» »

Cmos baterija

Cmos baterija

amper ::

Imam problem z slabo baterijo. Namreč kupil sem matično ploščo in procesor skupaj. Ko jo priklopim mi napiše da je slaba cmos baterija. Vendar to še ni nič. Ko gledam po pati ni niti kanček sledu o kakšni bateriji, ne slabi ne dobri. Na plošči pa tudi nič ne piše katera je, tako da tudi nainternet ne morem nič pogledat. Prosim vas pomagajte mi po svojih močeh. Hvala!

MadMax ::

Imas 3 variante:
-3V gumb baterija CR2032 (premer 20mm in debela 3.2mm)

-3.6V 60mAh NiCd akumulatorcek (od oka: premer 1.5cm, dolg 2 cm, ponavadi modre ali zelene barve, vecinoma v blizini prikljucka za tipkovnico) btw: nikoli ga nisem videl na ATX platah, na AT do Pentiuma zelo pogost.

-RTC IC: RealTimeClock cip. Kvader 3x1.5x1 cm, crne barve. V njem je cip in baterija. Ce ti ga uspe razstavit, zamenjas baterijo. Razstavit pa se dajo le redki.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

ender ::

4. možnost (na starejših platah): sodček (premer ca. 1cm, višina ravnotoliko), pricinjen na plato. ga odciniš in priciniš ležišče za bolj običajno baterijo
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Ja imam to zadevo z čipom. Vendar se ga ne da raztavit. Zato bi prosil, če kdo ve na katere pine moram naspajkat baterijo in kakšna mora biti.

AngelOfDeath ::

Kaj še je v garanciji ?

Ne ni več. To je stara plata ko zemlja.
AT plošča in P166 procesor.

AngelOfDeath ::

uff
provaj najt drugo baterijo ali pa razstavit sedanjo ker druga ne vem če bo pomagalo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352968 (2284) userf480
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355032 (3160) Riff
»