» »

Program za pregled napak?

Program za pregled napak?

bigbug ::

Pozdravljeni,

Imam prenosni računalnik in na njem Visto. Računalnik mi med delom dostikrat zamrzne in mi ne preostane drugega kot hard-reset oz včasih že pri zagonu viste tik preden naj bi se postavila ostane črn zaslon nato je pravtako potrebno fizično računalnik ugasniti. Obstaja kakšen program s katerim bi lahko pregledal računalnik tako strojno kot programsko opremo in tako izvedel kaj je narobe?

hvala

LP

bluefish ::

Vse v enem boš težko našel. Če je RAM, potem uporabi Memtest ali kar v Visto vgrajen program Windows Memory Diagnostic.

solatko ::

Dobro bi bilo, ko bi napisal kateri model, koliko RAM-a..... Imaš visto posodobljeno z vsemi popravki, saj meni tekoče deluje na HP nx6110 pri 1GB spomina, res pa aero in grafični učinki ne delajo, zaradi pre zanič grafike, vse ostalo pa dela hitreje, kot je prej dela XP.

Asus M70VN 4GB rama.

Nadgrajeval si RAM-e, zato najprej preveri, če je vse v redu z njimi. Če starih nisi še prodal, jih poizkusi. Vsekakor poženi pregled RAM-ov ali poizkusi samo z enim. Ta mašinca bi morala visto poganjat za šalo. Po vsej verjetnosti RAM-i ali napajalnik oziroma baterija.

Rama je že v osnovi 4 GB. Sem pa našel v visti zapisano napako, ki morda povzroča sesuvanje:
Podpis težave
Ime težave: LiveKernelEvent
Področne nastavitve: 1060
Dodatne informacije o težavi
BCCode: 117
BCP1: A05E1008
BCP2: 8E6D94F0
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

blueFish: Kje v visti se nahaja Windows Memory Diagnostic?

Na control panelu.

Sem nasel. Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bigbug ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blue screen - zakaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111609 (1309) BlackCaiman
»

Kako ugotoviti kaj mi serje? Bluescreeni...

192714 (2105) Cold1
»

Vsakak igra zašteka

Oddelek: Igre
18975 (839) xardas212
»

Testiranje RAMa

121857 (1736) bluefish
»

HW težave (blue screen)