» »

Pokvarjen CPU ali matična?

Pokvarjen CPU ali matična?

gregapeyj ::

Pozdrav vsem!

Imam sledeč problem. Iz komponent ki sem jih zamenjal z novimi in nekaj novega sem sestavil računalnik (procesor AMD X2 64 3800, Asus A8N-E, Gainward 8800 GT 320 MB, 2 GM RAM Geil, LC Power 550W).

Vglavnem, ko ga vklopim se računalnik ne zažene, svetijo vse lučke, ventilatorji se vrtijo, na ekran ne pride nič. Sumim, da je kriv procesor, ki se nič ne greje (hladna sta hladilnik in jedro) ali pa mogoče podnožje na matični. Kako naj preverim katera komponenta je kriva? Doma imam še dva računalnika, vendar procesorja ne morem prestaviti ker so druga podnožja.

Hvala za pomoč

Blinder ::

Si slucajno pozabil priklopit tisti mali 4-pin kabel od napajalnika na matično?
Grafično lahko provas na drugem kompu. Če ni grafična kriva, pol pa bi res rabil drugo plosco ali cpu za provat.
Pa bios si resetiral?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

SebaR ::

Pa preveri še verzijo biosa. Imeti moraš 1007 verzijo.

DL.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

j3rn3jk ::

Jaz imam bios verzije 1005 in dela BP.

Si slucajno pozabil priklopit tisti mali 4-pin kabel od napajalnika na matično?
Grafično lahko provas na drugem kompu. Če ni grafična kriva, pol pa bi res rabil drugo plosco ali cpu za provat.
Pa bios si resetiral?

Joooj kaj sem smotan! Tam nad procesorjem je še en 12V priključek in ga nisem priklopil. Avtomatsko sem priklopil samo tista dva na EATX, na tistega pa čisto pozabil. Pa imam doma še dva računalnika za Asus matičnimi in je na obeh enako. Dobro da sem tukaj napisal ker sem že imel vsega možnega naštudiranega kaj bom naredil.

Se javim če bo vse lepo delalo. Hvala vsem in Blinder-ju ki je našel mojo malomarnost.

reef00 ::

Če se lahko vrinem v to nit :-) imam podoben problem, s tem, da kabli so vklopljeni, slike ni, zamnjal grafično,zamnjal ram, HDD,napajalnik, nič.
Lučka za hdd skoz gori, tipkovnica samo malo utripne in konec, ko sem zamnjal ram ga ne prepozna je spuščal bepe.
Je to šla matična ali CP?

Jaz sem imel podoben problem kot ti reef00 pred dvemi leti.
Računalnik se je samo na kratko zagnal, ko sem želel namestiti Windowse ni dolgo trajalo ko je mrknil. Pojavil se je črn zaslon in nič naprej. Ugotovili smo da je šel procesor.
Glede na to da si vse probal zamenjati pa ni bilo učinka je lahko isto tudi pri tebi. Ponavadi so rami ali pa procesor tisti, ki ne dovolijo da se računalnik normalno zažene.

PS: Sem rešil svoj problem, res sem pozabil na tisti 12V nad procesorjem. Sedaj vse dela in zelo mi je odleglo ko se je slišal tisti "bip" ko se računalnik prižiga.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
948323 (6435) strumf666
»

Black screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
11530 (396) merdzo1
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
321048 (728) mailer
»

Kako ugotoviti, kaj ne funkcionira?