Forum » Omrežja in internet » Siol Optika in dva IPja
Siol Optika in dva IPja
manaay ::
Pozdravljeni,
zanima me ce je mozno na Siol optiki imeti 2 staticna IPja? Rad bi imel 2 web streznika, vsak pa bi bil dostopen na svojem IPju. Zanima me tudi kako to tehnicno realizirati?
Ko sem bil se na T-2 optiki je bilo to mozno, uporabljal sem 2 routerja in v vsakem nastavil drug statisni IP. Mislim pa, da ima Siol drugacen nacin vzpostavljanja povezavev v primerjavi s T-2.
Ali kdo ve ce je tehnicno to sploh mozno? (brez kaksnih cisco routerjev, ker so predragi :)
zanima me ce je mozno na Siol optiki imeti 2 staticna IPja? Rad bi imel 2 web streznika, vsak pa bi bil dostopen na svojem IPju. Zanima me tudi kako to tehnicno realizirati?
Ko sem bil se na T-2 optiki je bilo to mozno, uporabljal sem 2 routerja in v vsakem nastavil drug statisni IP. Mislim pa, da ima Siol drugacen nacin vzpostavljanja povezavev v primerjavi s T-2.
Ali kdo ve ce je tehnicno to sploh mozno? (brez kaksnih cisco routerjev, ker so predragi :)
levaky ::
Je! Vprašanje pa je, ali ti bodo dali več IPjev kot enega. Precej verjetno NE!
Res da SiOL na optiki nima dhcp ampak pppoe, ampak če imaš kak router z linuxom bo stvar delovala brez problema. En IP se dodeli preko pppoe seje, drugega pa dodeliš eth interface-u.
lp, Matej
Res da SiOL na optiki nima dhcp ampak pppoe, ampak če imaš kak router z linuxom bo stvar delovala brez problema. En IP se dodeli preko pppoe seje, drugega pa dodeliš eth interface-u.
lp, Matej
manaay ::
Ja. Vec IPjev je samo v poslovnem paketu, ki pa pride za enako hitrost se enkrat vec denarja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost optikeOddelek: Pomoč in nasveti | 15419 (14017) | Dr_M |
» | Več IP naslovovOddelek: Omrežja in internet | 7016 (6030) | Bakunin |
» | optika Telekom vs. VDSL T-2Oddelek: Omrežja in internet | 4855 (3653) | BlueRunner |
» | SIOL optika dve povezavi, dva IPjaOddelek: Omrežja in internet | 2074 (1374) | mmmato |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4904 (4423) | SasoS |