Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zmrzne ali se pa resetira
Računalnik zmrzne ali se pa resetira
GhostMB ::
Zdravo! Imam problem z računalnikom, skoraj vedno, ko ga zaženem mi zmrzne ali se pa sam od sebe resetira, torej ga moram vsaj dvakrat ali trikrat resetirat da pridem v Windows... Sem že sformatiral cel disk, vendar ni nič pomagalo... Imam pentium(intel) 4 1.6GHz, 1.0GB RAM , RADEON 9600 PRO Family 256MB... Ne vem zakaj mi tako dela... kaj bi lahko bil disk? ali napajalnik? Kako naj vem kaj je narobe? Z rami verjetno ni ker sem dal skozi memtest...
Prosim za pomoč,
hvala
LP
Dejan
Prosim za pomoč,
hvala
LP
Dejan
paljer ::
Pri starejših sistemih je največkrat razlog za slabo delovanje matična plošča. Tudi sam sem moral za p4 pred nedavnim zamenjati ploščo in sistem od takrat deluje brezhibno.
paljer ::
Poskusi svoje komponente v drugi matični plošči in preveri, če zadeva dobro deluje. Drugega načina se trenutno žal ne morem spomniti.
GhostMB ::
Kaj pa za disk lahko kako preverim, če je kaj narobe z njim... tisti scandisk, ko je na XP-ju sem dal skozi, vendar ni zaznal napak...
bluefish ::
verjetno disk ni kriv. Lahko pa vseeno poskusiš bolj temeljit pregled: Start > Run > cmd > chkdsk /r in slediš navodilom > verjetno boš moral računalnik resetirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4333 (3499) | MasterKiD |
» | I7 4790K problem??!!Oddelek: Strojna oprema | 2940 (1932) | Clubraider |
» | Pomoč za ugotavljanje napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 869 (654) | MIHAc27 |
» | računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcatiOddelek: Strojna oprema | 2261 (1929) | solatko |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12251 (11638) | k0lar |