» »

Welcome screen in Win XP

Welcome screen in Win XP

-ziga- ::

OS: Windows XP SP2

Imam samo enega uporabnika in ta ima aministratorske pravice. Ob zagonu mi vedno vrže okvirček za logiranje. Tam, kjer se to izklopi ne morem nič ob/odkljukat, ker je vse sivo. Takoj ko kliknem na "change the way users log in" mi javi, da ne morem spreminjati, ker en program, ki je inštaliran tega ne pusti. Gre za program za WLAN od Level One, ki je potreben za delovanje WLAN kartice. Na tem forumu sem našel tudi drug način ukinitve okvirčka za logiranje (run: control userpassword2), ampak me skrbi, da bi WLAN potem nehal delovati. Ali kdo ve, če bi še naprej deloval ali ne več? Oziroma mi lahko kdo zagotovi, da je to reverzibilen ukaz (bodisi skozi nov "run" ali prek system restore-a) saj sem enkrat že ponovno naložil sistem zaradi bedarij, ki jih nisem znal odpraviti na lep način.

Za izhod iz Windowsev pa se mi pokaže "klasičen" meni za izhod. Torej ne tri gumbi "stand-by", "restart" in "shut down" ampak tisto drugo, kjer je treba izbrati želeno in klikniti ok. Kako pa bi to spremenil?

SkIDiver ::

In zakaj potrebuješ ta program od Level One, da ti brezžična kartica deluje? Namestiš gonilnik za kartico, wireless upravitelja pa uporabi od Windows XP pa ne bo neljubih težav, ki ti jih tale program povzroča.

Zagotovo ni mogoče reči, da bi system restore vzpostavil prvotno stanje, če se programu od Level One kakorkoli zmeša, če bi uporabil control userpassword2. Drugače pa lahko v control userpassword2 sklopiš samodejno prijavo. Vendar je spet vprašanje kako bo vse skupaj razumel program od Level One.
Zato je moj nasvet, da namesti samo gonilnike za kartico in uporabi windows wireless upravitelja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

-ziga- ::

Sem hotel, ampak tega ne morem ali pa ne znam. Na CDju od Level One je samo datoteka Setup.exe, kjer so gonilniki IN program skupaj. Tako da posamezno ne gre. Sem gledal tudi na internetni strani od Level One, pa sem prav tako našel samo "paket", ki pa je bil še malo bolj zoprn in sploh ni šel stran.

SkIDiver ::

Potem pa naredi takole. Odpri upravitelja naprav, desni klik na mrežno kartico in izberi lastnosti. Na zavihku gonilniki klikni podrobnosti o gonilniku in poglej datoteko, ki jo kartica uporablja. Skopiraj datoteko nekam drugam ali pa preprosto odstrani program dol, če je datoteka, ki se ti pokaže na C:\Windows\... Še prej pa preveri mape nameščenega programa za inf datoteke.

stuff ::

Ali pa run-->msconfig v njem pa imaš zavihek startup in odkljukaj level one pa se ti nebo več zalaufu na začetku .

-ziga- ::

@Stuff
Tisto datoteko, ki naj bi bila gonilnik, sem našel in jo skopiral. Bo zdaj dovolj, če vse pobrišem in ročno izberem, da je to gonilnik za WLAN kartico?

@stuff
Sem odklopil ta program, ampak je še vedno vse sivo v uporabniški računih in daje obvestilo, da program LevelOne ne pusti spreminjanja tega in da naj ga najprej izbrišem.

SkIDiver ::

Ustvari obnovitveno točko pa poskusi. Če en boš probal ne boš vedel.

PS: Če nisi prepričan raje ne, da ne boš mene klel, če ti kaj ne bo delalo. Je pač mogoče, da se zgodi marsikaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako nastaviti internet wlan

Oddelek: Omrežja in internet
123794 (3483) -ziga-
»

HP NX6310 wireless problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
71008 (959) Spajky
»

Nokia 7650 + Bluetooth + Linux

Oddelek: Mobilne tehnologije
61160 (1090) moj_nick
»

Ali je firma LEVEL ONE uredu za hub, switch, router...

Oddelek: Strojna oprema
151595 (1377) LuckyMato
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323176 (2764) CaqKa

Več podobnih tem