» »

Mrežni kabel prekratek

Mrežni kabel prekratek

tracky ::

Lep pozdrav,

Danes sem ugotovil da imam mrežni kabel speljan od modema in "skoraj" do računalnika. Trenutno uporabljam wireless, vendar sem s tem dobesedno pod dvema routerjema (router + usmerjevalnik), tako da mi še ni niti enkrat uspelo odpreti en port. Torej, ta mrežni UTP kabel je speljan iz modema, vendar mi manjata še 2 metra do moje kište. Ker je pa ta kabel speljan čez steno mi ne pride v poštev da bi kupil daljšega. Zato sem malo razmislil in nameravam kupiti switch (čeprav še ga nisem nikoli imel, upam da mislim prav ). Torej tisti kabel kateregi je 2 metra oddaljen od kište bi torej priključil v switch iz switcha pa bi še en kabel šel v kišto ne? UTP ?

Bi bil tale vredu?

http://www.mimovrste.com/artikel/254001...

Pa še enkrat če se ne motim. Za V switch in IZ switcha sta potrebna dva UTP kabla, kakor:
http://www.mimovrste.com/artikel/231001...

Hvala!

Poldi112 ::

Switch je vsak ok za to kar ti rabiš, vključno s tem ki si ga linkal.
Kabel rabiš pa samo en nabavit, ker enega že imaš. In ja, ta je pravi.

Lahko pa tudi izbereš tole cenejšo opcijo namesto switcha:
http://www.mimovrste.com/artikel/114013...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Ok hvala,

Ta link ko si mi ga ti dal, to je nekaksen konektor ne, ozr podaljšek?

madog ::

Kaj pa če bi kupil samo 8 pinski utp ženski/ženski konektor in 2 m utp-ja tako kot je rekel poldi112, samo da je tisti drag ko žafran. Pejt v Merkur ga dobiš za 0,50€

Za to da boš povezal 2 kabla skupaj ne rabiš switcha pa čeprov te pride 10€, skoznik pa 0,50€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madog ()

Ok, hvala za tole :) Zdej še pa samo nekaj. Doma imamo siolov paket, kateri vključuje SiOL TV. Imam modem Sinope 568+, ki ima 4 ehternet priključke. Prva 2 sta namenjena osebnim računalnikom, druga dva pa TVju. Torej ta kabel kateri je bil namenjen TVju sem priključil na ethernet 1, in v prenosni računalnik (tako da sem prvo sprobal stvarco). Vendar ko sem dal povezavo LAN mi ta ni delovala. Torej to stvarco sem malo raziskoval in prišel do novega spoznanja ^^ Iz Priključka ethernet 2, je ta priklopljen v router, iz routerja pa ja en priključek v wireless usmerjevalnik drugi pa v osebni računalnik. Torej bi bilo možno vzpostaviti povezavo z modemom, čeprav je že ta povezan v router? Pač bi sprva vse to povezal v osebni računalnik, kreiral povezavo in vse to delovalo?

Saj je kabel kateri je bil namenjen IP televiziji enak kablu za povezavo z računalnikom?

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Switch

Oddelek: Omrežja in internet
345373 (4464) SeMiNeSanja
»

Domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
81856 (1685) JackCola