» »

Kako se znebiti virusa trojan horse downloader

Kako se znebiti virusa trojan horse downloader

mala lady ::

Živijo, nekako sem na računalnik dobila ta virus in me zanima, ali je samo dovolj da zaženem AVG ali se ga ne da tako lepo znebiti... ali naj zaženem v safe modu in nato skeniram v AVG... ali mi lahko kdo prosim pomaga... in mi pove natančno kaj naj storim
HVALA

imagodei ::

1.) Pokliči računalniški servis, kjer ti bodo odstranili virus. Večina servisov ima za odstranjevanje virusov pavšal, povprečno nekako 50 EUR. Nekateri servisi računajo storitev servisne ure, 20-30 EUR/na uro.
2.) Pokliči prijatelja, sodelavca/sošolca, znanca, ki se dovolj spozna na računalnike in mu plačaj vsaj 20 EUR/uro (verjetno bo rabil 2 uri, če boš z njim non-stop klepetala, pa tudi več >:D)
3.) Podaj se na internet in najdi navodila za konkretno nadlogo. Postopke sem že samo jaz na ST-ju opisal 10x, drugi so bili gotovo še bolj pridni. Prebrskaj. Če se ti ne da, glej točko 1. ali 2.
4.) Formatiraj računalnik. Zna biti najhitrejša in najcenejša varianta. Če ne znaš, glej točko 1., 2. ali 3.
- Hoc est qui sumus -

BmN ::

Prvo kaj naredi je scan računalnika in važno je da točno izveš kak je temu trojancu ime. Potem njegovo ime samo googlaj in izvedela boš kakšne vrste trojanec je, kaj ti lahko naredi in s katerim programom se ga da odstraniti.

jan01 ::

avptool (najbolje v safe modu)
avira rescue system cd

Mr.B ::

Narediš bartpe, bootneš mašino preko bartprja. Pobrišeš exe datoteke od trojana, bootneš normalno, in odstraniš še neaktivni del preko av programa...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mala lady ::

no sem zagnala v safe modu in ga dvakrat skenirala odstranila virus in obnovila program iz pred 2 dni... vse dela v najlepšem redu... do sedaj:)
hvala za pomoč fantje

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444112 (26152) BorutK-73
»

Računalnik zmrzne, ko se povežem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
261696 (1351) solatko

Okužen RAM !

Oddelek: Programska oprema
423219 (2043) Aston_11
»

Računalnik crknil sredi dela

Oddelek: Pomoč in nasveti