» »

Prenosnika GERICOM vs. COMPAQ

Prenosnika GERICOM vs. COMPAQ

Dr.S ::

KAJ BI IZBRALI VI?

1.GERICOM Silver Seraph
Zaslon: 14,1"
Ločljivost: 1024x768
CPU: Mobilni P4 1,8GHz
Spomin: 256MB
Trdi disk: 30GB
CD/DVD/CDRW: CDRW-DVD
Grafična kartica: GeForce 4 32MB
Zvočna kartica: 16bit
Modem: 56k
Mrežna kartica: 10/100
Vmesniki: 3x USB
PCMCIA
TV izhod
Firewire IEEE 1394
IrDA
Baterija: Smart Li-Ion
Dimenzije: 33 x 312 x 266 mm
Teža: 3 kg
Garancija: 1 leto
Darilo: Torbica
CENA: 430.000 SIT

2. COMPAQ EVO N1015v
procesor: AMD mobile Athlon 2000+
pomnilnik: 256MB 266MHz - razširljiv do 1024MB(1 slot prost)
trdi disk: 40.0GB SMART ATA
optični pogon: DVD/CD-RW pogon (combo) vgrajen
disketna enota: 1.44Mb (vgrajena)
grafična kartica ATI Radeon 4x AGP (do 64Mb)
zaslon: 15.1'' TFT 1024*768 XGA
modem: 56k V.90, mrežna karta 10/100 UTP
razširitveno mesto Multiport
baterija: High Capacity LiON 4.0
operacijski sistem: Windows XP Pro Edition (angleški)
vmesniki: 2xUSB 2.0, 1xParallel,1xmodem RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, Infrared S-Video TV-out, Firewire 1394, BREZ COM porta.
dimenzije: 35 x 327 x 266 mm
masa: 3,22kg
Garancija: 1 leto
CENA: 430.000 SIT


ZAKAJ?

Mogoče kdo že ima katerega izmed opisanih prenosnikov - prosim za nasvet - pomoč pri izbiri !





















alesroki ::

Beri to

Tudi jaz sem se znašel ne dolgo tega pred podobno odločitvijo. Malo sem se pozanimal in povedali so mi, da kakšne bistvene razlike med Compaq-om in Gericomom ni. Vsaj ne zaradi imena (ime je mišljeno kot znamka). Lahko ti pa mirne duše povem, da sem se jaz odločil za Compaq-a (sicer ne Evo ampak Presario) in mi ni prav nič žal. Edino, kar me moti pri tem Compaqu je da ima AMD procesor. Sicer bo to zvenelo morda rahlo anti AMD ampak, verjemi, da sem pregledal nešteto strani na netu in povsod, se je AMD mobilni procesor odrezal precej slabše kot Intel. (resnici na ljubo AMD zaenkrat še nima dovolj izkušenj na področju mobilnih procesorjev). Lahko ti tudi povem, da kljub temu, da je Evo Podjetniška verzija notebooka in da je Presarijo "za domačo uporabo", je edina večja razlika v tem, da ima Evo že vgrajen tako DVD ( oz. CD-RW+DVD) in disketnik, medtem, ko ga je potrebno pri modelu Presarijo menjati (to pomeni da lahko imaš na enkrat noter ali DVD oz. CDRW+DVD ali disketnik. Ob temu je potrebno še povedati, da je zaradi tega Evo precej debelejši, in težji kot pa Presarijo, debelina pa moti pri tipkankju. ;)

Zaključek:
Če res potrebuješ prenosnik potem izberi Compaq-a z Intel procesorjem , če pa potrebuješ samo računalnik, ki ga je lažje prenašati okrog, izberi AMD-ja, ki je kot procesor sam hitrejši ampak ob tem tudi precej bolj zahteven, kar se baterij tiče. Vsekakor pa izberi Compaq-a. 8-)

Darko ::

Ajajaj! Pred pol leta sem kupil Compaq Evo N1005V za 475jurjev, sedaj pa to. Moj ima 1,8 GHz Athlona in 30GB disk.
Kupil sem ga zaradi imena. Pa sem imel napako na zaslonu in so mi menjali monitor. Sedaj je v redu. Precej se greje, ko poženem program, ki računa, se vklopi ventilator in se kar sliši. Miza pod računalnikom je precej vroča. Všeč so mi tipke, ki imajo slovenske oznake (kolegu na HP nalepke bledijo in jih mora menjavati). Neroden je zadnji pokrovček, ki pokriva vtičnice (je iz pregibne plastike in se bojim, da se bo prelomil). Prav tako imam težavo z USB diskom. USB port ne nekoliko pomaknjen navzvnoter in se disk zatika, ker je debelejši. Zvočniki so JBL, baterija drži okoli 3 ure. Ko pa sem pognal računski program pa je predviden čas padel na eno uro.

Zaenkrat sem zadovoljen (razen, da so sedaj boljši in cenejši) pa tudi dovolj hiter se mi zdi. Primerjal sem ga z drugimi stacionarnimi Athloni pa je dovolj hiter.

Za Gericom so pravili, da je slabe kvalitete, vendar osebno ne poznam nikogar s težavami, dejstvo pa je, da tudi Compaq ni jamstvo kvalitete. Mislim, da je to sedaj low end HP-ja.
Jaz bi vzel kompaka, že zaradi večjega zaslona.

LP Darko

Dr.S ::

Ja kaj pa ostali?

Dr.S ::

Kako je pa z dodatnimi komponentami za prenosnika (več RAM-a,...)?

Compaq ma gotovo vse dražje. Lahko v Compaqa vstavim tudi recimo RAM kakšne cenejše firme?


Dr.SmaSh ::

mas vse dodatne komponente, ki so za PC amapk za prenosnike so dosti drazje.

alesroki ::

Kot sem ženapisal AMD ni vredu procesor za prenosnike, Intel je dosti boljši kompromis. Jaz si naprimer brez težav ogledam brez polnjenja skoraj dva filma (cca. 2 x 1.5ure = 3ure) v divx formatu seveda in to s CD-ja. Kar se pa dodatnih komponent tiče je tako, da so komponente za prenosnike krepko dražje od komponent za namizne računalnike. Sicer pa je edino, kar nameravam osebno dokupiti pri mojem notebook-u le še 256MB rama, kar stane nekaj več kot 50k sit (zato ker je DDR).

Ups skoraj bi pozabil: Vsi novejši notebooki se grejejo bolj, kot so se tisit z PIII procesorji. Verjemite mi, da to velja tudi za IBM in TOSHIBA notebooke (BTW: če se IBM-mi ne bi greli bi ga jaz kupil namesto Compaqa... OK tudi 15" zaslona se pri IBM-jih ne da dobit za neko normalno ceno). |O

IceIceBaby ::

Za ram poglej kakšen paše not v tisti model ki ga nameravaš kupiti. Ampak načeloma paše not vsak ram. V mojga vem da gre čist navaden SO-SIMM 144pinski, neglede na firmo. In 256 takšnega rama stane pri Applu cca 25k sit jaz sem ga pa tko posebi v trgovini dobil za 12k sit. DDR pa ni nikol 50k, za cca. 20k se že dobi 256 modul, za 50k pa že 512 verjetno.

Vem tudi da z diski ni problemov. Sicer obstajata 2 debelini 2.5" diskov ampak v večino prenosnikov pašejo vsi diski. Problem je samo pri vgradnji, saj je notebook malo bolj zahteven za razstavit kot en big tower :)

Zamenjat se da ponavadi še CDrome ampak tist je pol že vprašanje če dobiš taprav model itd.

Pomoje se notebooke najbolj splača upgrejdat prek firewire in usb portov. Mislim predvsem na dodatne stvari, CDRW recimo, večji disk ... Za ceno enga 40gb diska za notebooka dobiš že 80gb navaden disk in ohišje na firewire vodilu pa je hitrost ista kot če bi ga mel not.

BigHugo ::

alesroki: Evo notebooki so lažji od Presario serije!!! Razlike je cca 1/2 kg. Sam imam Evota N800V, teža pa je 2,5 kg. Mislim, pa da je debelina pri obeh enaka. Za specifikacije pa je najbolje pogledati na Compaqovih straneh.
LP BigHugo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916201 (7162) Seb4

Notesnik iz Avstrije cenejši/boljši?

Oddelek: Kaj kupiti
81086 (983) boštjan
»

prenosnik za ca. 400.000

Oddelek: Kaj kupiti
91875 (1671) BigFoot
»

Kateri notebook???

Oddelek: Kaj kupiti
81733 (1524) BigFoot
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322579 (2265) andrej

Več podobnih tem