» »

kako priti v bios?

kako priti v bios?

djmusica ::

na hpju compaq nx9010(že kar star) sem spreminjal nastavitve v biosu za bootanje. ko ga hočem prižgati mi ne pride dlje od menija kjer lahko izbereš f2 za bios esc za boot setup in f12 za lan boot, če izberem katerokoli mi napiše loading potem pa ne naredi ničesar in zamrzne.kako naj pridem v bios da spremenim natavitve?

krofeta ::

Po moje bo najenostavneje iz hp-jeve strani potegniti dol upgrade za bios, narediti bootable disketo in zagnati latop iz diskete ter flash-ati bios. Predvidevam, da ima tvoj laptop še disketnik, če praviš, da je starejši. BIOS vrednosti se bodo postavile na default in če nimaš še kakšnih drugih problemov, bi se laptop moral zagnati. Pri tem opravilu moraš biti izredno pazljiv, saj, če se upgrade bios-a prekine, lahko, da laptop ne bo več uporaben.

sm poskusu pa ne gre, ker sploh ne pride do tja ko bi začel bootat iz bilo kerga vira. v bistvu sploh nč ne morm naredit razn pržgat računalnik pa f2 al pa f12 prtisnem, če prtisnem kero od teh tipk enkrat mi napiše enterin setup če pa prtisnem 2x mi pa na ekranu izpiše računalnikove karakteristike pa napiše mi system bios shadowed pa video bios shadowed pa mouse initialized.kaj lahko nardim?

krofeta ::

Spodnja procedura je za reset BIOS gesla vendar pride v poštev tudi zate, ker moraš odstraniti baterijo, da povrneš nastavitve biosa v tovarniško stanje:

PREVIDNO!!!

Try this procedure. It very serious problem. For someones...
To remove that password there are few steeps:

0. remove AC power
1. remove system battery (primary and multibay if present)
2. remove harddrive from harddrive bay
3. remove Multibay Devices from multibay
4. remove small round battery pill 3.3V, located under a cover on left side of touchpad. Remove cover gently (is no need to remove keyboard, but cover is removable with some power...) Delicate unplug small conector with cables leading to battery,
5. wait 5 minutes
6. connect AC power
7. Turn on computer unit (BIOS gets a few errors = date, time, mismatch etc. no need to panic, if everything is ok then get into computer setup pressing F10, change existing setup values as needed, if ok power down computer.
8. unplug AC power
9. Plug small battery into motherboard
10. install Hdd and multibay devices
11. Install system batteries
12. Power Up computer, there could be no password anymore
13. Be happy using a great computer....

deluje hvala

kristl ::

mene pa zanima kako naj pridem do okrogle baterije v računalniku

st0jko ::

;((