» »

Je smiselno imeti 768 RAMa v C 500 ?

Je smiselno imeti 768 RAMa v C 500 ?

Flash ::

Za moje potrebe je še računalnik, ki si ga lastim, kar dovolj hiter, bi pa ga kljub temu rad nabasal z RAMi (max. 768). Sedaj pa me zanima, če je to sploh smisleno? (mogoče zaradi hitrosti procesorja?)

Konfiguracija je sledeča: C500, ATI Rage Fury 16 MB, 384 RAMa, 30 GB Seagate (5400 min.).
  • spremenil: Flash ()

krucymucy ::

Se tolko rama ne rabiš! Če je smiselno jah je - če se ukvarjaš s takimi programi ki zasedejo dost RAM-a ... če pa ne nekje so delali poskuse z različnimi količinami rama optimalno je blo 384MB!

jRk0 ::

Kaj bi ti delal z 768 rama? Prvo se vprasi, zakaj bi rabo tolko rama, potem kire winse sploh uporabljas, pa zakaj pr vragu si za ta dnar ne bi rajsi kupo proca novega naprimer? ker 384Mb rama pride 30k sit kolko vem...
You fuck up once, you loose two teeth.

ender ::

če misliš, da boš ta ram izkoristil, ga kar imej toliko. vendar pazi, če še vedno uporabljaš Win9x/ME, ker imajo le-ti težave, če imaš 512 ali več MB rama (poglej v Microsoftov Knowledge base, kaj moraš narest, da bodo winsi delal). WinNT in Linux teh problemov seveda nimajo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

McHusch ::

Tenks za replye!

Uporabljam Win2k, RAMe pa bi vedel ponucati za Photoshop, 3D S Max in za lažje kodiranje DivXov recimo... Pa ponavadi imam cel kup programov zagnanih naenkrat... okoli 10 (od manj požrešnih do bolj) in tu bi verjetno prav prišlo.

ender ::

rajši si nabav nov procesor, kot pa rame, bo ielo večji učinek (vsaj pri teh verstah aplikacij)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

McHusch ::

zalaufaj TaskManager pa poglej kolk RAMa mas zasedenega pa kolk v Swapfileju, pa bos vidu

za DivX kodiranje ti bo bolj prav prišel močnejši procesor, kot pa veliko RAMa

Drugač, jst mam 256 rama na Win2K pa zalufam brez problema tut 15 aplikacij (brez škrtanja po disku), tko da je za tvojo konfiguracijo pa po moje dovolj kr 256MB.

Ok, pole pa ne bo nič z ramov :P Ste mi vsaj prihranili nekaj keša :)

SanSan ::

Ni rami ti lahko pridejo prav v Photoshopu in spoloh v 2DSMaxu, ce delas z velikimi datotekami. Obicajno je vsaj za spodobno delo v Maxu potrebnega vec rama. Vse je odvisno od tvojega dela. Sicer pa spremljaj malo porabo rama med delanjem s temi programi. Za encodiranje Divx-ov pa ti ram res ne bo cisto nic pomagal.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

jRk0 ::

Kupi rajsi en boljsi proc, mislim, d bi ti plata mogla celo podpirat - povej kiro plato mas? pa magari se 128 rama, da bos pol mel 512, pa bo cisto kul.
You fuck up once, you loose two teeth.

Plata je neka P6BAT-ME (PC133 Gemini z VIA čipovjem na micro ATX platformi). Največ kar podpira je pa P3 (FC-PGA) - podnožji ima 2: Slot 1 in Socket 370.

krucymucy ::

No pol pa res ne rabiš če delaš samo s takimi programi, ker ti ostane še vsaj 300MB fizičnega rama frej ko se winsi zbutajo in razgrabijo tistih 60MB :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zahteve za gledanje divx filmov

Oddelek: Strojna oprema
493141 (1901) Azrael
»

Ali je mogoče simulirati ram (prepričati program da ga maš več)?

244499 (3753) roli
»

Koliko Ram-a=? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1196337 (4508) [SkA]
»

A se splaca 1gb rama?

292319 (1676) San
»

Kolko RAMa na matični plošči je dovolj?