» »

Kako star naslov prenest na domeno .si ?

Kako star naslov prenest na domeno .si ?

Suly ::

Zdaj ko lahko domeno .si registriramo tudi fizični uporabniki me zanima, kako naj orginal naslov svojega foruma, prenesem naprimer na novo domeno .si, npr. www.xyz.si ?

Rad bi se znebil dolgega naslova, ki si ga pač vzame ponudnik foruma.

Opazil sem da je ogromno ponudnikov za registracijo .si domene (tudi različne cene), pa me zanima kaj bi blo najboljše/najhitreje za moj način prenosa/registracije ?

gregyk ::

Z registracijo domene .si brez gostovanja, dobiš res samo domeno in nič drugega. Potem moraš pri ponudniku pri katerem si domeno kupil, v nadzorno ploščo za tvojo domeno vnesti še DNS strežnike, da bo vse skupaj sploh začelo delovati.

Jaz sem uporabil: http://freedns.afraid.org/

Ko se registriraš potem vpišeš za .si domeno tam kjer si jo kupil DNS strežnike od afraid.org (ns1.afraid.org, ns2.afraid.org, ...) in potem imaš tudi možnost da preusmeriš vse zahtevke ki pridejo na tvojo www.xyz.si domeno na katerikoli drugi naslov na internetu.

Suly ::

hmmm ... obstaja kakšen bolj enostavn način za razložit :S pač da bi nekdo vpisal: www.forum.si ... in bi s tega linka povezalo na orginal naslov www.forum.blablabla.com ...

gregyk ::

Če hočeš .si domeno, boš le-to moral vpisati v DNS da bo dosegljiva in lahko uporabiš zgornji postopek za preusmeritev.

Drugače pa lahko uporabiš http://url.si (izbereš subdomain)in tu narediš preusmeritev, ampak potem bo tvoja domena: xyz.url.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako dodati domeno v voljin dns streznik

Oddelek: Omrežja in internet
62811 (2400) Ice-Heki
»

DNS server notify . server ali kakorkoli že?

151444 (1444) fiction
»

Postavitev web serverja na domači mašini z WinXP

143138 (2803) Gwanaroth
»

free-domena

Oddelek: Izdelava spletišč
194711 (3728) Gandalfar
»

Za lastnike spletih domen!