavil strežnik na telemahovem kablu?
a je kdo že postavil strežnik na telemahovem kablu?
Yohan del Sud ::
Baje, da je to po novem povsem legalno in možno, odkar se je spečal z Voljo. V pogodbi (z obema) namreč niti pod drobnim tiskom ni omenjeno, da se tega ne sme narediti, prav tako človek na drugi strani telefona (pri volji, ki je sedaj telemahov kabelski isp) ni trznil, ko sem mu omenil, da to nameravam. Ima kdo več informacij o tem? Sam bi zadevo postavil najprej poskusno in če ne bo problemov, zakaj pa ne?
Aja, še
pogodba
Aja, še
pogodba
bzagozen ::
Ko sem jaz podpisoval pogodbo je bilo posebaj napisano, da dobim stalen IP naslov. To je bilo omenjeno v ceniku; saj veš - 1 mail naslov, stalna IP številka, hitrost 512/128kbs ... Prav tako pa v pogodbi nikjer ni bilo omenjeno, da ne smem postaviti strežnika. Tipa, ki mi je prišel priklopit modem sem vprašal, če lahko imam strežnike, pa je rekel, da tega "zaenkrat" ne prepovedujejo, da pa se lahko zgodi v prihodnosti. To je bilo pred dobrim letom. Sem pa gledal cenike sedaj na Volji in sem opazil, da se hvalijo s tem, da bodo nekaj mesecev omogočali vsem stalen IP, potem pa le z doplačilom (Ali nudite statičen IP tudi fizičnim osebam?
Samo prvih nekaj mesecev imajo fizične osebe statičen IP brezplačen. Po poteku tega roka bomo vsem, ki bodo statičen IP še želeli, le-tega zaračunali. Podjetja imajo statičen IP vračunan v mesečno naročnino.
). Kar se pa strežnikov tiče jih pa ne zanima. Ampak, sedaj pa jaz tebe vprašam, kaj ti bo srežnik na dinamičnem IP naslovu. To je isto kot ADSL in tiste dymip.org fore. Ni pa to TO! Obstaja pa še ena fora. Ko sem jaz kupoval modem, se mi prodali šitasti NeMo kabelski modem, ki nese max 10Mbs. Zaenkrat čist OK. So se pa tudi sami zajebali, kajti ta modem ne omogoča dinamičnih IP naslovov preko DHCP. Tako, da mi ne morejo vsiliti dinamičnega IP-ja pa četudi bi ga želeli. Drugače jim pa web in mail strežniki ne delajo sivih las, probleme delajo eDonkey in podobni programi, ki jim delajo ogromno prometa.
Samo prvih nekaj mesecev imajo fizične osebe statičen IP brezplačen. Po poteku tega roka bomo vsem, ki bodo statičen IP še želeli, le-tega zaračunali. Podjetja imajo statičen IP vračunan v mesečno naročnino.
). Kar se pa strežnikov tiče jih pa ne zanima. Ampak, sedaj pa jaz tebe vprašam, kaj ti bo srežnik na dinamičnem IP naslovu. To je isto kot ADSL in tiste dymip.org fore. Ni pa to TO! Obstaja pa še ena fora. Ko sem jaz kupoval modem, se mi prodali šitasti NeMo kabelski modem, ki nese max 10Mbs. Zaenkrat čist OK. So se pa tudi sami zajebali, kajti ta modem ne omogoča dinamičnih IP naslovov preko DHCP. Tako, da mi ne morejo vsiliti dinamičnega IP-ja pa četudi bi ga želeli. Drugače jim pa web in mail strežniki ne delajo sivih las, probleme delajo eDonkey in podobni programi, ki jim delajo ogromno prometa.
www.alkoma.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bzagozen ()
SasoS ::
Kaj je sploh definicija strežnika? Je to vsak računalnik ki laufa katerikoli servis na katerega se lahko drug računalnik priklopi? Potemtakem je strežnik vsak komp z Win98 ki laufa File&Print sharing. Je strežnik računalnik ki laufa ftp, www? Kaj pa če imaš samo ssh, al pa smtp...vsekakor je težko postavit definicijo. Bolj se je pomoje treba vprašat po razlogih zakaj se take postavke dajejo v pogodbe. Prvič sigurno zato da lahko nekomu ki bo dejansko uporabljal povezavo za serviranje vsebin internetu zaračunaš več keša. Drugič pa zato, da nekomu ki recimo postavi kakšen warez server lažje prekineš pogodbo . Navsezadnje so bili tudi predlogi da bi bil ISP odgovorn če se kršijo avtorske pravice na njegovih povezavah. S tem se pač znebijo dela odgovornosti ("Sej mi tega itak ne dovolimo" ). Pomoje no, da če so kolkertolk fair ne bojo težil nekomu, ki si recimo postavi ftp, pa ssh zato da lahko dostopa do svojih datotek od kjerkoli in zadeva ni public pa če seveda poskrbi za zadosten security...
Drugače pa postavitev dynip domeme ni nič lažjega in zadeva špila čist gut. Pač, namesto ipja uporabljaš domain name in zadeve delajo normalno...
Drugače pa postavitev dynip domeme ni nič lažjega in zadeva špila čist gut. Pač, namesto ipja uporabljaš domain name in zadeve delajo normalno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
Yohan del Sud ::
Saj, zadeva postane precej bolj enostavna s statičnim IP-jem.
Če sem jih prav razumel, je ta ponudba namenjena predvsem malim podjetjem in s.p.jem za postavitev strežnikov z manj prometa. Za tem stoji Volja, ki je kupila del pasovne širine telemahovega kabla in tako postala privlačnejša in konkurenčnejša (četudi 12000 sit na mesec ni malo).
Mene samo zanima, kako se zadeva obnese v praksi, da me ne bodo izklaplali kar v tri dni, oziroma da se cela mreža ne zaštopa parkrat dnevno...
Če sem jih prav razumel, je ta ponudba namenjena predvsem malim podjetjem in s.p.jem za postavitev strežnikov z manj prometa. Za tem stoji Volja, ki je kupila del pasovne širine telemahovega kabla in tako postala privlačnejša in konkurenčnejša (četudi 12000 sit na mesec ni malo).
Mene samo zanima, kako se zadeva obnese v praksi, da me ne bodo izklaplali kar v tri dni, oziroma da se cela mreža ne zaštopa parkrat dnevno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | t2 trdi dinamični IP 2 meseca isti IP (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 15609 (13924) | AndrejO |
» | Dinamični IP problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4571 (4004) | NeMeTko |
» | Kako zamenjati fiksen IP !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3063 (2748) | Sergio |
» | Hoste!Oddelek: Omrežja in internet | 1151 (949) | whatson |
» | TELE-TV kabelski uporabniki pozor!Oddelek: Omrežja in internet | 3362 (2632) | SubOrbit |