» »

Iznenada je crknil comp

Iznenada je crknil comp

El Nino ::

LP

Po dolgem času se zopet oglašam. Z novim problemom. Moj zvesti comp je danes kar na lepem crknil. Med igranjem fife 09 je enostavno zaštekal, čez nekaj sekund je izginila slika, zvok je tudi zaštekal. Poskusil sem z resetom, računalnik se je prižgal, prišel v winse in zopet zaštekal, nakar sem ga ponovno resetiral. Prižgal se je, ventilatorji so se zagnali, slišati je bilo pa 1 kratek in zatem dolg pisk, ki je trajal, dokler nisem izklopil glavnega stikala na zadnji strani, saj pritisk na gumb 'reset' oz. 'power' ni ugasnil računala. Ponovno sem ga vklopil, venti so se znova zagnali, lučke so posvetile za par sekund, a se je po cca. 3-5 sekundah comp znova resetiral, slike na zaslonu ni. To se ponavlja v nedogled, dokler zopet ne izklopim stikala na zadnji strani.

Sam sumim da je matična plošča kaput, ali pa mogoče grafična kartica (saj če me spomin ne vara 1 kratek in en dolg pisk matične plošče pomeni kaput grafično, vendar se je to zgodilo samo enkrat).

Sedaj bom poskusil samo z najnujnejšimi komponentami in s postopnim dodajanjem komponent, bomo videli, če lahko odkrijem krivca.

Aja, konfiguracija je pa sledeča:

Motherboard: MSI P965 Neo-F conroe
Procesor: Intel C2D E6320 1,86GHz
2x1GB RAM 800MHz
Grafa MSI NX8600GT
Napajalc HKC 420W
NEC DVD pekač
Lite-on DVD pogon

Kaj vi mislite? Kaj bi lahko crknilo?

Hvala za vsakršno pomoč,

LP

Jaz nisem več pameten pri tej robi. Ga zalaufam (komp namreč) zdej po 2 urah mirovanja in se zažene u prvo, vendar ni slike na monitorju. Ugasnem, vzamem ven grafo, poberem hladilnik dol (Thermalright V2 pasivni), prečekiram termalno pasto, prišraufam nazaj in vidim, da če močno zatisneš vijake, se grafa malce zvije. Poskušam dat v režo PCI, ne gre. Odtisnem malo vijake, probam še enkrat, dela. Zalaufam komp, s tem, da sem preklopil monitor na drugi DVI port in dela ko urca. Ugasnem, preklopim spet na tisti port, kjer je bil prej monitor priklopljen, ne dela. Preklopim na druzga, zalaufam stvar in dela. Delam na njemu cca. 10 min, restartam, preklopim spet na oni port, ki ni delal in - dela! Problem torej rešen, vendar sem zdaj še bolj zmeden. je mogoče zaradi rahle ukrivljenosti grafe le-ta zgubila kontakt z režo na matični na skrajnih levih/desnih portih? Mogoče, vendar dokler dela, sem zadovoljen :D

Hvala tistim 16, ki so vsaj pogledali temo, pa čeprav ni bilo odziva.

Lep večer še naprej.

Azrael ::

Obstaja možnost, da je nekaj odpovedalo na grafi, ko praviš, da je zvita - počena neka vez na tiskanini ali okrušeb GPU. V takem primeru je to samo zasčasno izboljšanje.

Kondiji niso napihnjeni? Preglej vse od grafe, matične do napajalnika.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

Kondiji niso napihnjeni, sem vse pregledal.

Scorpia ::

Prej bi reku da ni bila grafična v prvo dobro ustavljena in se je mogoče malo premaknila, mogoče zaradi ogrevanja ali pa zaradi premikanja samega računalnika, recimo med igrami znamo biti agresivni pa rukamo mizo. Sam praviš da se je zvijala in mogoče je takrat bila malenkost tolk da je bil dober stik, katera se je pol premaknila in si dobil tisto kar si sam ugotovil. Dvi ti mogoče ni delal, ker je bios v grafični sam spreminjal nastavitve. Lahko da je bil ta dvi izhod zasilno izklopljen pred zaščito kratkega stika.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317848 (13971) G_mAn
»

Samsung 226bw+utripajoča slika

151924 (1702) gor13azd
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

694241 (3472) Pyr0Beast
»

2kratka in en dolg pisk s plate

Oddelek: Strojna oprema
141387 (1242) jackorsen88
»

mama plata ne piska, računalnik ne dela

Oddelek: Strojna oprema
193362 (3057) Azrael

Več podobnih tem