Forum » Zvok in slika » Kako postaviti internetno televizijo?
Kako postaviti internetno televizijo?
skolar ::
Žiujo!
Zanima me če kdo pozna kak program preko katerega bi se dalo oddajati "internetno televizijo" oz pač video podatke tako kot npr. shoutcast radio, če me razumete.
Že imam veliko izkušenj z serverji vendar nikjer nisem še zasledil kako bi se dalo postaviti video "oddajnik".
Zaželjeno bi bilo oddajanje v FLV formatu da bi ga lahko gledali na različnih sistemih preko EMBEDED flv playerja na spletni strani, vendar sem se pripravljen sprijazniti tudi z drugačnim formatom sam d mi kdo pomaga :D
Lp. Skolar
Zanima me če kdo pozna kak program preko katerega bi se dalo oddajati "internetno televizijo" oz pač video podatke tako kot npr. shoutcast radio, če me razumete.
Že imam veliko izkušenj z serverji vendar nikjer nisem še zasledil kako bi se dalo postaviti video "oddajnik".
Zaželjeno bi bilo oddajanje v FLV formatu da bi ga lahko gledali na različnih sistemih preko EMBEDED flv playerja na spletni strani, vendar sem se pripravljen sprijazniti tudi z drugačnim formatom sam d mi kdo pomaga :D
Lp. Skolar
Djuro ::
Ena od variant je Windows Media Server (ki je del w2k3 in w2k8). Čeprav tu si omejen na wmv.
Potem se da streamat tudi z VLCjem. Za kej več bi mogu pa mal poguglat.
Potem se da streamat tudi z VLCjem. Za kej več bi mogu pa mal poguglat.
skolar ::
Hja to z Windows media encoderjem sem že najdu in sm sprobu, to dela ampak mi ni glih preveč ušeč.
Kako pa bi to šlo z VLC-jem?
Guglu sm in guglam pa kot nor :p sam ni lih velik o tem sam reklame programov k stanejo 500$ vendar se jih ne najde na "zastonjskih" straneh.
Kako pa bi to šlo z VLC-jem?
Guglu sm in guglam pa kot nor :p sam ni lih velik o tem sam reklame programov k stanejo 500$ vendar se jih ne najde na "zastonjskih" straneh.
gruntfürmich ::
preko vlc.ja lahko oddajaš (čarovnik, pretočiš na omrežje...). lahko mislim da iz različnih virov (disk...). sam kako pa se točno nastavi pa ne vem.
ima pa leadtek za njihove tv kartice zelo enostavno narihtano da sliko oddajaš v omrežje, wm.kodek.
ima pa leadtek za njihove tv kartice zelo enostavno narihtano da sliko oddajaš v omrežje, wm.kodek.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Download video (flash) iz rtvslo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 57154 (19564) | Pizzicato |
» | rtv - download posnetkovOddelek: Zvok in slika | 13885 (7142) | Valvoline |
» | program za filmeOddelek: Pomoč in nasveti | 2983 (2729) | Izi |
» | Program za streaming videa preko neta - iz DV v video streamOddelek: Programska oprema | 1485 (1438) | AndrejS |
» | video in filmi z internetaOddelek: Pomoč in nasveti | 5031 (3819) | PaX_MaN |