» »

Programiranje za Win CE

Programiranje za Win CE

maverick ::

Zanima me če je že kdo programiral PalmTop-e. Jaz bi se tega "moral" nujno naučiti, pa nikjer ne najdem ničesar s čimer bi si lahko pomagal.:'(

andrej ::

cakaj malo. Tukaj je par razlicnih zadev.

1. Ce hoces programirat za Palme, potem programiras za PalmOS -> http://www.palm.com/developers/

2. Ce programiras za Pocket PC-je, potem programiras za Windows CE. V tem primeru rabis:
- Embedded Visual Studio 6, ki da dobis zastonj od MS
- in SDK za napravo, za katero zelis programirat. To dobis od proizvajalca naprave ali od MS-ja - odvisno od naprave.

maverick ::

Programirat moram za WIN CE, se pravi za Pocket PC (v čem pa je razlika med Palmtopi pa ne vem). V glavnem v firmi imamo neko napravo, ki meri šume. Do sedaj je zadovoljeval notebook, sedaj pa "baje" ni več vredi, pa bi radi imeli PocketPC. Zanima me, kako se programira tale naprave.:))

andrej ::

V bistvu velike razlike ni. Vsem recemo dlancniki. Dlancniki, ki jih poganja MS OS se imenujejo Pocket PC-ji. Dlancniki, na katerih laufa PalmOS, in jih primarno izdeluje podjetje Palm (zdaj USR, oz. 3Com) pa se imenujejo Palmi. Ideja je ista bistvena razlika pa je v OS-u in seveda razlicnem hardveru.

Ce programiras za Pocket PC sploh nimas tezav. V bistvu je okolje isto kot obicajen Vistual Studio, programiras pa lahko v obicajnem Vistual C-ju ali Visual Basicu. Skoraj vse kar poznas na pravih PC-jih mas tudi na Pocket PC-jih, seveda z nekaj omejitvami, kot je resolucija, itd... Programe iz PC sveta je enostavno portirat na Pocket PC - pac odvisno od programa...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
905201 (4393) Caligula
»

Sony Ericsson P900

Oddelek: Mobilne tehnologije
212245 (1996) PrimozR
»