» »

Računalnik ma probleme

Računalnik ma probleme

stilrca ::

Zivjo. Mene se zgodi sledeče po 5-10min uporabe racunalnika le ta crkne. Lucka na monitorju zacne utripat kot da je sklopljen racunalnik, vendar racunalnik se poje (ventilatorji). To se zgodi tudi ce grem recimo v bios in cakam 5min. Torej domnevam da ni z softwearom nic narobe. Torej je neki narobe s hardwearom. Ce mi zna kdo kaj povedati glede tega bi bil zelo vesel, ker pocasi ze obupujem. Ko dela racunalnik 5-10 min dela normalno brez problemov. Domnevam da se nekaj pregreva. Samo ponavadi zadeva crkne ne pa dela malo!? Sm pa vs prah spucal tako da pomoje to ni (nism pa vsega spucu ventilatorje in tako pa sem). In se ventilatorji delajo vsi. Procesor pomoje tud ni, kr ponavadi se racunalnik sklopi tu se pa ne. Hvala.

prescn14 ::

Lahk da se ti kira od komponent preveč segreje, v tvojem pimeru je grafična kartica vzrok. Ko se segreje se ugasne, da bi se ohladila.

No zdej sm se resetiral bios in se enkrat pognal in nic. Zdej se racunalnik zazene slike pa ni. Torej je sla graficna u k...? Je pa gf4200ti (leadtek).

Pomoje ni graficna sm jo menjal z drugo in je isto. Pomoje je maticna?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stilrca ()

prescn14 ::

Lahk tudi...

balkanec ::

Preveri kondenzatorje na maticni.

A napajlnik si tudi ocistil?
Ti si ziher pozigalec !!!

333333 ::

Instaliraj Everest ultumate in preveri temperature v rac. Najverjetneje pa je vzrok napajalnik.
Spiritual

solatko ::

Vzemi ven RAM-e in daj not samo enega. Po navadi so taki simptomi ravno pri problemih z enim od RAM-ov.

Rame bom probal druge kr je samo en notr napajalnik sm tud opucu. Zadnja varjanta je al matična al pa napajalnik. Če sedaj zaženem računalnik se poženejo ventilatorji tko da elektrika je. Programa Everest ne morm instalirat kr se niti slika na monitorju ne pojavi tako da ne vem kaj se dogaja. Prej je delal vsaj 5 min zdaj pa nc.

Sedaj so rami tako poceni, da si enga kupi, če si ne moreš sposodit. Glih čez vikend sem imel podoben primer, zamenjal sem rame in zadeva deluje. Lahko bi mal več napisal, kakšen sistem imaš.

balkanec ::

Kaj pa kondenzatorji? So kej napihnjeni?
Ti si ziher pozigalec !!!

Rami pomoje tud niso kr bi matična oddajala ogabne zvočne signale.

Sistem:
AMD Barton 2500+
Leadtek A280 (GF4200ti 128Mb)
Epox (ne vem tocno kaka povem cez kaki 2 uri)
512Mb ram

Plata ne oddaja zmeraj zvoka, če so rami slabi. Najprej poizkusi z ramom in morda napajalnikom (nekako si sposodi). Če pa so kondenzatorji napihnjeni, potem je to. Lahko je tudi kaj narobe z dvd enoto ali flopy-em. Potrebno bo skozi izločanje prit do krivca.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
171478 (929) chili00
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
513651 (3077) DT232
»