» »

Računalnik zmrzne ali se pa resetira

Računalnik zmrzne ali se pa resetira

GhostMB ::

Zdravo! Imam problem z računalnikom, skoraj vedno, ko ga zaženem mi zmrzne ali se pa sam od sebe resetira, torej ga moram vsaj dvakrat ali trikrat resetirat da pridem v Windows... Sem že sformatiral cel disk, vendar ni nič pomagalo... Imam pentium(intel) 4 1.6GHz, 1.0GB RAM , RADEON 9600 PRO Family 256MB... Ne vem zakaj mi tako dela... kaj bi lahko bil disk? ali napajalnik? Kako naj vem kaj je narobe? Z rami verjetno ni ker sem dal skozi memtest...
Prosim za pomoč,
hvala
LP
Dejan

bluefish ::

poskusi zagnati v SafeMode in potem poročaj.

Sem že pa mi je zmrzno...

paljer ::

Pri starejših sistemih je največkrat razlog za slabo delovanje matična plošča. Tudi sam sem moral za p4 pred nedavnim zamenjati ploščo in sistem od takrat deluje brezhibno.

Kako bi pa točno zvedel kaj je narobe? S kakšnim programom ali kaj podobnega?

paljer ::

Poskusi svoje komponente v drugi matični plošči in preveri, če zadeva dobro deluje. Drugega načina se trenutno žal ne morem spomniti.

Kaj pa za disk lahko kako preverim, če je kaj narobe z njim... tisti scandisk, ko je na XP-ju sem dal skozi, vendar ni zaznal napak...

bluefish ::

verjetno disk ni kriv. Lahko pa vseeno poskusiš bolj temeljit pregled: Start > Run > cmd > chkdsk /r in slediš navodilom > verjetno boš moral računalnik resetirati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514333 (3499) MasterKiD
»

I7 4790K problem??!!

Oddelek: Strojna oprema
382940 (1932) Clubraider
»

Pomoč za ugotavljanje napake

7869 (654) MIHAc27
»

računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcati

Oddelek: Strojna oprema
432261 (1929) solatko
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

4312251 (11638) k0lar

Več podobnih tem