Forum » Mobilne tehnologije » Bluetooth sinhronizacija in linux
Bluetooth sinhronizacija in linux
DustWolf ::
Pozdrav,
Ali kdo še pozna kak program za sinhronizacijo z telefonom preko bluetooth?
Jaz sem.. sorazmerno uspešno uspel spraviti multisync v delovanje... sinhronizira brez težav (nameščeno na MSI Media Live kištico, doseg je impresiven, dela mi v drugo nastropje izpred bajte), ampak za tisto lahko uporabim samo "Backup" plugin, ki shranjuje podatke z telefona, gor na telefon jih pa ne morem spravit iz fajlov.
Iščem neko rešitev ki bi recimo... brala text file z vCalendarji in vContacti, zato da bi lahko imel same fajle na strežniku, kjer bi jih ustvarjale moje aplikacije, potem bi se pa stvar ob priložnosti uploadala na telefon. Z Multisync sem zelo blizu, ampak ne morem uploadat na telefon, lahko samo downloadam.
Predlogi?
Ali kdo še pozna kak program za sinhronizacijo z telefonom preko bluetooth?
Jaz sem.. sorazmerno uspešno uspel spraviti multisync v delovanje... sinhronizira brez težav (nameščeno na MSI Media Live kištico, doseg je impresiven, dela mi v drugo nastropje izpred bajte), ampak za tisto lahko uporabim samo "Backup" plugin, ki shranjuje podatke z telefona, gor na telefon jih pa ne morem spravit iz fajlov.
Iščem neko rešitev ki bi recimo... brala text file z vCalendarji in vContacti, zato da bi lahko imel same fajle na strežniku, kjer bi jih ustvarjale moje aplikacije, potem bi se pa stvar ob priložnosti uploadala na telefon. Z Multisync sem zelo blizu, ampak ne morem uploadat na telefon, lahko samo downloadam.
Predlogi?
kriko1 ::
Za sync kontaktov, zapiskov, dogodkov... si postavi sync server - Funambol npr.
Potem pa v telefonu nastaviš sync profil in to je to.
Potem pa v telefonu nastaviš sync profil in to je to.
Funambol žal ne podpira bluetootha, moj telefon pa ne PAN dostopa (workaround), tako da je reč zame neuporabna.
Še kak drug predlog?
Še kak drug predlog?
Funambol je strežnik, kako dostopaš do njega je čisto druga stvar (lahko tudi prek IR).
Nikoli se nisem mučil z ostalimi zadevami, zato ne vem.
Nikoli se nisem mučil z ostalimi zadevami, zato ne vem.
Connectorji so za druge stvari - je modul ki se veže z aplikacijo in nima veze z transportom. V bistvu ti bi potreboval vzpostavit povezavo na net ali notranje omrežje (tako da ti je strežnik doegljiv).
Že napisano, moj telefon ne podpira PAN, tako da bi se lahko povezal samo prek interneta od ponudnika kar je pa nesmiselno (predrago in nič boljše od tega če uporabim že v prvo kar njihov sinhrnoizacijski server).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SMS to PCOddelek: Pomoč in nasveti | 2069 (1129) | lukaz |
» | Android -> Bluetooth -> Dumbphone -> Internet/VPNOddelek: Pomoč in nasveti | 1288 (1199) | JanK |
» | samsung galaxy s3 preko routerja do prenosnikaOddelek: Mobilne tehnologije | 2236 (1999) | wini |
» | Prodaja pametnih telefonov dosegla najnižjo rast doslej (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 9180 (7261) | sith |