Forum » Pomoč in nasveti » Bios Reset In Ostale Nadležnosti
Bios Reset In Ostale Nadležnosti
rasim ::
LP
Problem se je pojavlja ko se je zaradi spleta okoliščin (crknjeno stikalo rač. in nikogar doma) komp ene 100x pržgal in ugasnil zaporedno. Od takrat sem ga formatiral in dal notr še en disk in ram 512mb samo je že pred vgradnjo novi stvari to delal. Kar se dogaja je da driverji ki so prej delali zdej dajejo blue screen, aplikacije (konkretno catia) mi vržejo ven blue screen namesto da se zaženejo in če comp ni vklopljen v štrom se bios resertira na začetno stanje (datum: xy.xy.2001). Poleg tega se včasih ko ga resetiram ne zažene do konca ampak nekje na sredi obstane (ne pride do windowsov ampak že prej). Kje bi lahko bil problem? Mi je shodila baterija na matični? Ali naj dam za primarni /C:win/ disk novi disk namesto starega (drugače oba WD sata isti model)? Ali naj na novo vse naložim? Samo sem ga po vgradnji formatiral tko da nevem če je to problem?
Any idea? Čudi me to da nekaj dela OK program Catia ki ga nujno rabim pa ne?
Problem se je pojavlja ko se je zaradi spleta okoliščin (crknjeno stikalo rač. in nikogar doma) komp ene 100x pržgal in ugasnil zaporedno. Od takrat sem ga formatiral in dal notr še en disk in ram 512mb samo je že pred vgradnjo novi stvari to delal. Kar se dogaja je da driverji ki so prej delali zdej dajejo blue screen, aplikacije (konkretno catia) mi vržejo ven blue screen namesto da se zaženejo in če comp ni vklopljen v štrom se bios resertira na začetno stanje (datum: xy.xy.2001). Poleg tega se včasih ko ga resetiram ne zažene do konca ampak nekje na sredi obstane (ne pride do windowsov ampak že prej). Kje bi lahko bil problem? Mi je shodila baterija na matični? Ali naj dam za primarni /C:win/ disk novi disk namesto starega (drugače oba WD sata isti model)? Ali naj na novo vse naložim? Samo sem ga po vgradnji formatiral tko da nevem če je to problem?
Any idea? Čudi me to da nekaj dela OK program Catia ki ga nujno rabim pa ne?
solatko ::
Najprej zamenjaj baterijo na matični - potem pa lahko še napišeš, za kakšen računalnik gre.
Bom jutri menjal baterijo.
Drugače gre za
Matična: Asus A7N8X deluxe
Proc: AMD Athlon 2600+
Ram: Geil DDR 3200 400Mhz 2*512MB
Trdi disk: 2x SATA WD 80GB 7200rpm
Grafa: Geforce 5600XT 128MB
Ostalo (nepomembno):
1x disketnik
1x NEC DVD pekač
1x Pioneer DVD
Tv tuner Genius Video Wonder III
Drugače gre za
Matična: Asus A7N8X deluxe
Proc: AMD Athlon 2600+
Ram: Geil DDR 3200 400Mhz 2*512MB
Trdi disk: 2x SATA WD 80GB 7200rpm
Grafa: Geforce 5600XT 128MB
Ostalo (nepomembno):
1x disketnik
1x NEC DVD pekač
1x Pioneer DVD
Tv tuner Genius Video Wonder III
Kupljen kot ostali deli rač. - 5.2.04-torej kmalu 5let. Pa misliš da bi bil lahko to problem glede na to da zadeva funkcionira-štrom je? Po drugi strani se mi zdi dokaj možno saj mi kdaj pa kdaj Asusov PcProbe javi nihanja voltaže (mislim da meri le na ventilatorjih?) vendar se tedaj (med javljanjem izgube U) na delovanju PC ni poznalo...
solatko ::
Osebno bi zamenjal še napajalnik, kakšen LC POWER okoli 500 w, so poceni, imajo pa dosti stabilne linije. Sistem je že dokaj star in bi mu prav prišel stabilen in zadosti močen napajalnik. Preglej še kondenzatorje.
Na srečo je bila moja teorija prava. Menjal baterijo in zaenkrat dela ok - se pravi nič blue screenov in nič ustavljanja v sredi zagona. Sem pa za vsak primer sproti še prestavil rame, resetiral CMOS... Na novo sem naložil win xp sp3. Izkazalo se je tudi da mi catia v5r18sp6 iz neznanega razloga nikoli ne bo pognala (našel sem še mnogo takih na netu), sem pa instaliral v5r16 in dela bp. Kar mi je ostalo za uštimat je še stupid video (dobesedni) Wonder trojka.
Pyr0Beast ::
lepo, da si rešil :)
Če se sistem resetira ne bo nič hudega, če se pa ugaša in prižiga pa diski zelo zelo nastradajo.
Če se sistem resetira ne bo nič hudega, če se pa ugaša in prižiga pa diski zelo zelo nastradajo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue screenOddelek: Programska oprema | 4394 (3663) | solatko |
» | Računalnik se resetira (forever)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1918 (1402) | GTX970 |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1521 (1180) | vbohinc |
» | Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2432 (1976) | amigo_no1 |
» | računalnik se mi resetira med delomOddelek: Pomoč in nasveti | 2169 (1623) | gpetrov |