» »

okvara prenosnika?

okvara prenosnika?

Boroot ::

pozdrav,
zgodilo se mi je sledeče. Sredi navadnega brskanja po netu mi je komp frizno.ni dal glasu od sebe sem ga resetiral.Ko se je nalagal je zabluzo pri loadanju windowsov.sem spet resetiral, pol pa ne prišo niti več mimo dos zagona. Oz sploh nisem več prišo v bios ker se je po nekaj sekundah resetiral.Nato mi je nekako uspelo bootat iz usb-ja kjer mam nalozen ubuntu.se je zagnal mi je napisalo da se je sistem obnovil pa še neki blabla da priporoča restiranje za možno popravitev. pa sem resetiral in zagnal windows varni način je šlo pol pa še navadni način in je stvar magično spet delovala.
1 tedn
zdaj se mi je zgodilo spet isto s tem da zdaj spet niti do biosa ne pridem v bistvu ne morem 0. Sprobal sem že razne stvari vem da disk dela, prav tako rami in ekran, včasih občasno ko je "sreča" se mi nariše ona HP slikica pol pa dalje isit problem se resetne po nekaj sekundah.Če sse komu vsaj pribl sanja kaj bi lahko blo naj prosim pove vsak informacija mi bo pomagala.
jaz sumim da je šla matična po gobe
pa ravno priročno ko mi je pred 2 tednoma potekla 1 letna garancija;(
za vse odgovore se vnaprej zahvaljujem

LP

ender ::

Kako veš, da težava ni v RAMu in disku - si jih s testiral, in če si jih, s čim?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

ram ni ker sem moje ramo vstavo v kolegov prenosnik in so špilali prav tak sem dal moje rame v njegove in so špilali.
disk sem vrgo vun pa sem priklopo preosni disk na kterega sem nalozo windowse is domacega kompa pa tut ni slo
prenosnik je drugac hp pavilion dv6000

Testiraj RAM z memtest86+, v svojem prenosniku (pusti čez vsaj en prehod, kar lahko traja nekaj ur). Če je z RAMom vse v redu, testiraj še disk z diagnostičnim orodjem, ki ga ponuja proizvajalec (pogledaš na disk od katere firme je, greš na njihovo spletno stran in poiščeš program za diagnostiko; če imaš slučajno Toshibin disk, uporabi orodje od Hitachija ali Seagata, ker Toshiba ne ponuja svojega orodja).

ne morem 0 namestit na prenosnik ker ne pridm niti v bios. bom pa testiral na drugem laptopu vse skup.

Če ne prideš niti do BIOSa, je verjetno crknil ali RAM, ali pa matična plošča.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11115190 (13752) Berni_01
»

Ko prižgem računalnik se takoj ugasne

Oddelek: Strojna oprema
223520 (3131) r3dkv1c4
»

kaj bi bilo narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81636 (1194) allex
»

Črn zaslon ob vklopu. :S