» »

Low ping CS 1.6 server vprasanje.

Low ping CS 1.6 server vprasanje.

Pesimist ::

Se spozna kdo na postavitev low ping servera. Ponavadi velja pravilo da na ping prakticno nemores vplivat, vedar sem ze videl cudne stvari pri CS.1.6 skozi cas. Recimo na enem serveru so bli tak niski pingi da je ze bilo skoraj neverjetno. Primerljivi z cmd.exe pingi kar ponavadi niso.

Druga situacija. En server do kerega mam recimo 8ms ping v CS1.6 in 3-4ms v cmd.exe
Pa drugi server do katerega mam v igri 18-20 pinga in v cmd 6-7ms. Oba servera sta prazna in na optiki. Tudi povezava od clienta je opticna.

V cem je fora to? So kake nastavitve ki niso nikjer podane?

enostavno ne razumem kak dobi eni celo 3ms pinga na tem serveru jaz 7-8. Potem pa probam ustvariti LAN igro pa ping ne pade pod 14ms. V cem je to fora da mam drugje nizji ping kot v svoji mrezi.
  • spremenilo: Pesimist ()

'FireSTORM' ::

Ne, finta je zmogljivost strežnika na katerem laufa igralni strežnik.
Strežnik mora biti sposoben deliti, preračunavati itd. vse pogoje v igri, čeprav veliko stvari dela client, torej ti ko igraš, ampak strežnik mora uskladiti vse igralce skupaj.
Torej prvič je hardware.
Potem morda, MORDA je nakerem serverju recimo 100Mbit linija optična, vmes pa kje tiči kak 10Mbit switch oz. stikalo ki opučasnjuje linijo. Recimo, ICMP echo request/reply dela odlično, ker so to majhni paketki veliki par bajtov, v igri je pa malo drugače, da so ti paketi oziroma bolje povedano, podatki ki se prenašajo večji od teh ICMP echo request/reply paketov.
Možno je tudi da je zraven kak rahlo poškodovan, star kabel ki malo prebija in se vse takoj pozna. Največja možnost pa je prva možnost ;)
Those penguins.... They sure aint normal....

Pesimist ::

Ne sej sem ze ugotovil Nastavitve servera so HLbooster oz ping booster. Sem spravo na 3-5ms localno. In frend na kabelski ma tudi 14-18, drugi na istem provideru ADSLu pa 10-11ms. neki systickrate 1000. Da updejta v 1ms in ne caka na 10ms.

Pyr0Beast ::

Nizek ping še ne pomeni dobre odzivnosti. Ping je samo indikacija, kakšna je povezava do tebe. Lahko pa špil meri half-pinge ali full-pinge. -> samo od tebe, oziroma od tebe-server-nazaj k tebi.

Kar je pod 20 se ne rabiš sekirat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lokacija VPS strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
5500 (414) Gandalfar
»

Americas Army 3 - Slovenian Honor Server

Oddelek: Igre
121506 (769) Bence
»

Ping echo

Oddelek: Informacijska varnost
321564 (1057) poweroff
»

Najmanjši ping v 100Mbit in 1000Mbit omrežjih.

Oddelek: Omrežja in internet
162504 (1995) gumby
»

Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???

Oddelek: Omrežja in internet
444030 (2959) antonija

Več podobnih tem