Forum » Loža » Problematika na spletu objavljenega CV-ja
Problematika na spletu objavljenega CV-ja
GregiB ::
Halo...
Kaj storiti oz. kako reagirati, ko objaviš CV na netu, najde ga pa tvoj..... delodajalec?
Kaj storiti oz. kako reagirati, ko objaviš CV na netu, najde ga pa tvoj..... delodajalec?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
- spremenil: Tomi ()
imagodei ::
Odvisno od tega, kaj stori pred tem tvoj delodajalec...
Če ti da povišico, potem nič :)
Če ti da povišico, potem nič :)
- Hoc est qui sumus -
tempoFlow ::
Načeloma svojega odhoda pri nas ni najbolje razglašati okoli. Jaz sem pri menjavi službe (2x) o menjavi delodajalca obvestil šele, ko sem imel pisno potrdilo od novega, da me sprejme.
Sicer pa ni nič narobe, če tvoj sedanji delodajalec ugotovi, da iščeš novo službo. Poveš mu preprosto, da si pač odprt za nove izzive :).
Pri večini zaradi tega ne bi smel imeti problemov, vseeno pa se najdejo izjeme.
Lahko te zafrkava, lahko pa ti, kot je bilo v prejšnjem postu omenjeno da povišico (tudi to se dogaja).
V primeru, da te prične zafrkavati, tako ali tako veš, da je bila tvoja odločitev, da zapustiš firmo pravilna.
Sicer pa ni nič narobe, če tvoj sedanji delodajalec ugotovi, da iščeš novo službo. Poveš mu preprosto, da si pač odprt za nove izzive :).
Pri večini zaradi tega ne bi smel imeti problemov, vseeno pa se najdejo izjeme.
Lahko te zafrkava, lahko pa ti, kot je bilo v prejšnjem postu omenjeno da povišico (tudi to se dogaja).
V primeru, da te prične zafrkavati, tako ali tako veš, da je bila tvoja odločitev, da zapustiš firmo pravilna.
GregiB ::
Heh... štos je v tem, da imam osebno CV na netu že leta in leta, samo dopolnjujem ga. Zdaj pa sem pri novem celodajalcu, ki pač sprašuje, kaj dela moj CV na portalu kadrovskega posrednika?!
Tudi sam sem mnenja, da je to nekaj normalnega, je pač človek odprt za nove priložnosti. Problem nastane, če se začne delodajalec spraševati, ali se splača v takšen kader kaj investirati...
Tudi sam sem mnenja, da je to nekaj normalnega, je pač človek odprt za nove priložnosti. Problem nastane, če se začne delodajalec spraševati, ali se splača v takšen kader kaj investirati...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
> "Problem nastane, če se začne delodajalec spraševati, ali se splača v takšen kader kaj investirati... "
Hm, to je njegov problem. Povej mu, da si pač na trgu delovne sile in da naj te ustrezno motivira, da boš ostal pri njem. Če najdeš boljšo ponudbo, greš drugam. Pošteno povedano, odkrite karte - nima kaj težit. Delaš za denar, če pa hoče lojalnost, naj si kupi psa.
Hm, to je njegov problem. Povej mu, da si pač na trgu delovne sile in da naj te ustrezno motivira, da boš ostal pri njem. Če najdeš boljšo ponudbo, greš drugam. Pošteno povedano, odkrite karte - nima kaj težit. Delaš za denar, če pa hoče lojalnost, naj si kupi psa.
- Hoc est qui sumus -
Invictus ::
Bi se strinjal z imagodei.
Nima ti kaj težiti. rečeš mu lahko da se ti ne da brisati CV-ja iz neta. Pika.
Ko ti dajo plačo, te kupijo za 8 ur. CV na netu je že privat zadeva.
LP I.
Nima ti kaj težiti. rečeš mu lahko da se ti ne da brisati CV-ja iz neta. Pika.
Ko ti dajo plačo, te kupijo za 8 ur. CV na netu je že privat zadeva.
LP I.
opeter ::
> "Problem nastane, če se začne delodajalec spraševati, ali se splača v takšen kader kaj investirati... "
Hehe, imagodei, kakšen post. Torej, dandanes ves nihče ni lojalen, samo če je dovolj dobro plačan?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Ne pravim tega. Pravim, da bi tako moralo biti na trgu dela. Delodajalci se premalo zavedajo, da je trg dela ravno tako TRG. Redko kdo dela zgolj zaradi užitka, še redkejši so tisti, ki delajo zaradi lojalnosti. Še tisti, ki v svojem delu res uživajo, zahtevajo plačilo (nemalokrat znajo biti to celo najdražji kadri). Na šiht hodimo primarno zaradi denarja, če ne bi rabili denarja, bi si večina verjetno hitro našla boljšo zabavo, kot 8 ur pokoravanja nadrejenim.
Se pravi, ne pravim, da bi moral biti kurba oz. lojalnost na vseh področjih življenja pozabit (pravzaprav, če imaš res dobro službo in dobro plačo, potem si lahko celo lojalen in nimaš na spletu 24/7 objavljenega CV-ja). Pravim, da bi moral v službi pozabit na lojalnost, vsaj dokler nimaš solidnih delovnih pogojev.
Se pravi, ne pravim, da bi moral biti kurba oz. lojalnost na vseh področjih življenja pozabit (pravzaprav, če imaš res dobro službo in dobro plačo, potem si lahko celo lojalen in nimaš na spletu 24/7 objavljenega CV-ja). Pravim, da bi moral v službi pozabit na lojalnost, vsaj dokler nimaš solidnih delovnih pogojev.
- Hoc est qui sumus -
Tomi ::
Poznam dosti ljudi, ki so zelo zadovoljni v svojih službah, pa imajo pri več kariernih firmah svoje CV-je. V tem ni nič napačnega.
Tudi sam imam CV v dveh ali treh kariernih firmah, in ker resno razmišljam o menjavi službe, bo verjetno šel tudi do potencialnih delodajalcev neposredno.
Tudi sam imam CV v dveh ali treh kariernih firmah, in ker resno razmišljam o menjavi službe, bo verjetno šel tudi do potencialnih delodajalcev neposredno.
metrodusa.blogspot.com
BigWhale ::
Jaz imam CV ze skoraj deset let na internetu. Pa kaj? V tej firmi kjer sem zdaj sem precej zadovoljen, tezko, da mi kdo ponudi kaj vec. Ampak to se ne pomeni, da bo tako do moje penzije. :) Zdaj bom pa vsakic sproti CV gor pa dol dajal?
Meh, saj to verjetno tudi tvoj delodajalec razume.
Meh, saj to verjetno tudi tvoj delodajalec razume.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobra vprasanja za novo delovno mesto (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13969 (10293) | Invictus |
» | Etika do potencialnega delodajalca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16510 (13947) | Furbo |
» | Jamranje (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 9676 (7178) | ZLOky |
» | Študentsko delo ali hitra diplomaOddelek: Loža | 7679 (5783) | Tomi |