» »

tečen problem pri ugašanju XP-jev

tečen problem pri ugašanju XP-jev

TheJack ::

Če WindowsiXP dolgo časa laufajo, še posebej pa, če se kakšna zadeva spreminja v ''start'' meniju (recimo, da inštaliram nov program), se mi ob ugašanju (restartanju) pokaže okno z napisom 'explorer.exe shutting down' (ali nekaj takega). Nato (ko se tisti meter napolni) pa mi vedno pokaže 'explorer.exe not responding'. Če ne klikneš cancel kar sam, se zadeva čez nekaj sekund sama restarta.
Windowsi2000 mi tega niso počeli.

Res da vse skupaj ni ravno big deal, je pa vseeno zoprno.

Ve kdo, kako naj stvar zrihtam?

CaqKa ::

kako boš stvar zrihtal ti ravno ne morem povedat.. to bo mogoče andrej vedel... vsekakor pa to ni zaradi smiptomov ki si jih napisal... pomojem vsaj...
kar se pa glede okna tiče ki se pojavi:
če stisneš end now bo program takoj killalo.. če pa boš stisnil cancel tak kot to ti narediš pa valda še bolj dolgo traja.... naslednic stisni "end now" potem boš pridobil na tistem času ko zdaj čakaš.
explorer exe je zadolžen za celoten task bar in vse skupaj... tista okna za kill task se pa ofnajo ponavadi takrat ko se kakšen program ne odziva več... nasvet: predno naslednič izklaplaš računalnik počakaj malo če še slučajno explorer kaj dela... potem pa izklopi winse, dosti več možnosti je da explorer nebo javil napake.. sicer pa moj nasvet za vse
uporabljate hibernate

TheJack ::

Problem je v tem, ker se to takorekoč redno pojavlja! Seveda bi lahko stisnil 'end now', ampak zakaj mi to sploh počne? Poleg tega pa vedno, brez izjeme, nikoli sam ne zapre programa (explorer.exe), ampak napiše 'explorer.exe not responding', nakar se čez nekaj sekund (če prej ne klikneš 'end now') normalno resetira oz. ugasne.

Nikoli ne ugašam računalnika z gumbom, ampak s 'turn off', tako da se ugasne (resetira), ko konča, kar sam. Tudi reset tipke ne uporabim skoraj nikoli (kar je sicer prijetna sprememba glede na 98 ;)).

TheJack ::

Ravno sedajle se je to še enkrat naredilo, pa sem bolj natančno pogledal...

Ko pritisnem na 'restart', mi napiše čisto zgoraj v oknu 'end program - explorer.exe', nekaj nižje pa ''ending program, please wait...' še nižje pod tistim metrom pa 'end now'. Ko pride meter do konca, pa napiše spet zgoraj v oknu ''explorer.exe', nekoliko nižje potem 'this program is not responding', še nižje pa 'cancel in 'end now'. Čez nekaj sekund se zadeva sama restarta.

Aljo1 ::

Imam isti problem. Vedno ko kaj novega smemam, instaliram driverje...
To dela ze 1/2leta, medtem ko sem winXP se dostikrat instaliral.

Dusko ::

Poskuste s srogramom XPAntiSpy.Mislim s tem programckom lahko nastavis dosti stvari da se ti messenger ne zalauga,da ti winsi ne javlajo,a je prislo do napake in da ce zelis poslati sporocilo microsoft-u. Pac odkar mam jaz ta programcek mi tega nic vec ne javlja sem s tem onemogočo. PAč nisem pa ziher če je to ta program naredo.

CaqKa ::

andrej?

TheJack ::

andrej, vesel bi bil tvoje pomoči.

teac ::

Vedno, ko se windows ugašajo, še v ozadju tečejo nekateri servisi in programi. Preden se računalnik ugasne, jih mora sistem zaustavit. Preden on to naredi, pa traja nekaj časa, nekateri pa se ob tem nehajo odzivat
Probaj z naslednjim:
Start->Run->regedit->HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control.
Najdi WaitToKillServiceTimeout odpri in spremeni vrednost iz 2000 (default) na npr. 150 ali pač kolko želiš (nižje je, prej se bodo vsi programi in servisi ugasnili).

Probaj s tem in poročaj, če bo kaj pomagalo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: teac ()

TheJack ::

Na žalost ne najdem tegale WaitToKillServiceTimeout. Ne tam, kjer si napisal, ne kje drugje (sem iskal s 'find' v regeditu).
Morda je pod kakšnim drugim imenom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Dusko ::

ej jacko naredi lepo po vrsti tak kot je napisano in bos takoj ansel jaz sem.
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Contol
to maš na levi na desni pa maš 4 vnose v register in ta zadnji je ta kjer spremeniš vrednost.Nič ne brskaj dalje po onih mapah ki so na levi.Mislim če pa še zdaj enveš pol pa nujno k okolistu. ajde pa brez zamere.

TheJack ::

:8)

Prav imaš. Tja na desno nisem pogledal. Že rihtam.

TheJack ::

Zgleda da dela. Komjuter se je restartal v rekordnem času.:D Hvala teac.

Še podvprašanje: Vrednost sem spremenil iz 20000 v 150. Lahko to ''hitro ugašanje aplikacij'' kaj škodi sistemu?

andrej ::

zadeva lahko naceloma skodi. Recimo, word rabi nekaj casa, da zbrise recimo temp datoteke. ce ma premalo casa in ga sistem prehitro ubije potem te temp datoteke ostanejo... to je samo primer ki mi je padel na misel... pri ostalih programih je isto... sistemu, kot celoti pa ne skodi...

teac ::

Aja, sem ti pozabil napisat, da je na desni strani..ups. Zdaj ne vem, kako nizko lahko greš (kot je andrej rekel, lahko to celo škodi8-O ). Sicer pa imam jaz naštimano na 200, ker mislim, da je čisto dovolj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"obešanje" Xp pri shutdownu

Oddelek: Pomoč in nasveti
135914 (5272) k4vz0024
»

winxp, safe mode ne dela, problem z registrom

Oddelek: Pomoč in nasveti
51968 (1900) SkIDiver
»

Počasna zaustavitev sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
131042 (1042) N-E-O
»

[Windows] Zaustavitev sistema ne deluje

Oddelek: Operacijski sistemi
91846 (1610) kriko1
»

Računalnik porabi OGROMNO časa da pride v windowse

Oddelek: Strojna oprema
141060 (853) Buggy

Več podobnih tem