» »

Kako knjigo za začetnika v Javi?

Kako knjigo za začetnika v Javi?

Vlad Tepeš ::

Zanima me katero knjigo bi mi priporočal da se naučim programiranja v Javi? Prvoten cilj mi je opraviti izpit iz osnov programiranja 2 na FRI-ju. Nekak OP1 sem opravil že lansko leto, OP2 pa vsebuje kar velik preskok v sami vsebini. Želim pa tudi nekako se naučit razmišlat da bom znal nek zaokrožen problem tudi sam sprogramirat (na faxu večinoma delamo generične vaje, kjer se da v skrajni sili, določene fore "napiflat" pa mogoče zvoziš izpit, samo to ni to...!).

Ravno danes sem si ogledal v knjigarni nekaj knjig.

Prva avtorja Deitel & Deitel: Advance Java programming (al neki tazga) v glavnem cela biblija za ceno precej zasoljenih 90€. Tudi sicer se mi zdi knjiga za nekoga bolj zmedene sorte in še začetnika povrh bolj slaba izbira (vsaj zaenkrat)
Edina slovenska Java 2, po informacijah kolegov precej hitro gradi na naprednejših zadevah in je nekolk težka za razumet.
Java for dummies sej je fajn razložen, samo vseeno prešvoh :)
Zaseledil sem še knjigo Big Java (ne vem avtorja), o njej pravzaprav težko rečem je nekje umes.
In zadnja Small java (možno tud Little java, se nisem zapomnil), prav tako avtorja Deitel & Deitel, pa se mi zdi nekak najboljša kolikor sem jo uspel preletet. Posebej me zanima prav za to zadnjo če ima kdo kake izkušnje z njo?

Torej predlagate kako drugo? Katero? Internet je že kul vir aktualnih informacij, samo za učenje vsega od začetka pa se prej zgubim in pomešam vse skupaj.
Rad imam mir in svoj računalnik!

SmeskoSnezak ::

Thinking in Java. Pa še zastonj je, samo starejše verzije.
@ Pusti soncu v srce... @

MAX34216 ::

za začetnika definitivno knjiga od Joyce Farrell,
Java programming

zelo dobra, stvari so čist jasno razložene postopoma...
vse ostale imajo na začetku težje vsebine.

Tr0n ::

Essential Java od O'RELLY. Pa internet kot tak. Ogromno materiala v glavnem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Java] Povezave

Oddelek: Programiranje
2440322 (2517) RonakKumar
»

knjige za kupit ?

Oddelek: Programiranje
142260 (1274) enTuzjast
»