» »

Zoom delčka slike

Zoom delčka slike

bosces ::

Pozdravljeni vsi forumaši,

zanima me če kdo pozna oz uporablja program ki bi zoomiral delček slike ki bi ga označil. Recimo, imaš fotografijo in z miško označiš delček slike, ki ti ga poveča čez zaslon, pa da je ločljivost še vredi

___ ::

to je preprosto nemogoče, razen če uporabljaš fotoaparat ki dela vektorske slike namesto točkovnih...(ali tak sploh obstaja???)

razlog: če točkovno sliko povečaš, povečuješ slikce...slej ko prej bodo piksli v velikosti lego kock in neboš videl nič...

če povečuješ vektorsko sliko ni problema ker se tako in tako le funkcije računajo in slika ostaja ista...pisava je naprimer vektorska..povečaj pisavo v WORDU na 150, in bo ševedno enako ostra kot pri 10

deloma pomaga če imaš fotoaparat z 10 megapixli, vendar je tudi tu precejšnja omejitev pri povečavi...vsaka točkovna slika ima nex maksimum do kamor lahko povečuješ zadevo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

Matej_K ::

Kak da ne? Kaj pa uni pri CSI na tvju, lohka povečujejo v nedogled?

>:D >:D
... .. .

Loki ::

obstajajo pa programi, ki iz nejasne slike naredijo jasno. samo mora biti dovolj velika locljivost seveda.
I left my wallet in El Segundo

___ ::

:) hahaha:)
Matek K...ta me je nasmejala:) uni pri CSI imamo tudi neke fency šmency programčke da se vse vrti in neke high tech animacije in ogromne monitorje:)hahaha:) kot da bi gledal kak znanstveno fantastičen film iz prihodnosti:):):)

Loki...če mi poveš ime tega programa, ki sliko naredi jasno bi ti bil zelo hvaležen saj bi tako lahko popravil marsikatero slabo fotografijo...
seveda pa mislim na program ki naredi sliko JASNO in ne bolj "ostro". videl sem namreč že veliko programov ki so sliko naredili bolj ostro na tak način da so poudarili robove, kot da bi jih pač prevlekel z nečim..pa vendar s tem redko kaj pametnega narediš....taka slika ponavad niti za ozadje namizja ni primerna če hočeš imeti lepo ozadje...:)
Tako da če kdo zna boscesu pomagati, bo s tem pomagal tudi meni:) preizkusil sem že precej programov za obdelavo slik, ampak vedno ko sem hotel kaj izrezati in povečati, sem ugotovil da bom moral naslednjič pač bolj paziti kako slikam in kako uporabljam zoom da bo slika lepa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

MK42 ::

GIGO
Garbage in garbage out

Naučte se photoshop.

teddy81 ::

Photoshop je zakon.

Edit: Če ga znaš uporabljat...
My vlog: http://vlog.teddy.si
My web: http://www.teddy.si
Instagram: https://instagram.com/tadeypremusic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: teddy81 ()

tempoFlow ::

Kot mi je kolega nekoč davno razlagal. Ful bi bilo fajn, da maš sliko ene dečve na jadrnici (npr. 1024x768)...
Pol pa povečuješ, pa povečuješ, pa povečuješ, pa se zaustaviš ko vidiš njene nosne dlake :)

BigWhale ::

Ce imas MovieOS potem to nardis brez problema.

___ ::

kako? če sliko povečaš, s tem povečaš tudi točke...in je pixel namesto tiste mejhne pikice kar na lepem v velikosti lego kock...kako boš iz tega naredil jasno sliko?to je praktično nemogoče...slika ne vsebuje toliko detajlov da bi lahko zoomiral v neskončnost.edino če bi imel vektorsko sliko...potem bi bilo pa drugače

Ziga Dolhar ::

Slika na ravni pikslov (beri: odtenka barve v primerjavi s sosednjimi piksli) vsebuje mnogo več detajlov, kot jih more "opaziti" človek. Analiza teh podatkov sicer ne more povedati, kakšni dejansko "so" vmesni, neznani "piksli", jih pa zna prevdideti.

Pa tu ne gre le za računanje "srednjih vrednosti".
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Ne moreš kar brezmejno povečevati, ker že v osnovi slika ne zajema detajlov (npr. že omenjene nosne dlake) in kar ni na originalu, si noben program ne more kar izmisliti na povečavi.

Ziga Dolhar ::

Cesar 'ni', si res ne more izmislit.

Ampak ce clovek necesa ne razpozna, to se ne pomeni, da tega 'ni'.

P.s.: da ne bi kdo mislil, da zagovarjam Movie OSe, prosim lepo :-)
https://dolhar.si/

imagodei ::

OK, določene stvari se da ekstrapolirat, ampak v osnovi je tako, da če ni podatkov, jih katerikoli program pač ne more "pogruntat".

Bolj konkreten primer: recimo, da slikaš množico, nekje v daljavi pa ujameš v kader še eno osebo. In jo hočeš zumirat oz. povečat, nakar ugotoviš, da je ločljivost tam absolutno preslaba in da sliko obraza sestavlja vsega skupaj 20x20 pikslov.

Z super duper programom bi iz tega res lahko ekstrapoliral marsikaj, problem tega pa je, da bi lahko iz take slike obraza dobil ven karkoli bi želel: Georgea Busha, luštno blondinko, Pol Pota v mladih letih... Program lahko ekstrapolira mnoge informacije, to ali ima oseba prifrknjen nos ali pa kljukastega, se mora pa direkt izmislit. Ali ima zelene ali modre oči, ali ima štrleča ušesa, zašiljeno brado... Ali je postavljena malo v profil, ali ima kakšno okvaro in ima nesorazmeren obraz - vse to so uganke, ki jih ob pomanjkanju informacij ne more noben program rešit.
- Hoc est qui sumus -

bosces ::

bluefish ::

jah, gre se za panoramsko sliko, ki je posneta iz več manjših. Nima veze s povečavo.

Sicer pa, ko je nekdo že omenjal CSI - že kar dolgo nazaj me je nasmejalo, ko so iz fotografije ugotovili, kdo je napravil posnetek. In to tako, da so povečali odsev v enih od sončnih očal. Me je čudilo, da se niso spravili kar povečevanja iz očesa.

Senitel ::

to so pa amerikanci:
http://gigapan.org/viewGigapanFullscree...

Če pogledaš osnovno stran gigapan.org lahko pogledaš še več takih slik.
Na GigaPxl Project je pa malo boljši opis postopka in nekaj primerov slik.

Ampak ce clovek necesa ne razpozna, to se ne pomeni, da tega 'ni'.

Malo pozno ampak... >:D V bistvu se nekatere stvari da dokazat da niso mogoče. In pri digitalnih fotografijah dejansko gre samo za "pametno računanje srednjih vrednosti" (in temelj pri tem je da pixel ni pravokotnik). Pigeonhole principle.

Infinity ::

jah, gre se za panoramsko sliko, ki je posneta iz več manjših. Nima veze s povečavo.

Sicer pa, ko je nekdo že omenjal CSI - že kar dolgo nazaj me je nasmejalo, ko so iz fotografije ugotovili, kdo je napravil posnetek. In to tako, da so povečali odsev v enih od sončnih očal. Me je čudilo, da se niso spravili kar povečevanja iz očesa.


so tudi iz očesa ;((

bluefish ::

heh, potem pa sploh fino.
Mi je ta CSI prav hecen, ko dobivajo idealne dokaze čisto povsod. Na nekem predmetu, ki ga po zdravi pameti prijema en kup ljudi, najdejo le en skorajda perfekten odtis, le ta pa je ravno prisoten v bazi. Enako je z lasmi - en las, DNK že kar v vseh bazah.

Potem pa dobiš idealizirane predstave nekaterih ljudi o tem poklicu, ko si predstavljajo, da bodo sledovi ležali povsod naokrog in jih bo le potrebno flikniti v nek računalnik pa bo storilec znan. Nato bo sledilo še zaslišanje podkrepljeno z grožnjami in primer je rešen.

Pyr0Beast ::

da ne omenjamo tiste drobtinice kruha ki jo oko sokolovo ugleda ze iz premikajocega avta. :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Bellzmet ::

Ah pozabte CSI. To je itak znanstvena fantastika in je jo treba kot tako tudi gledati.

Če pa izklopiš ZF je pa res ogromno buč.

Drugače mi je pa prav smešno, ko sem tistile gigapan od Obame dobil ene 3x po mailu. In folk ves zaprepaden ugotavlja kakšno tehnologijo imajo ti zlobni amerikanci. Hehe dejansko se da pa z vsakim digitalcem, ki ima malo boljši zoom narediti isto...ignorance is bliss.

blackbfm ::

uni pri CSI imamo tudi neke fency šmency programčke da se vse vrti in neke high tech animacije in ogromne monitorje:)hahaha:) kot da bi gledal kak znanstveno fantastičen film iz prihodnosti:):):)


Najbolj butast mi je pa, ko računalnik kar nekaj piska med obdelavo slike ali pa izpisovanjem črk "pip pip pi". Pa to je čiz pri vseh filmih:))

imagodei ::

To itak. Pa med iskanjem prstnih odtisov mora seveda vsakega prikazat in ob tem spuščat čudno pokljanje ob vsaki sličici: tk tk tk tk tk... Kot bi imel fotoaparat na continuous shot, sam mal hitrejš.
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafični programi

Oddelek: Programska oprema
142665 (2315) Dpool
»

Neberljivo besedilo na sliki

Oddelek: Zvok in slika
71160 (985) gddr85
»

Photoshop + Vektor

Oddelek: Programska oprema
122527 (2218) shark_nm
»

kateri program?

Oddelek: Programska oprema
61316 (1246) sammy12
»

program za povečanje slike brez popačenja

Oddelek: Programska oprema
156087 (5802) karafeka

Več podobnih tem