» »

Error code 1000008e (winxp)

Error code 1000008e (winxp)

jlpktnst ::

Evo najraje bi kar prilepu tekst v angleščini :D Samo kurc, bom si vzel čas in prevedel. In sicer me pesti zadnji teden neka čudna situacija:

Vedno ko zaženem windows installer (setup,uninstall itd) prav tako pa windows restore (očitno si delijo komponente) dobim BSOD. Na koncu je v error logih zgoraj omenjena napaka. Malo sem pogooglal zadevo in vsi sugerirajo strojno napako, jaz sem pa 100% prepričan da ni. Zakaj bi mi sicer umrl vedno in ponovljivo ob točno določenih trenutkih.

Recimo sem hotel dat uninstall na bonjour - bsod. Hočem naredit system restore point - bsod. Hočem restavrirat sistem nazaj - bsod. Prav tako v safe mode. Hočem instalirat puzzle quest - bsod. Uglavnem super. Nekateri installerji so sicer imuni na probleme - prvič pa sem jih opazu par dni nazaj ko se je hotel itunes updatat na 8. Že takrat je bil bsod pa nisem še točno vedel s čim povezat to.

Vsakršna konstruktivna ideja kako rešit sistem dobrodošla. Formatirat ga ne morem še vsaj 1 mesec (2 dni si ne morem privoščit za restore).

edit: mrxsmb.sys je bojda kriv (pravi debugger po inšpekciji crash dumpov) - pa poskusim dat gor en hotfix - in dobim bsod ker hoče naredit system restore checkpoint...
  • spremenil: jlpktnst ()

DustWolf ::

Izklopi system restore. :)

jlpktnst ::

Izklopi system restore. :)


Ti si genij :)

Dela!

Čeprav me pa še vedno mučijo razlogi za to. Mogoče mounted network drive pa da je hotu idiot restore na remote disk shranjevat? Čudi me da bi system restore imel kaj za opravit z network file sharingom...

DustWolf ::

Je nenavadno ja. Na tvojem mestu bi preveril če je z plato vse OK nekako, potem pa naredil en scandisk.

BSOD je v bistvu handler za napake v gonilnikih... System restore kolikor vem ni gonilnik. Včasih kadar je NTFS malo sesut zašteka gonilnik zanj kadar dostopaš do corruptanega fajla (zato scandisk). Mogoče je pa kak drug gonilnik malo damaged.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

atikmdag.sys - rabim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
255907 (4390) The Player
»

Kako izbrisati virus(e) iz mape "System Volume Information"?

Oddelek: Pomoč in nasveti
73872 (3704) solatko
»

IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL pri dostopu do particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
81224 (1083) m.i.h.a.
»

Kopija windowsov z norton ghostom

Oddelek: Operacijski sistemi
71049 (949) Microsoft
»

System Restore izkusnje

Oddelek: Operacijski sistemi
251812 (1427) Sami

Več podobnih tem