Forum » Kaj kupiti » Best buy silent komp
Best buy silent komp
Steinkauz ::
Torej odločil sm ne nabavit eno mašino, ki bo zmogljiva, ter tiha, ter čim boljša za svoj denar. Računalnik bom navijal...
Kupil bom v hoh.de oziroma katerikoli slovenski trgovini, če je stvar cenejša, oziroma, če te stvari v hoh.de nimajo. Cene posameznih komponent pa v stilu podanih komponent.
Komponente:
Matična : P5Q Pro - 109,90 €
To ne vem, če je glih best buy, kak drug predlog mogoče?
Proc : Intel Core 2 Duo E8400 - 134,79 €
Ali se splača 20eur več za 8500?
Grafična : Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 PCIe 2.0 Toxic - 157,90 €
Kolker sem bral je tale ventilator kr tih
Disk : Samsung SpinPoint F1 640GB SATA II - 59,50 €
Ali naj vzamem raje Western Digital?
Ker je disk najglasnejši, a je kak koristen hladilnik/silencer d
Rami : Corsair XMS2 KIT 4096MB PC2-6400U CL4 DDR2-800 - 79,90 €
Rami pa pojma nimam kiri se fajn navijajo, tko da tle predlogi zaželeni.
Napajalnik : Corsair 650W TX650W 12cm - 82,50 €
Napajalnikov je malo morje in tut nism glih sure, kire so zanesljive firme, pa da je tih napajalnik. Bo 650w dovolj?
Ohišje : To pa iščem nekaj v stilu Antec Nine Hundred, samo da bi bili navadni ventilatorji in ne led, ker nočem met rave partija v sobi. Torej eno ohišje, ki je tiho in fajn hladi celoten sistem. Če ni nič podobnega, bom pa vzel Nine Hundred, sam bi rad spal v sobi, kjer je komp.
CPU hladilnik : Zalman CNPS8700 - 39,90 €
Tle sm tut zbegan ali naj vzamem Noctua NH-U12P - 55,90 €
oziroma Noctua NH-C12P - 58,90 €
Hočem tišino in da dobr hladi.
Torej skupaj pa do 750eur +/- 30eur
Kupil bom v hoh.de oziroma katerikoli slovenski trgovini, če je stvar cenejša, oziroma, če te stvari v hoh.de nimajo. Cene posameznih komponent pa v stilu podanih komponent.
Komponente:
Matična : P5Q Pro - 109,90 €
To ne vem, če je glih best buy, kak drug predlog mogoče?
Proc : Intel Core 2 Duo E8400 - 134,79 €
Ali se splača 20eur več za 8500?
Grafična : Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 PCIe 2.0 Toxic - 157,90 €
Kolker sem bral je tale ventilator kr tih
Disk : Samsung SpinPoint F1 640GB SATA II - 59,50 €
Ali naj vzamem raje Western Digital?
Ker je disk najglasnejši, a je kak koristen hladilnik/silencer d
Rami : Corsair XMS2 KIT 4096MB PC2-6400U CL4 DDR2-800 - 79,90 €
Rami pa pojma nimam kiri se fajn navijajo, tko da tle predlogi zaželeni.
Napajalnik : Corsair 650W TX650W 12cm - 82,50 €
Napajalnikov je malo morje in tut nism glih sure, kire so zanesljive firme, pa da je tih napajalnik. Bo 650w dovolj?
Ohišje : To pa iščem nekaj v stilu Antec Nine Hundred, samo da bi bili navadni ventilatorji in ne led, ker nočem met rave partija v sobi. Torej eno ohišje, ki je tiho in fajn hladi celoten sistem. Če ni nič podobnega, bom pa vzel Nine Hundred, sam bi rad spal v sobi, kjer je komp.
CPU hladilnik : Zalman CNPS8700 - 39,90 €
Tle sm tut zbegan ali naj vzamem Noctua NH-U12P - 55,90 €
oziroma Noctua NH-C12P - 58,90 €
Hočem tišino in da dobr hladi.
Torej skupaj pa do 750eur +/- 30eur
ST-777 ::
Najbolje se mi zdi izbrati ohišje, ki nima ventilatorjev, vanj pa vgraditi ventilatorje Noctua NF-S12-800, ki imajo glasnost 5 dB, če je verjeti tovarni.
Vlad Tepeš ::
Priporočam Noctuo NH-C12P, jo mam sam in mi ventilator na rebrih piha še po NB in okolici (ker piha pravokotno na plato).
Rad imam mir in svoj računalnik!
axee ::
Antec p182 (super minimalistični izgled, odlično hlajenje in dobro blaži zvok notranjih komponent), vanj ugradiš 4 noctue 1200rpm (in jih z regulatorjem nastaviš na 5 v in jih ne slišiš, imaš pa še vedno rezervo za navijanje pri 12 v)in pa Thermalright HR-1, in gor isti noctua ventilator, je zelo podoben v zmogljivosti kot ultra120 extreme, ampak pri ventilatorjih nižjih obratov veliko bolje hladi (več prostora med rebri), pri visokih obratih pa (če je vrjeti spcr, in mislim da je)bo razlike z 120 extreme za kakšno stopinjo.
Nasplošno priporočam da se oziraš po testih in priporočilih SPCR, jaz sem se in mi ni žal.
LP
Nasplošno priporočam da se oziraš po testih in priporočilih SPCR, jaz sem se in mi ni žal.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Steinkauz ::
Mnja p182 je mal (pre)drago ohišje. Sej tišina je neki vredna, sam pomoje se da cnej tole izpeljat.
Kaj pa tole : http://www.elektronika.si/product_info.... k vidm da nima light showa, pa vržem not še 2 12centi venta, vse dam na 5V pa je. A je kul ohišje?
Pa še komponente če bi kdo lahko komentiral.
Kaj pa tole : http://www.elektronika.si/product_info.... k vidm da nima light showa, pa vržem not še 2 12centi venta, vse dam na 5V pa je. A je kul ohišje?
Pa še komponente če bi kdo lahko komentiral.
hokuto ::
Če je cilj tišina potem tole ohišje ne bo ravno idealno. Luknja zgoraj, ob strani in cela sprednja maska preluknjana so bolj v smeri čimboljšega hlajenja kot tišine. Tako da, če bo vse ostalo notri zelo tiho, je lahko ok, ohišje ti pa k utišanju ne bo prav dosti pomagalo. Meni je precej bolj všeč tole, v nekaterih pogledih tudi bolj od dražjega p182 - recimo vpenjanje diskov na elastike, kar jih precej utiša in popolnoma izloči prenos njihovih vibracij na ohišje.
doke!
bate ::
Lahko eno simpl ohišje odpreš in naluknjaš, da so komponente čim bolje hlajene in s tem lahko tišje. Druga varianta je dobro ohišje in čim tišji ventilatorji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi gaming PC (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 35035 (29405) | Siddh |
» | Kateri CPU Cooler? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11069 (8528) | zavajon |
» | Tih računalnik za delo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8935 (7396) | Bramac ^^ |
» | Kako utišati tole konfiguracijo?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3129 (2192) | Steinkauz |
» | Silent CompOddelek: Kaj kupiti | 2701 (2039) | knap |