Forum » Omrežja in internet » Upc Telemach = katastrofa
Upc Telemach = katastrofa
gregyk ::
Z eno besedo: podn!
1 mesec že kličem na 0802288, tehnike na Jesenicah, pošiljam faxe pa nič urejeno. Aja, da povzamem problem: najprej sem bil 'ponosni' naročnik trojčka L (12/768Mb) in če sem imel srečo je bila hitrost interneta zjutraj ob 7.00 12Mb, tekom dneva je pa padla tam nekje do 2Mb zvečer. No zdaj sem pa ne več tako ponosni naročnik DTV XL paketa (24/2Mb internet), je pa situacija vedno slabša. Zjutraj ob 7.00 dosežem (če veter piha v pravo smer) 24Mb downloada, pa tam nekje maksimum 1.7Mb uploada. Potem je pa iz ure v uro slabše. Ob 9.00 je tam nekje 14Mb downloada, ob 15.00 okrog 10Mb, itd... Tako da večino večerov prebijem ob povprečni povezavi 4-8Mb. Plačujem pa 24/2. Pa očitno 'strokovnjakom' oz. študentkom na Telepodnu ni jasno da je preobremenjena linja tu v našem koncu (Bled); sem se šel prepričat še k dvema sosedoma v bližini, da je situacija ista. Ampak ne, Telepodn jemlje ne tako male denarce, da bi pa mogoče malo povečal kapacitete, to pa ne ...
Da ne bo dvomov o meritvah hitrosti, merim vedno (večkrat na dan) s speedtest.si, speedtest.net, prenosi s FTP strežnikov v Sloveniji (amis, siol, ...). Tako da so podatki točni.
Kakšne so pa vaše izkušnje in a bi mogoče kdo vedel kam naj se še obrnem pred menjavo ponudnika?
1 mesec že kličem na 0802288, tehnike na Jesenicah, pošiljam faxe pa nič urejeno. Aja, da povzamem problem: najprej sem bil 'ponosni' naročnik trojčka L (12/768Mb) in če sem imel srečo je bila hitrost interneta zjutraj ob 7.00 12Mb, tekom dneva je pa padla tam nekje do 2Mb zvečer. No zdaj sem pa ne več tako ponosni naročnik DTV XL paketa (24/2Mb internet), je pa situacija vedno slabša. Zjutraj ob 7.00 dosežem (če veter piha v pravo smer) 24Mb downloada, pa tam nekje maksimum 1.7Mb uploada. Potem je pa iz ure v uro slabše. Ob 9.00 je tam nekje 14Mb downloada, ob 15.00 okrog 10Mb, itd... Tako da večino večerov prebijem ob povprečni povezavi 4-8Mb. Plačujem pa 24/2. Pa očitno 'strokovnjakom' oz. študentkom na Telepodnu ni jasno da je preobremenjena linja tu v našem koncu (Bled); sem se šel prepričat še k dvema sosedoma v bližini, da je situacija ista. Ampak ne, Telepodn jemlje ne tako male denarce, da bi pa mogoče malo povečal kapacitete, to pa ne ...
Da ne bo dvomov o meritvah hitrosti, merim vedno (večkrat na dan) s speedtest.si, speedtest.net, prenosi s FTP strežnikov v Sloveniji (amis, siol, ...). Tako da so podatki točni.
Kakšne so pa vaše izkušnje in a bi mogoče kdo vedel kam naj se še obrnem pred menjavo ponudnika?
dolenska ::
upam da kakšen od ponudnika to bere in da ti bodo pomagali upaj na kakšen odziv... a kakšnega neuradnega foruma pa nimajo?
upam da kakšen od ponudnika to bere in da ti bodo pomagali upaj na kakšen odziv... a kakšnega neuradnega foruma pa nimajo?
Niso še slišali da obstajajo forumi, očitno. Pa še ena cvetka: 3x se mi je že naredilo, da ko sem klical na 0802288 tehnično pomoč da prijavim napako, me je študentek enostavno 'skenslal' z resetiranjem modema. Dobesedno 'skenslal', ker sem klical s Telemach telefonije, on pa ne bodi ga len, stisne tisto tipko reset (to je itak vse kar znajo) in mi dol vrže modem (kot da bo reset modema čarobno povečal pasovno širino). Potem pa spet od začetka: "ste 8 v čakalni vrsti" - tj. vsaj 20 minut čakanja spet. No comment.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregyk ()
Tilen ::
Jaz imam trenutno TROJČEK L 12/768. Vse od začetka brez problemov. Hitrost takšna kot je zakupljena ves čas. Sem pa že razmišljal o prehodu na 24/2 ter ob mojih pomislekih glede na težave drugih so mi rekli, da lahko imam npr testno en mesec takšno hitrost potem pa BREZ dodatnih stroškov preklopim nazaj na 12/7. Se pravi, da lahko testiram kaksno je omrezje in v primeru, da mi hitrost ne odgovarja oziroma ni taksna kot bi mogla bit enostavno znizam paket kar se mi zdi fer in bom tudi v kratkem preklopil. V mojih rovtah druge možnosti kot Triera pač ni - posledično plačujem kolikor pač je cena in se nimam kaj bunit, ker mi drugi ponudniki ne morejo ponudit niti desetino tega prenosa. Sem zadovoljen uporabnik na centrali Rotovž.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
MadMicka ::
Men v Lj dela Telemach že leta ok. gregyk, pa kaj maš ti za eno zadevo doma, da rabiš 2mb uplouda?
Ni mi tudi jasno, zakaj si iz L paketa prešel na XL, če ti pa že L ni delal oz. ni vlekel maksimalno, kot bi moral?
Je pa res, da včasih kaj zablokira in reset modema pomaga.
Ni mi tudi jasno, zakaj si iz L paketa prešel na XL, če ti pa že L ni delal oz. ni vlekel maksimalno, kot bi moral?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Men v Lj dela Telemach že leta ok. gregyk, pa kaj maš ti za eno zadevo doma, da rabiš 2mb uplouda?
Kaj pa je važno zakaj rabim tako linijo?!
Če nekaj ponujajo in pravijo da bo delalo, potem ma da to zagotovijo, ne glede na to zakaj jaz rabim/ne rabim tako linijo.
bobby ::
a ti povem eno skrivnost? ti si podpisal za 24/2 da ti telemach ponuja ampak to hitrost je praktično od tebe pa do najbližjega telemach serverja, dalje pa kolikor je. preberi pogodbo pa ti bo vse jasno. če ti pa še ni, nasral si se,... najdi še enega, ki je na telemachu in med sabo prenašajta podatke in tam pa bi moralo bliti blizi 24/2 kadarkoli in neodvisno od časa. vse to je pogojno,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
a ti povem eno skrivnost? ti si podpisal za 24/2 da ti telemach ponuja ampak to hitrost je praktično od tebe pa do najbližjega telemach serverja, dalje pa kolikor je. preberi pogodbo pa ti bo vse jasno. če ti pa še ni, nasral si se,... najdi še enega, ki je na telemachu in med sabo prenašajta podatke in tam pa bi moralo bliti blizi 24/2 kadarkoli in neodvisno od časa. vse to je pogojno,...
No mi pa citiraj tekst iz pogodbe ki piše o tem?
Očitno so urgence končno pomagale, tu na forumu se mi je javil Telemach-ov uslužbenec in povedal da so v noči s torka na sredo povečali kapaciteto linije za naš konec.
In res: od včeraj zjutraj naprej je bila hitrost cel dan brez nihanj 24/2, prav tako danes do te ure ko tole pišem. Upam da tako tudi ostane. Bom pa videl v soboto in nedeljo kako bo, ker takrat je linija najbolj obremenjena.
Zaenkrat sem zadovoljen.
Na tem mestu bi pa sedaj, ko mi je pokrovka spet sedla na svoje mesto, pohvalil tehnika ROBIJA in ALEŠA z izpostave UPC na Jesenicah. Se fanta trudita 100 na uro.
In res: od včeraj zjutraj naprej je bila hitrost cel dan brez nihanj 24/2, prav tako danes do te ure ko tole pišem. Upam da tako tudi ostane. Bom pa videl v soboto in nedeljo kako bo, ker takrat je linija najbolj obremenjena.
Zaenkrat sem zadovoljen.
Na tem mestu bi pa sedaj, ko mi je pokrovka spet sedla na svoje mesto, pohvalil tehnika ROBIJA in ALEŠA z izpostave UPC na Jesenicah. Se fanta trudita 100 na uro.
Zgodovina sprememb…
No pa smo spet tam, 2 dni je nekako delalo. Hm... spet ista težava, download tudi samo 8Mb. Že vem kaj me čaka jutri - v soboto in v nedeljo, spet katastrofa... Alo alo Telemach!
Graf zadnjih treh dni:
Graf zadnjih treh dni:
Zgodovina sprememb…
OChack ::
to v vsaki pogodbi piše, še za ADSL, kaj bi blo če bi ti edini na svetu mev 24Mbit linijo vsi ostali pa še 56kbps, od kje bi ti pol 24Mbit k seb downlowdow, od koga?
garantirana je hitrost do centrale/vozlišča kja se pa anprej v medkrajevnem/mednarodnem prometu dogaja pa operater ne more uplivat, ker gre tukaj za morje več operaterjev itd......
garantirana je hitrost do centrale/vozlišča kja se pa anprej v medkrajevnem/mednarodnem prometu dogaja pa operater ne more uplivat, ker gre tukaj za morje več operaterjev itd......
Int€l inside, IDIOT Outside
to v vsaki pogodbi piše, še za ADSL, kaj bi blo če bi ti edini na svetu mev 24Mbit linijo vsi ostali pa še 56kbps, od kje bi ti pol 24Mbit k seb downlowdow, od koga?
Eh ja ...
Zgodovina sprememb…
sodček ::
jah moje izkušnje s telemachom, sicer izpred kar neki časa, so sledeče: pobje in ženice na jasenicah niso vedeli, kje se jih glava drži, kaj šele, da bi bili sposobni prodajati/servisirati uporabnike s tako moderno tehnologijo kot je širokopasovni dostop do interneta;) zadevo sem do neke mere rešil s tem, da sem kontaktiral z ljudmi iz centrale, torej lj. govorim predvsem o ljudeh, ki so se oglašali na telefon, s tehniki sem imel kar dobre izkušnje, tistimi iz centrale.
ampak bi rekel, da imajo probleme s kadrom v celotni branži. vsaj tako govorijo moje izkušnje.
ampak bi rekel, da imajo probleme s kadrom v celotni branži. vsaj tako govorijo moje izkušnje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov paket optike pri T-2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23039 (12596) | amigo_no1 |
» | Internet se ne ceni več (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 12241 (9114) | darksamurai |
» | Avstralija razvija internetno infrastrukturoOddelek: Novice / Ostale najave | 4450 (3196) | MrStein |
» | Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 24028 (12892) | smash |
» | UPC telemachOddelek: Omrežja in internet | 1694 (1473) | Modri dirkač |